Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 november 2012

Vårdvinstförespråkaren - en mördares själ?

På morgonradion hör jag den sämsta lobbyist jag någonsin hört, en så aggressiv människa att vartenda ord han yttrar bara förstörde för den egna saken. Ulf Öfverberg var namnet och till partifärgen folkpartist.

Han är i andra sammanhang vårdvinstförespråkare (det där som 85% av svenska folket har genomskådat som något som inte förbättrar levnadsvillkoren i landet). Men här var han som israelvän "kritisk" mot Svenska Kyrkans syn på att varor från ockuperade bosättningar borde vara märkta med ursprungslandet. Därigenom kunde människor som ännu har något samvete kvar avgöra om man skulle gynna ockupationen genom varuköp.

Det går inte att beskriva hur taggat och rabiat Öfverberg var när han släpade fram hela världshistoriens illdåd som skäl till att inte göra ett nummer av Israels kriminella expansionspolitik. Jag tänkte, "det här är tamejfan en mördares själ som hörs genom radion".

Horoskopet visade sig ligga färdigberäknat (tveklöst efter något uttalande i vårdvinstdebatten) och när jag nu synade det en andra gång, stod allt klart.


Mona Sahlin misslyckades grovt att vinna svenska folkets förtroende. En inte obetydlig del var att hon helt enkelt retade upp folk i landet med sin ovårdade stockholmska. Här hittar vi nu "Den Onde", Satan, problemstjärnan Algol med aggressionens Mars i just den verbala kommunikationens tecken Oxen. Samma problem med kommunikationen i båda fallen, således.

Men den hatiske Ulf Öfverberg är mycket mycket värre, för han saknar inre spärrar. Månen i galet revirorienterade Kräftan äger detta tecken och har därför ingen kontroll, ingen ägare som. När den vegetativa själen tar kontroll och människor blir mångalna, saknar deras sinnen helt kontakt med de högre förnuftsprinciperna. Månens placering i Kräftan kan heller inte förvåna någon som noterat hur bloggen frilagt mönstren under dem som i allmänhet förespråkar vårdvinster. 

Det här tecknet ser först och främst till den egna säkerheten (biologiska överlevnaden) och ideal, som frågan om VAD man ska profitera på, är överkurs för dessa människor. Det räknar med att någon knystar att dra in rätten att nära sig av en syssla för att Kräftans självbevarelsedrift ska slå ut allt förnuftigt tänkande. 

Det är därför Sol-Kräftan Stefan Löfven är ett oturligt val som partiledare för (s), där dock höga ideal borde vara viktigare än irrationella signaler från den i vilket fall kortlivade fysiska kroppen. Men å andra sidan är (s) historiska arv just att arbetarna inte ens kunde mätta sina magar för dagen, så det är kanske att begära det omöjliga, att partiet kliver upp en nivå och kombinerar rättspatos med intelligens...

Riktigt illa i Öfverbergs horoskop blir det när näriga Kräftan kombineras med den primitiva, monetära och äganderättsfixerade Oxen. Solen är ännu tidigare placerad i zodiaken än Månen, och dess ägare, Venus är kopplad till girighetens demon Rahu i krämartecknet Tvillingarna! 

När kyrkan därför bara knystar om att märka varor på ett sätt som drabbar den här partisanens intressesfär går han i taket och låter som han vill döda för att behåll intäkterna från Landet (Oxen).

Ett otroligt enkelt horoskop.

*****

Hur knepig astrologin kan vara framgår dock av ett annat (anonymt) fall som också hade Algol och Mars i rät linje. Den här personen, en Sol-Oxe likt Öfverberg, blev rabiat när ANDRA höjde rösten (och märkte då inte hur han själv började gå på som en Adolf Hitler i talarstolen). 

Den här personens Måne i Vågen stördes tydligen oerhört lätt eftersom sinnets ägare Venus låg och flöt runt i Vattentecknet Fiskarna. Luft/Vatten tycks kunna leda till åtskillig överkänslighet. Se även några andra inlägg taggade med "Algol och Mars".


Bland drygt 6.700 kartor hittar jag ytterligare tre med Solen, Mekurius och aggressiva Mars samlade i Oxen och en primitiv skyddsinstinkt (Månen i Kräftan):

Bertil Böhlin;8.6.1951
Ulf Öfverberg;13.6.1964
Torbjörn Flygt;14.6.1964
Helena Bonham-Carter;26.5.1966

Böhlin är centerpartist som ställde sig bakom Annie Lööf sommaren 2012 när hennes opinionssiffror börjat bli katastrofala.

Flygt är en författare som jag glömt varför jag noterade.

Bonham-Carter är en aktris känd för att porträttera många "kvinnor från helvetet" - hennes rollval är det kanske tydligaste fallet av dessa tre.


Inga kommentarer: