Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 27 februari 2014

SvD krisar och självbespeglar

Jag noterade att krisande och likt DN alltmer pubertala och nonsensnyhetsmättade SvD i samband med internationellt kända Stieg Larssons Palmemordsspaning översatte inte mindre än tre av miniartiklarna till engelska i hoppet att få igång någon slags global viral rörelse. Enda syfte: gagna det egna varumärket genom att utnyttja författarens ryktbarhet. Standardförsvaret  brukar vara: "det är i allmänhetens intresse", dvs. man vill tjäna mer pengar eller kredd.


Så skriver då några tidningar ute i världen förstrött om nyheten och simsalabim genast hade SvD mer stoff att skriva om. Så inkrökt! Så cupiditas - den lägsta formen av drivkraft.

En föryngrad SvD-stab avslöjar nu att PISA-generationen av svensk omdömeslöshet nått även dit. Det förvånar inte alls att tidningen nyligen helt rensat bort möjligheten för läsarna att se sådana här bloggkommentarer till den skärva av nyhetsflödet SvD noterar. 

Det är valår där svenskarna betraktas som valboskap med max tre månaders minne - därför avhyser nu Sveriges Radio alla anställda med en vänsterpolitisk udd tre månader innan valet. SvD stänger som sista tidning tittfönstret mot bloggosfären där väl en högerbloggare aldrig haft något av intresse att säga, men där några få politiska vänsterbloggar har kontrat eller förklarat högermediernas nyhetsrapportering. 

Och så Sideriska siktet, en sällsynt fågel som inte riktigt passar in någonstans i en falsk kultur som resonerar som om det går att skilja karaktär från gärning! (Herakleitos 500 fvt: "en människas karaktär är (hennes) öde"). I Sverige kallas det att hålla isär sakfråga från person, och då handlar det förstås ofta om allmänt undermåliga diskussioner, om polsk riksdag, folk som hojtar bara för att höras och ingen som bryr sig vad frågan egentligen gäller. "Pissrännan" som eliten kallade folkets kommentarspalt på det avsomnade nätforat Newsmill (Bonniers-finansierat).

Faktum är att jag bara för några dagar innan SvD gör sin låga självbespegling OCKSÅ övervägde ett sådant inlägg men avstod just för att narcissism var det dominerande motivet. Men nu när SvD visat att svenskar kan tillåta sig vilka bottennivåer som helst drar jag fram observationen att ett av bloggens få inlägg skrivna på engelska nyligen toppat funktionen "mest lästa de senaste 30 dagarna". 

Med runt 100 sidvyer per dag sedan några dygn pågår tydligen någon mikrotrend av kristna eller andra homomotståndare som läser och delar min genomgång av zodiakens fyra passionerade tecken som en beskrivning på Naturens egen reproduktionsprocess och hur svenska SVT hyllar avvikelser från den naturliga ordningen. 

Jag har förresten fått två uppskattande läsarkommentarer på engelska till den artikeln via bloggens mejlunderrättelser, men av någon anledning har samma kommentarer per automatik censurerats av Google/Bloggers system - de syns inte under blogginlägget. Datatekniken har idag så många lömska finesser inbyggda som visselblåsaren Snowden inom NSA visade för allmänheten.

Trots allt finns det en skillnad mellan SvD:s avsikt när de översatte tre artiklar till engelska och den här bloggens. Bakom såväl

Sweden flaunts pro gayness while broadcasting Eurovision Song Contest,

som

Horoscope for the failed suicide bombing in Stockholm City

som 

The Stockholm Riots and the Accountability of the Head of State


...kan skönjas ett motiv med etisk halt. Ett liknande, legitimt skäl att fjäska för en internationell publik söker man förgäves efter hos SvD. Borgare är och förblir låga skitstövlar bara intresserad av att tjäna sig själva och dessutom vingklippta på alla kognitiva nivåer bortom den rent materialistiska. 

