Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 8 september 2014

Samma rasism, samma astrologiska signaturer...



"Araber har våldsammare gener." Sverigedemokraten Christoffer Dulny exemplifierar perfekt det mörker den sekulära västerlänningen trillat in i genom den religion - biologin - som ytterst har Djävulen som upphovsman! 

Ja, "denna världens herre" är ett andeväsen som designat den här världen, och ingen är lyckligare för biologismen än Djävulen, vars existens skulle gå upp i rök om mänskligheten slutade dyrka materien på det sätt som Ateismen förordar. 

Utan djävulsdyrkan skulle människor plötsligt gnugga sig i ögonen och återigen se att alla här på jorden är samma sorts själar, vissa längre komna och andra - som Christoffer Dulny - påfallande efterblivna.

Jag erkänner att jag räknade ut horoskopet för födelsedagen enkom i hoppet att få se ännu ett fult fall av rasism enligt någon av de astrologiska signaturer bloggen har noterat. Det är Månen (sinnelaget) i Kräftan, naturens självbevarelsedrift eller Månen i Jungfrun, det diskriminerande intellektet, som tycks härja värst mot allt de inte omedelbart har daglig kontakt med själva. Det här kan vara zodiakens två mest räddhågsna tecken och traditionen säger också att t.ex. Jungfrun är "den solitära", "hon som står utan beskyddare". 

Kräftans tendens att stänga dörren/skalet och söka hålla sig skadefri har vi ett generande exempel i via "statsmannen" Fredrik Reinfeldt som i debatt mot Stefan Löfven nyligen urskuldade sig med att någon annan "sagt det", varje gång misshagliga uppgifter kom på tal och vilka fick Reinfeldt att framstå som mindre vetande. Den mannens rädsla för såsfläckar på skjortan räcker för att diskvalificera honom för en tredje period!

Och faktum är att den rasistiska Sverigedemokraten är samma skräp som Reinfeldt. Här har vi en månascendent som perfekt påminner om Reinfeldts faktiska ascendent: Jungfrun för egenintresset i första huset och en aktiv illvilja och diskriminerande mentalitet via den onda Mars. Reinfeldt är som bekant den enda bland borgaren som vill behålla trakasseriet mot sjuka och arbetslösa genom att inte justera försäkringspengen för dem som råkat illa ut. Efter tolv år är nu samhällets olycksbarn nere i skiten och där vill Reinfeldt att de ska vara. "Nyttigt för dem, cancern kanske ger sig snabbare då."


Essentiellt OCH verksamt onda Mars
i månhoroskopet disponerar över
Solen i hätskhetens Skorpion

Men, kanske någon invänder, Reinfeldt hyllas ju enigt av journalistkåren för sin "äkthet" när det gäller försvaret för invandringen till Sverige. Då ska man minnas hans negroida förfader. Så hur stor är egentligen hans hyllade prestation? Det ska till ett djävulskt självhat att med afrikanskt påbrå själv falla in i hatarnas läger. Nej, hos Reinfeldt finns det naturliga skäl till att hans "våldsamma gener" (stridshingsten, gudbevars) valt att uttrycka sitt låga hat via ekonomisk diskriminering snarare än rasism. Men han är precis samma skitstövel som ovanstående Sverigedemokrat.

Bortom generna finns ju genernas arketyper, andevärldens förlagor till det som senare kommer att gestalta sig här på jorden. Kalla astrologin en studie i andevärldens genuppsättning. I denna värld har bloggen upptäckt att vissa enskilda tecken tycks svagpresterande i vissa grenar - precis som det ska vara. Reinfeldt borde ha stannat hemma med sin dammsugare och aldrig givit sig in i politiken - soltecknet Kräftan är förknippat med trygghet på hemmafronten. Jungfrun gör ett bra arbete överallt där urskillning och siffertricksande kommer till nytt. 

Tyvärr är Reinfeldts kombination av civilekonom och politiker något av det mest huvudlösa som går att föreställa sig, särskilt när man känner till hans "himmelska dna". Det var förutbestämt att han skulle driva landet i fördärvet med sin hemmafrus snåla blickande mot den egna hushållskassan. Det går inte att styra ett land med sådana partsintressen.

