Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 9 september 2013

Den (mobil-) fria tänkaren

Undertecknad är inte ensam i väst att ha sagt nej till mobiltelefonins fördummande inverkan och aldrig skaffat sig en nalle. Gûnther Grass, Nobelpristagare i litteratur, har nått samma slutsats och äger inte heller han någon telefon (SvD)

Han drar också den enda korrekta slutsatsen om det amerikanska spionverktyget Facebook: det är ett socialt system som bara erbjuder pseudovänner. Ännu en matchning - jag lade av FB ganska omgående efter att ha insett hur lite kvalitet det tillförde det egna livet.

Det var dessutom innan USA visade sig vara historiens värsta spion - allt medan den ljumma massan hjärntvättas att svartmåla den socialistiska samhällsmodellen, fri från människor som söker maximera sin egen vinst på andras bekostnad. 

Att Grass är en gammal man när han gör sitt uttalande är inget argument, min framlidne far kastade sig med stor lust över datafenomenet på sin ålders höst medan hans några år yngre hustru var helt negativt inställd. Deras respektive personlighetstecken (ascendenten) var Tvillingarna och, troligen, Skorpionen!

En inspektion av Günther Grass horoskop ger verkligen anledning till förundran. Är extrem lyhördhet inför IT-teknikernas skadliga inverkan på människan knutet till hur planeterna stod vid individens födelse? 

Det visar sig att Grass och undertecknad har påfallande lika grundhoroskop, och med grundhoroskop menar jag då ascendenttecknet, dess planetära härskare samt Månen och Solen.

Günther Grass, mobil- och FB-fri:



Bloggaren, mobil- och FB-fri:



Som synes informeras båda radiomottagarna (ascendenten) direkt från Guds hus, även om den närmare dragningen av kretsarna skiljer sig lite åt. Bland annat fyller Merkurius rollen som Guds representant och är direkt inpluggad i den tyske författarens första egosektor.

Hos bloggaren, utan något äromonument att lämna i eftervärlden, är det istället Saturnus som fyller funktionen av Guds representant. Och det högre vetandet - samvetet - pluggar i individens ego enbart genom förbindelsernas sjunde hus. "Det du gör din nästa när du väljer att rösta för förstörelse av den allmänna välfärden, en gång Sveriges stolthet i världen, det har du också gjort mot dig själv, bäste moderata väljare."

Är det i skenet av en så överlägsen kommunikationsutrustning den niondehus-driven personlighetstyp typiskt ser igenom lögnen det motsatta tredje huset producerar? 

Den här bloggens tirader mot IT-fascismen och databranschens svek mot mänskligheten hade redan pågått under några år innan NSA-skandalen var ett faktum. Det var värre än någon kunnat ana, och Sverige visar sig vara ett ruttnare land än i bloggarens vildaste fantasi. Kräldjuren i högan nord kapar undervattenslinjer för att kunna sälja information till sin vän USA. Vilken motbjudande låg nation Sverige är.

Apropå hellenistisk astrologi, med dess tydliga kopplingar till den indiska grenen, föreslår jag här istället för det femte huset som "Tursamhetens tempel" den snarlika betydelsen "Eudaimonins tempel" - läs Wikipedia-artikeln om Eudaimoni så klarnar allt. 

I artikeln mostvarar Aristoteles summering av det goda livets huvudalternativ, 1. njutningslivet, 2. det politiska livet och 3. det filosofiska livet Kierkegaards tre mänskliga mognadsstadier. 

Man kan notera att njutningsmänniskan, den estetiska människan, är exakt vad medelklassen handlar om, och den generande låga tankeposition Svenskt Näringsliv sökte permanenta henne i genom sin skamliga kampanj som sade att "högskoleämnet filosofi inte är lönsamt", den positionen hade udden riktad mot Kierkegaards högsta mognadsstadium eller det Aristoteles kallade det filosofiska livet! 

Så avslöjar Satan sig själv, mitt i Sverige på 2000-talet med avsändare våra arbetsgivare. Djävar som håller oss låsta i själviskt och monetärt tänkande - akut ofilosofiska och ett skämt jämfört med många andra kulturer i världen.

Glöm heller inte hur femte och nionde är den indiska astrologins dharma-hus och fyller speciella funktioner för individens själsliga förverkligande under ett visst jordeliv.
"Dharma - lagen som uppehåller eller stödjer universums regulerande ordning"
Den goda daimonens tempel är ju det elfte - i modern tid omdöpt till "idealhuset" - och det är därför helt logiskt att det goda idealets EFFEKTER blir synliga i det visuella femte och eldlika kreativitetshuset (naturligen kopplad till synförmågans och intelligensens signifikator Solen). Husen kan man fördel betraktas som sex par vilka återverkar på varandra.

Men deppa nu inte över att ännu inte ha uppnått Grass eller den här bloggarens avklarnade insikt i jordbornas ömkliga förehavanden. Kasta inte ut din mobil om du inte redan verkar på nästa nivå, det vore ju att avhända sig precis varje kommunikationsmöjlighet!

Vad Günther Grass beträffar, läser jag inte romaner, och vet inte vilka teman hans livsverk kretsat kring. Men jag kan inte annat än beundra den himmel under vilken han valde att nedstiga, avatar han onekligen är. 

Inte bara är kopplingen mellan jaget och det gudomliga samvetets nionde hus kristallklart. Se också hur hans elfte idealhus härbärgerar jagets eller första husets härskare! Två kopplingar till på många sätt favoriserade hus!

Det är faktiskt omöjligt att hävda att Grass är född i sideriska Jungfrun med en så tät konjunktion med förstahusplacerade Mars i Vågen i ascendenten. Mannen föds exakt där den antisociala och profitjagande tendensen i Jungfrun stryker på foten och den sociala och egalitära Vågen blir Det Nya Budordet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du tappade bort mig när du började jämnföra horoskopen.

Seaward sa...

I sanningens namn är det här en astrologiblogg som lånar in aktualiteter för belysning av de deras bärande principer. Kräver oerhört hög förmåga till abstraktion av en tillfällig besökare.