Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 10 mars 2013

App-helvetet!


Den som ser en sådan här rubrik (AB) och inte förstår hur seriöst sjuk vår kultur är, borde låta sig sinnesundesökas. Sedan när blev datafascisterna dessutom terapeuter? 

Eller omvänt: hur jävla dumma tror Aftonbladet att människor av idag är? Att maskiner måste lära dem att andas? 

Godnatt, världen.

2 kommentarer:

 1. Så jävla dumma så att man måste bli med i megaåsiktsregistret Facebook för att överhuvudtaget kunna motsäga dom eller ha en avvikande åsikt i deras polititiska pamfletter...
  Trots det vimlar det av näthat på deras artiklar som är öppna för kommentarer, vilket faktiskt lyser med sin frånvaro på t.ex SR sida, samt andra tidskrifter som har ganska öppna kommentarsfält
  Som att sätta upp en skylt; nymålat, känn själv...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nymålat - den var bra! :-)

   Radera