Också den här SD-rasisten har Kräftan/Hushållet som sitt 11e-husideal. Men mer iögonenfallande är den ömsesidiga receptionen mellan härskarna till diskriminerande Jungfrun och avvisande Skorpionen. Merkurius har gått till Skorpionen och Mars befinner sig, som sagt, i Jungfrun. 

Jag har tidigare kommenterat spridda intryck av hur just den här teckenkombinationen producerat några av de mest humorbefriade, skitnödiga och negativa människor jag stött på. De är helt döda, helt lamslagna av Döden och Självtjänandet - en synnerligen besvärlig "genetisk soppa" att vända till något gott. Jag kan tänka mig att det finns både en och annan läkare, biolog eller kemist som har kombinationen och den vägen hittar ett mer neutralt uttryck för symbolerna. Den här Dulfy har istället valt asgamens väg. Det är just sådana här horoskop som kläcker tillmälen som att invandrare är "skadedjur", "parasiter", etc. Det beror på att Parasiten lever och styr dem själva inifrån. Ja, zodiaktecknen - arketyperna - kan bli som demoner som radiostyr människan om man inte lägger lite möda på att lära känna sig själv.


Se också den häpnadsväckande uppföljningen till inlägget.

11 kommentarer:

Anonym sa...

från avpixlat.
del 1
En stormakts nedgång och fall
insandare_150INSÄNDARE ”Sverige är en moralisk stormakt” utropar Reinfeldt och tillägger tyst för sig själv ”och jag är dess självskrivne ledare”. Gemensamt för alla stormakter är att de förr eller senare faller samman. För Sveriges del handlar det snarare om förr än senare.

De historiska parallellerna går närmast till gamla Sovjet. Den kommunistiska ideologin skulle leda till lycka och välstånd. I Sverige ska världens generösaste invandrarpolitik göra att allt blir bättre än idag. En politisk vision som den härskande makteliten är beredd att förverkliga genom tvångsåtgärder. Om kommunerna och medborgarna vägrar ska de istället tvingas till det. Mångkulturalismen liksom socialismen kan bara förverkligas genom tvång resonerar man.


Och på samma sätt som i gamla Sovjet, är allt en fasad på väg att rämna. Istället för att erkänna misslyckande och lägga om kursen gör man allt för att upprätthålla fasaden. För att få vara nära maktens grytor krävs ett reservationslöst stöd för mångkulturalismen från den enskilda medborgaren. Så byggs konformismens tyranni och hyckleriet blir medborgarnas livsluft. Kommunerna gör sitt bästa för att komma undan genom att avstå ifrån att bygga bostäder. ”Gärna invandring men inte till vår kommun”.

Motståndarna demoniseras och beskylls för att vara ”rasister” och ”fascister”, samtidigt som allt görs för att upprätthålla åsiktsmonopolet. Tongångarna från Sovjettiden går igen i de moralelitistiska finsalongerna. Vad motståndarna egentligen säger och tycker är ointressant. Journalister gör bäst i att ägna sig åt självcensur och inte skriva något som kan skapa sprickor i fasaden. BRÅ och AMS ”kreativa statistikföring” döljer effekterna för väljarna. Den ena politiska skrivbordskonstruktionen efter den andra lanseras, nya former av ”integrationsprojekt” lanseras för att försöka täppa igen luckorna.

Och allt påstås gå med vinst, tills det plötsligt förvandlas till en stor kostnad. Sanning förvandlas till myter som sedan blir till sanning. Mångkulturalismen blir samma ekonomiska luftslott som kommunismen en gång var. Medan svångremmen dras allt hårdare åt på vanligt folk. Omhändertagande och kravlöshet blir det ok som skattebetalarna måste bära. Några ekonomiska begräsningar finns inte, tvärtom.

Anonym sa...

del 2
Förvisso spärras (ännu) inga oliktänkande in på mentalsjukhus i Sverige, men de blir ”persona non grata” utan möjlighet till jobb och karriär. Och nästan utan möjlighet att framföra sina åsikter i media. Domstolar dömer för hets mot folkgrupp, även om det handlar om fakta. Oliktänkande får räkna med ”hembesök”, bli misshandlade på offentliga platser eller uthängda på nätet och i kvällstidningen. Åsiktsregister upprättas i samarbete mellan grovt kriminella och förment liberala krafter. Medan statsministern uttycker sin förståelse.

Språkbruket förändras i Orwellsk anda, illegala blir “papperslösa”, nyanlända blir “svenskar”, vuxna blir “barn” och okontrollerade kostnadsökningar blir att “trygga välfärden”. De växande problemen i samhället är inte något som den politiska eliten tar ansvar för. Problemen skylls istället på svenskarna som påstås ägna sig åt “strukturell diskriminering” och “vardagsrasism”. De är dessa som måste omskolas i det rätta tänkandet. Som maktens förlängda armar ägnar sig SVT och SR därför åt folkuppfostran och att spela musik som uppmanar till lynchning av oliktänkande. Skolan sköter sin del av indoktrineringen. Den offentliga debatten blir en tröttsamt förutsägbar tävlan i politisk korrekthet.

Över 750 000 har redan klivit över tröskeln in i Sverige de senaste åtta åren. Ytterligare kanske 500 000 till 600 000 kommer på samma sätt att bli garanterade uppehälle, pensioner, skola, sjukvård och bostad i Sverige under de närmaste fyra åren. I ett land med hög arbetslöshet, stor bostadsbrist och underskott i offentliga finanser. Så faller slutligen korthuset, precis som det en gång gjorde i Sovjet och många av de som tidigare svurit sin lojalitet till den förda politiken kommer då att vända den ryggen. Och påstå att de alltid haft samma uppfattning.

Det är synd om Sverige.

Seaward sa...

En fullständigt off-topic kommentar till blogginlägget som dock får stå kvar eftersom det så väl illustrerar hur tankar sätts samman i huvudet på en sverigedemokrat.

Här finns glimtar av verklighetsförankring - ja folk är upprörda över att Reinfeldt utifrån ren och skär dogamatik om kapitalets (och arbetskraftens) fria rörlighet inom EU också inkluderar fri invandring. Den långa kommentarer uppvisar också NOLL kontakt med de högre principer som styr mänskligheten ur lågpannans självintresse, samt några föraktfulla referenser till nästan-aktualiteter (Sommar P1 med "radikalt" låtval, i själva verket en otroligt populär grupp från lite längre tillbaka i svensk pophistoria).

Det är synd om Sverige, men det är inte invandringen som är problemet, det är det ekonomiska system Reinfeldt företräder.

Havsörnen sa...

På Avpixlats rapporteras om brottsdömda politiker med fortsatt förtoende från respektive parti. Fick idén att kolla om bloggens belägg för att Vänster = Eld och Luft vs Höger alt. främlingsfientlighet = Vatten och Jord stämmer in även när det gäller osympatiska personer i vänsterfalangen i jämförelse med till synes sansade och gemytliga personer med icke politiskt korrekta åsikter. Nu är urvalet extremt begränsat, men resultatet pekar ju åt det sedvanliga hållet.

Vänsterpartiets förstenamn till kommunfullmäktige i Tierp, Urban Blomster, tidigare dömd för misshandel, kvinnomisshandel, barnmisshandel och försök till beställning av kontraktsmord.

1949-04-14. Facit: Fem Eld, en Luft, En Vatten, en Jord. Kartan ger Solen, Merk., Venus, Rahu i Väduren, Månen i Vågen, Mars i Fiskarna, Jupiter i Stenbocken. Mars långa respektive Saturnus korta aspekt angriper Månen.

Gustav Landgren (V) har avtjänat fängelsestraff för våld mot två polismän vid en fotbollsmatch (supportergruppen han tillhörde var vid tillfället portade från GAIS matcher).

1987-05-13. Även här Solen och Venus i Väduren samt Månen i Vågen (möjligtvis Skorpionen vid födsel sent på dygnet). Mars i Tvillingarna. Dock Merkurius i Oxen konj. Algol samt Jupiter, Saturnus och Rahu i Vattentecken.

Etnologiprofessorn Karl-Ove Arnstberg har bl a skrivit "Invandring och mörkläggning" del I och II tillsammans med journalisten Gunnar Sandelin.

1943-09-24. Minsann... Sex placeringar i Vatten och Jord, en i Eld, en i Luft. Solen exakt konj. Merkurius i Jungfrun, Månen/Jupiter/Rahu i Kräftan, Mars i Oxen. Kvarstår Venus i Lejonet och Saturnus i Tvillingarna. Men fina Venus i Lejonet är angripna av Mars och Saturnus via sina korta aspekter.

Jonathan Friedman, judisk socialantropolog som kritiserat idén om det mångkulturella samhället samt det politiskt korrekta politiska klimatet i Sverige.

1946-04-07. Bloggens berömda dissociation mellan Luft och Vatten. Månen, Saturnus och Rahu i Tvillingarna, Jupiter i Vågen, Solen och Merkurius i Fiskarna, Mars i Kräftan, Venus i Väduren. Saturnus lägger sitt 270-graders strypgrepp om Solen.

Den femte kartan jag tittar på avviker dock från mönstret. 1969-12-24. Solen, Merkurius och Venus i Skytten, Månen i Tvillingarna, Mars och Rahu i Vattumannen, Jupiter i Vågen, Saturnus i Väduren. Ömsesidig reception mellan Venus och Jupiter samt mellan Mars och Jupiter. Fyra placeringar i Sattva och enbart Eld och Luft i kartan. Enda smolket i bägaren är Saturnus 60-gradersaspekt mot Månen. Kanonhimmel, alltså. Måste ju vara vänster? Nja, kartan tillhör kristdemokraternas gruppledare och kommunfullmäktigekandidat i Töreboda, som dömts för grov kvinnofridskränkning och misshandel av sin fru, bland annat medelst en spiskrok.

Havsörnen sa...

Rättelse, sista stycket: ömsesidig reception mellan Mars och _Saturnus_.

Anonym sa...

Självklart är det Reinfeldt och hans alliansbröder som är roten till det onda i det svenska samhället idag. Hans bok som kom ut 1993 om det "sovande (svenska) folket" visar en klar förakt mot det egna folket. Han visar också ett klart förakt mot de svaga (de oönskade) i det svenska samhället (de sjukskrivna och de arbetslösa), det är de som fått betala priset och ha fått det sämre när vi - den arbetande delen av folket - har fått skattesänkningar.

Allt det här påminner om den lille mannen från Österrike som en gång i tiden kom ut med "Mein Kampf".

Reinfeldt kan inte börja gasa ihjäl de sjuka och de arbetslösa här i Sverige som Adolf gjorde i Tyskland, för då skulle han hamna i domstolen i Haag för brott mot mänskligheten. Men man kan visa sitt förakt mot de svaga i samhället genom att sänka dem ytterligare rent ekonomiskt - som han mycket riktigt har gjort.

Reinfeldt ÄR mycket riktigt själva djävulen i svensk politik idag.

Havsörnen sa...

Horoskopet för valdagen (i Stockholm) kl. 8 när vallokalerna öppnar ger Asc/Merk./Rahu i Jungfrun. Solen och Venus i Lejonet hamnar i den onda daimonens hus. Sveriges tecken Vattumannen återfinns i fiendens hus. Ox-Månen i nionde huset är i konjunktion med Algol och i nästan gradexakt opposition till Mars hemma i dödens Skorpion. Saturnus kastar sitt strypgrepp från Vågskålarnas tecken mot Jupiter i självbevarelsedriftens Kräftan. Den planet som hunnit längst i sitt tecken är Solen (dessutom på hemmaplan), medan den sataniska axeln kommit den kortaste sträckan.

Valresultat utifrån detta? :-)

Seaward sa...

Jag hoppas inte bloggen gjort den simplistiska tudelning du anför här. Visserligen dominerade Skytten/Eld och Vågen/Luft Vänsterpartiets styrelse, men om man ändå räknar Socialdemokraterna till vänster fanns inget lika enkelt påstående att göra utifrån den partistyrelsen. Det tredje parti jag studerat på detta översiktliga sätt var Moderaterna och där fanns förvisso en dragning mot den negativa polariteten (via månsidan) men de delade med Socialdemokraterna en dominant Sol i Väduren/Eld. Om och i så fall hur FI skulle ändra bilden av vänsterblocket och KD, C och FP av högerblocket har bloggen aldrig ens tittat på.

http://sidereal.hall-of-man.com/2012/02/ny-studie-av-horoskop-for-m-och-s.html

Vad jag menar är att Jord och Vatten mycket väl kan ha vänstersympatier, men då genom att en individ vaknat upp inför människans dårskap och våld mot ”den lägre Naturen” – Johan Ehrenberg (ETC) och författaren och ideologen Göran Greider är två typiska Vattendominerade horoskop av typen ”miljömedveten” men hjärtat på vänster sida.

De fyra exemplen skummade jag bara men inför det femte exemplet och det aningen raljanta ”måste ju vara vänster” (baserat på en övertolkning av bloggen och kanske en temporär minnesförlust av de många gånger jag påpekat att fanatism – ingen politisk koppling - sorterar under Eldelementet), var jag tvungen att titta på den femte karten rent visuellt. Går man bortom den simplistiska tudelningen som var allt du spejade efter, ser man vilken katastrof detta är. Månascendenten ger Jungfrun, för vilken (som vi så tydligt vet via Reinfeldts fysiska Jungfruascendent) har våldsverkaren Mars som en både essentiell och verksam illgörare.

Här står Mars i sitt negativa (och fruktade) härskarläge för extremt djupa och intensiva känslor och är alltså en ond Skorpion-Mars. Dessutom förstärks den av en Jupiter som OCKSÅ är en verksamt ond planet för en Jungfru i första huset. Och denna djävulska konkokt drabbar sedan Jungfruns härskare Merkurius som råkat förirra sig in i denna giftdrypande Skorpion (alla tre planeterna i TÄT konjunktion).

Chandra lagna-horoskopet visar således på en mardrömsliknande negativ och hatisk tendens som får hela den grundläggande tesen att falla bort som otillräcklig. Här är således det enskilda fallet så explosivt att det besannar din egen invändning om att du försöker undersöka en tes med hjälp av bara fem horoskop.

Största behållningen är verkligen denna kristdemokrat, som like den överoptimistiska Skytten tycks inbilla sig att han var ”homefree”, men där Solens disponent Jupiter alltjämt står kvar i Syndarens tecken. Han ser faktiskt mer ut att förkroppsliga Djävulen själv än Kristus! :-)

Seaward sa...

Jag har ett halsvkrivet inlägg sedan några dagar då ett valhoroskop utlovades. Eftersom valförfarandet är en utdragen process 8-20 kvarhåller jag (likt 2010) idén att bara stanna vid ett horoskop för dygnet som sådant.

Då upptäckte jag att long/lat i Sverige gör att en del orter upplever ett dygn för valet i Tvillingarnas tecken stigande, andra orter upplever dygnet genom en Kräftascendent.

Inför den upptäckten (som genast problematiserade hela frågan) kom jag av mig i skrivandet och har helt enkelt inte haft tid att fundera över saken ytterligare...

Havsörnen sa...

Jag hängde inte med i tredje sista stycket. Så förstod jag att du måste ha knappat in fel datum. Din tolkning stämmer på 24 december 1959. Nu gällde det 24 december 1969! :-)

Kristdemokraten har Månen i Tvillingarna, vilken bildar en stortrigon med Jupiter i Vågen och Mars och Rahu i Vattumannen. Resten av himlen är Eld.

Seaward sa...

Hoppsan. Det var för sent efter en lång arbetsdag att ta sig an en femfaldig tolkningsuppgift - ögonen ser dubbelt mot dagens slut, jag bloggar normalt aldrig på kvällarna, bara i ottan...