Jag läste gillande några krönikor i SvD av filosofen Roland Poirier Martisson men har med tiden upptäckt hur han - med sin tidning - förfallit till allt lägre och mer populistisk tankenivå, tills dess att han, filosofiskt bildad och katolsk i tron vad jag förstår, inte låter bättre än vilken lågutbildad svensk som helst, hjärntvättad av drömmen om den amerikanska drömmen

En skam för katolicismen är han, denne R P-M, där nye dynamitpåven bättre visar vad kristendomen ursprungligen stod för och då och då återerinrar sig. Coca Cola-mentaliteten kommer aldrig att få tillträde till de högre himlarna.

Väljer man att presentera den fallne filosofens födelse via den naturliga zodiaken, som ett fåtal rena platoniska idéer, ser man tydligt vad man har att göra med. Det är en falsk intellektuell som presenterar sig via hög och klarblå Luft, men vars egentliga agenda och solidaritet ligger hos den världsliga makten och dem som äger produktionsresurserna! En ren Antikrist med andra ord!




1961-62 är problematiska år eftersom Saturnus passerar sitt negativa härskarläge Stenbocken och indikerar en "sub-generation" av besserwissers och åsiktsmaskiner. "Var och en sin egen politiker."

Saturnus i Stenbocken:

2.02.1961 - 17.09.1961
(under 3 veckor retrograd Saturnus tillbaka i Skytten)
8.10.1961 - 31.12.1962

Men just eftersom det här är en "naturlig zodiak", en skolbokszodiak lämplig för klargörandet av principerna som sådana, kommer det lyckligtvis att födas otaliga undantag från det här kosmiska bottennappet som tyvärr SvD:s husfilosof inkarnerar i sin eget sinnelag (Månen).

Problemen bör märkas just när såväl Måne som Sol - sinnelag och motivation - båda agerar på order från denna låga Saturnus i "världsordningens" tecken. Jag tror att man skulle finna onaturligt mycket USA-beundrare och fursteslickare som har just den här astrologiska signaturen.

Poirier Martinsson tycker inte om vänsterideologi och säkert en väldig massa andra saker. Stenbocken tillhör det ultimat negativa Jordelementet och gränsar således till Satan själv, om vi med den antika kosmologin definierar ren materia som ren Negation eller rent Kaos. 

Det här leder till en märklig observation. Stenbocken, denna världens herre, innehåller fröet till sitt eget imperiums undergång. Och den eviga sanningen finns mycket riktigt inbyggt i hela den materialistiska myten, att som Buddha sade "alla aggregationer går mot deras upplösning". I naturvetenskapliga sammanhang kallas den här tendensen att röra sig mot sin herre Djävulen för "entropi".

(Bloggens läsare vet nu att vi bollar med en hel rad symboler för den Gudsfrånvända mentaliteten:
  • Pan / Fa(u)n - naturalistens kåta bockgud, den lägre Naturens rådare
  • Djävulen - ett sammelsurium av föregående och nästföljande term
  • Satan / Belial - båda hebreiska termer. Anklagaren resp. Den Värdelöse, vars enda funktion är att käfta emot eller subversivt söka underminera det skapelsens konstruktiva förnuftsprinciper söker bygga upp. Notabel är att den moderna sekulära kulturens "värderelativism", dess brist på tilltro till en i Naturen given och högre ordning, exakt motsvarar Satans evangelium.
Det tillhör naturen hos Djävulens barn att de tar parti med den materiellt mest privilegierade klassen och enligt devisen "segrarna skriver historien" förvandlar sanning till lögn och omvänt (med svenska högeralliansen och deras högermedier som perfekta exempel) producerar lögner och kallar dem sanning. 

Se bara Poirier Martinssons kluriga senaste krönika: "Måtte de rödgröna vinna valet", där han likt en falsk bibelprofet förutser schackdragen och beskriver högerns slutliga triumf efter en mellanperiod av uselt vänsterstyre. Här hör man verkligen att han har samma psyke i Tvillingarna som den här bloggaren, hela upplägget är ungt och studentikost.

Det är en intressant fråga huruvida länkens verkliga titel, "en-rodgron-valseger-avslutar-debatten-om-privata-foretag" var Poirier Martinssons egen rubrik och den populistiska version som trycktes var SvD:s förenkling för ett bättre publikfrieri... Mycket talar för det, för det finns något byråkratiskt och klumpfotat över Stenbockens tecken. 

Titta hur fascinerande spegelvänt horoskopet är för en vänsterideolog som Karin Pettersson där istället överhetens och kontrollens tecken Stenbocken ÄGS av den rörliga och mentala Tvillingarna:




(Hennes horoskop har kommenterats i tidigare inlägg, senast här.)

Den är kartan är inte en "naturlig zodiak" utan rymmer pga. nymånen på en och samma gång Chandra lagna (månascendenten) och Surya lagna (solascendenten). Det enda som saknas är således Karin Magnussons egen fysiska kroppsascendent och den skillnad i perspektiv som en fysisk födelse på själva Jorden kan göra. De himmelska motiven står som de är. 

Det är uppenbart att Saturnus - i himmelen, i Platons idévärld - står rotad i Trälens och Olyckans och Fiendskapens sjätte sektor, den sektor som i den naturliga zodiaken är synonym med vinstmotivets eller Jungfruns tecken (det är också det tecken där Venus "faller" men där handelsmannen Merkurius "upphöjs").

Å andra sidan är Tvillingarna ett remarkabelt bra tecken, i Indien mer än i västtraditionen känt för att producera filosofi när psyket eller Månen befinner sig i tecknet. I min genomgång av 200 filosofer lyckades jag nu inte repreducera detta påstående även om just Poirier Martinsson stämmer med den indiska tesen. Men allraminst måste man säga om Tvillingarna att dess härskare Merkurius inte alls primärt är en schackrare och krämare som Merkurius kortsluten av kontakten med Jordelementet tenderar att bli. 

Se hur både vänsterideologen Pettersson och högermannen Poirier Martinsson har just Merkurius i lågt Jordläge i relation till sin högtflygande, intellektuella och kanske t.o.m. ideologiska Luft. Båda är intresserade av handel och dess monetära överskott (vinster) men på olika sätt. Saturnus - kontrollören - står hos högermannen i det tecken som representerar dem med makten över planetens resurser. 

Petterssons horoskop indikerar via både Måne och Sol perspektivet hos den Saturnus som i stället avslöjar hur makthavarna skapar livegna, slavar, trälar, tjänstehjon som de binder i dåligt avlönade sysslor medan de själva tar eftermiddagen ledig och spelar golf och roar sig med likasinnade.

Poirier Martinsson tycks inte alls ha förstått katolicismens varningar till den rike mannen eller något om helvetet som väntar dem som förför en av Fader Saturnus allra minsta. Runt högerfilosofens nackar borde kvarnstenar ha hängts och de skulle ha sänkts ner i Vattenelementet där de rätteligen hör hemma eftersom de likt Fredrik Reinfeldt idealiserar närigheten istället för att sprida ljus om vad en människa egentligen är. Sprida ljus om hur det samhälle skulle kunna se ut som verkligen betjänar Människan istället för att fåtalet - de 1 procenten - förslavar henne och hänvisar till ett samhällskontrakt de själva har korrumperat! Se t.ex. amerikanskt kapital numer kan köpa sig lydiga politiker. Den nationen drömmer Poirier Martinsson våta drömmar om! 

Jag har märkt att många som studerat i USA tycks förbli hjärntvättade för livet sedan de återvänder till Sverige. En bekant, en skarp filosof men med högersympatier spårade helt ur eftersom sina USA-år och är idag främlingsfientlig sverigedemokrat. Det är inte förvånande att den man en annan del av SvD:s redaktion släpar fram på nytt som involverad i Palmemordet på sin tid arbetade för Svenskt Näringsliv. 

Det vore intressant att under deras dåvarande namn Svenska Arbetsgivarföreningen med Claes-Ulrik Winberg som ordförande vid tiden för mordet på Olof Palme granska vilka svenska storföretag som hade intressen i Sydafrika... Jag noterar t.ex. direkt på Wikipedia att Winberg var vd för vapenexportören Bofors innan han blev näringslivslobbyist! 

Med den här infallsvinkeln - som leder rakt in i den svenska Rovfinansen - kanske Palmeutredningen skulle komma på något som osar riktigt illa. Det är inte svårt att förstå varför svenskarna inte hittar något i sin egen smutsiga byk. Jag däremot, blir full av förundran inför den dröm jag hade tidigt 1986 och där jag mötte den mördade Palme som en vålnad och han pekade mot svenska krigsflygplan - som händelsevis råkade flyga förbi i drömmen - när jag frågade om han visste vem som mördat honom. Det ser faktiskt ut som om Palmes spöke gav en högintressant pusselbit i den drömmen och för några år sedan var det en f.d. stridspilot som också uttalade sig i medierna (utan några följder) om att militär eller vapenintressen (minns inte vilket) var inblandade i mordet på vänsterpolitikern.

Claes-Ulrik Winberg:


Den fallna Månen i dödens Skorpion, hur skulle det kunna vara på annat sätt= Och profitjaktens Jungfru i 11e idealhuset. "Den enes död..." Jag lämnar läsaren att meditera vidare över detta horoskop för den framlidne massmördaren (Bofors-vd:n) och tidigare ordföranden för SAF, Svenska Arbetsgivarföreningen.. Att inget har förändrats under de gångna åren framgick med all tydlighet över starthoroskopet för SAF under deras nya namn Svenskt Näringsliv, där jag utbrast att det var ett Djävulens horoskop. 

I Winbergs karta ser vi ännu en bekräftelse på vilka intressen som gör Reinfeldt så lam och Stefan Löfven om möjligt ännu mer feg och försagd. Urban Ahlin härskar över högersosseriet i deras smutsbruna allians med den svenska falangen av den globala Rovkapitalismen, Mänsklighetens fiende nummer ett. Man får gratulera Poirier Martinsson, till hans kristliga val av vänner.

Se även en fristående fortsättning i Olof Palme och det goda Folkhemmet före Borg & Reinfeldt

4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Poirier Martinssons karta påminner om en annan figur från den kristna högerfalangen, Siewert Öholm. Fast där ligger stelliet i Kräftan med Mars i Stenbocken, angripen av Saturnus i konjunktion med Månen i Väduren (egenmäktighetssyndromet). Vi har alltså tillsammans med den lerbruna axeln Eld i stället för Luft, som i Poiriers Martinssons karta, vilket speglar att vi har med en debattör och åsiktsmaskin att göra snarare än en filosof.

Med tanke på att Öholm är den svenska nymoralismens nestor och överstepräst, är den här länken intressant:

http://svenskamord.se/index.php?topic=7051.0

Han vill inte själv tillstå att han är höger (trots att det är uppenbart), men nog ser han mer ut som Prins John än Robin Hood? :)

Havsörnen sa...

Ja, just det... Det blir ju en ömsesidig reception där, mellan Mars och Saturnus. Hur påverkar det trekvartsaspektens grepp? Och Mars pangar samtidigt på mot Månen och Saturnus. En Måne som är extra känslig p g a stelliet i Kräftan. Öholms livsuppgift verkar vara att ständigt förfasa sig över alla möjliga inbillade hot mot hans egen värdekonservatism, vare sig det är hårdrock (minns "We are sättäns piipel" 1985), yoga eller kritik av israelisk försvarspolitik.

Havsörnen sa...

Attans att det skulle behövas en tredje kommentar för att påpeka det extrema storkorset i Rajas guna. Drakhuvudet står i rättrådighetens Vågen, men Månen och Saturnus befinner sig vid Draksvansen, Saturnus en grad därifrån (Paul Walker hade den konjunktuonen gradexakt, som bloggen noterat). En intressant karta, eller hur? Om vi bara hade tillgång till födelsetiden... Den enda punkten utanför storkorset är Jupiter på hemmaplan i Fiskarna, vilket får representera Öholms ömma tå, kristendomen.

Seaward sa...

Exakt! Slav under Passionen. Det var det första jag såg när jag letade rätt på Öholms karta.

Jag tror det första inlägget jag skrev om storkorset i Rajas guna var om Kate Bush och jag återkom till hennes karta i samband med den brittiske popmusikern som planerat vålttäkt på spädbarn - apropå länken i ditt första inlägg.

Jag har tyvärr inte tid att kontemplera de övriga infallsvinklarna just nu, eller kopplingarna mellan P.Mart. och Öholm med kristen dubbelmoral som minsta gemensam nämnare..