Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 26 november 2012

Vår svenska mörkläggarregering

Jag har i linje med den antika - och sanna - tanken att all makt utgår från himmelen (och inte från folket) argumenterat för att vi måste syna "landsfadern" Reinfeldts himmelska födelsesignaturer för att förstå vad som händer med Sverige just nu.

Ta Regeringen Reinfeldts allt sjukare censuriver - ett annat uttryck för mediernas sarkasm för några år sedan att landsfadern verkade gömma sig längst in i Rosenbad, där bara för att lyfta sin rikliga månadslön och bara blev engagerad när det vankades mediasänd debatt.

DN visar förstasidan idag detta:



Astrologin "fungerar", även om dess mekanismer ligger på det andligt psykiska planet och förblir oåtkomliga för en försjunken materialist (vars verktygslåda är för liten för att förstå livet). Ingen ska därför förvåna sig att talet 69 dyker upp i rubriken. Siffrorna är ju Kräftans symbol - Fredrik Reinfeldts soltecken. Kräftan, det privatistiska sekretesstecknet, tecknet för väggar som skyddar dem på insidan. Noll insyn.

DN-rubriken kan alltså, helt i linje med den antika tanken om att en ledare sätter sin prägel på hela folksjälen (på gott och ont), återföras till den ARKETYP, den grundprincip som drabbat Rosenbad sedan sex år: tillslutenhetens och självgynnandets princip. 

Detta är en otänkande och helt instinktiva Naturens princip, som bara söker bevara sig själv genom livets böljegång. Bevara sin egen maktposition till varje pris om Kräftan framträder inom det här området. Det är det sista tecknet som ska ägna sig åt politik, den har sina områden.
 


Intressant är också DN:s nästa rubrik som exemplifierar högerregeringens korruption genom exemplet med Annie Lööfs festnotor. Det dygn då Lööf föds ser nämligen Solen anträda i den sideriska Kräftans tecken!

Men sedan blir det klurigare. För miljöpartisten (Naturen) Peter Eriksson som oroar sig över den här slutenheten och har räknat till 69 inskränkningar, är nämligen också han född i Kräftans tecken!

Så varför är då inte han med i den här maffialiknande sammanslutningen som den korrupta högern i Sverige bäst kan jämföras med? Jo, Eriksson har i likhet med artisten Madonna den helt "öppna" krigaren Mars i Väduren, och denna står i zodiaken alltid i attackposition relativt den slutna (och kvävande) modersprincipen. Barnet Väduren accepterar inte det privatistiska hemmets tillslutenhet, Den vill ut, öppna upp, vidga vyerna.

Är det någon som tror att DN avsiktligt arrangerat denna förstasida som så totalt dryper av den klaniska krabban och dess ovilja (eller kanske oförmåga) att resonera som en vuxen och hedervärd människa? Nej, det är arketyperna som leker med oss människor. 

Den som läser DN:s artikel kommer att se att Kräftan i skepnad av regeringen Reinfeldt genom små myrsteg håller på att bygga upp ett ogenomträngligt kräftskal runt sin verksamhet. Och detta är inget annat än sjukdomen cancer som jag på denna blogg länge anklagat Reinfeldt för att sprida i landet. Nationen är redan allvarligt förgiftad av egoism och en korkad protektionism som bara ser till sitt eget hus.


Inga kommentarer: