Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 september 2013

Bluffpoker och desinformatören Merkurius




Kul nyhet i DN som på sitt sätt bekräftar astrologins gamla fördelning av planeterna över kroppen. Forskning visar att det inte är ansiktet eller minspelet som avslöjar bluffaren utan hur armarna hanterar spelkorten.

Och då är vi genast inne på kommunikatören Merkurius kroppsområden - primärt armar och händer. Grekernas Merkurius, Hermes, var känd som en fingerfärdig ficktjuv på marknaden och astrologin placerar än i dag lögn eller desinformation med en skadad Merkurius. Den ohederliga hästhandlaren har blivit till ett löjets skimmer över den skitsnackande och gestikulerande bilhandlaren.

Merkurius "äger" dock inte direkt armar och händer utan tilldelningen går via dess härskarskap över Tvillingarna. Merkuriska Jungfruns tecken, också känd för att vara händig, regerar enligt indisk tradition över naveltrakten vilket inte verkar vara tillämpbart på frågan om att kommunicera falskt eller sant. 

Jag har sett andra källor avgränsa kroppens områden något annorlunda och där har merkuriska Jungfrun tilldelats bålens sidor - från under armhålorna och en remsa på vardera sidan som sträcker sig ned till höfterna, som, med låren, är Skyttens område

Länken visar att även de tolv husen - och de 27 månpalatsen! - är korrelerade med kroppsdelar. Vilket myller av information att reda ut för den vediske astrologen! (Sanningen är väl att när så många traditioner överlagrats på varandra, får man hålla tungan rätt i mun och vara medveten om vilket system man tolkar utifrån...)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var intressant. Det skulle också vara intressant att höra vad du tycker om följande?
"På onsdagen debatterades mottagandet av så kallade “ensamkommande” i riksdagen och på torsdagen klubbade kammaren en ny tvångslag som ger Migrationsverket möjlighet att tvinga kommuner att ta emot “ensamkommande”, oavsett vad lokalpolitiker och de boende i kommunen anser och oavsett kommunen har resurser för mottagandet eller inte. Migrationsverket behöver inte längre träffa någon överenskommelse med kommunen om mottagandet".

Seaward sa...

Jag kommenterar inte citat utan källangivelse, särskilt inte när de låter som tendentiös rappakalja från det främlingsfientliga lägret. På detta vis formulerar sig inte en yrkesskribent, den språkliga stilen och löjeväckande attityden röjer typen av avsändare.

Anonym sa...

hmm, men där, strax under naveln bor ju qi, eller livets eld, som någon Kines kom på...

Seaward sa...

Prova googlesöket uppe till höger. Chakra eller chakras eller boktiteln TANTRA VIDYA. Även bloggetiketten "pneuma" (livsluft eller solvindar). Att positionsbestämma livskraften är riskabelt, chakra-läran talar ju snarare om en cirkulation och naveln är en av hållplatserna.

Naveln är en ganska låg position dessutom, precis som Jungfrun i zodiaken är Slaven och inte Härskaren. I inlägget om människans fem kroppar...

http://sidereal.hall-of-man.com/2013/06/manniskans-fem-kroppar.html

...visade jag en bokillustration som kopplar solar plexus till Eldelementet, vilket naturligtvis inte verkar ha något med Jungfrun att göra. Här ser det faktiskt ut som du säger, en tanke om livskraftens upprinnelse i en "urkälla" - solar plexus.

Kanske man man koppla denna eld till helveteseldarna dit Persefone (Jungfrun, den mot skörd syftande jordbrukaren) dras ner av Hades som SPRÄNGER UPP UR JORDEN TILL PERSEFONES FASA.

Det är således en synnerligen primitiv "eld" i solar plexus, motsvarande helvetets eldar. I bokillustrationens spiral (i länken) dyker denna ELD genast ner i en brutal urladdning mot JORD (kuben) och världsskapelsen återupprepas i mikrokosmisk skala i den subtila energin i varje människa.

Här finns massor av stoff att fundera över, men som jag inte hunnit assimilera än! Tack för ditt påpekande. Att Jungfrun matchas mot naveln har säkerligen en djup innebörd, kanske något i stil ovanstående förslag.