Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 november 2012

Sexmissbruk & blanda bort korten-syndromet

I en kort summering av en tv3-dokumentär beskriver Expressen en "personlig tränare" i Stockholm som tillfrisknat efter årtionden av kallt och beräknande sexmissbruk. Eftersom han bedrog sina flickvänner med flera kvinnor samtidigt - och kallade dem vid fel namn - kom han under en tid på den ljusa idén att bara ragga på kvinnor med samma förnamn! Rationellt, svenne!

Horoskopet bekräftar på ett lysande sätt bloggens tidiga misstanke om (och allt fler bekräftelser på) att Vattenelementet "är" det primitiva instinktslivet, exakt som traditioner från antiken tycks antyda. 

Dessutom uppträder den irrationella själen här på ett ännu värre sätt - den destabiliserar det rationaliserande Luftelementet som därmed jobbar övertid med att blanda bort korten och desinformera. Fredrik Reinfeldts svårt lögnaktiga horoskop är ingenting mot den här födelsehimmelen, som väl måste sägas reserverad för svåra syndare, själar som i detta liv når bristningsgränsen och måste ta ställning till sin totala brist på moralisk ryggrad.

Faktum är att jag gjorde ett stickprov på just instinkt och rationalitet som två skilda varelser som undviker varandra. Det var en homosexuell sångare som uttalade sig nedsättande om den historiska Jesus i Aftonbladet vars störning mellan Luft och Vatten som tjänade som underlag för ett omvänt test: den här graden av idioti kan väl inte förekomma hos intelligenta människor, som Nobelpristagare i fysik? Mycket riktigt var den sexuellt perverterade mannens signatur nästan helt frånvarande i horoskopen för pristagarna, långt under förväntad mängd (se testet här).

Sexmissbrukarens "dissociationstendens" bjuder på en intressant motbild till den homosexuella sångarens. I båda fallen är det Fiskarnas Vatten och Vattumannens Luft som står på kant med varandra. 



Men där den gay sångaren led under fixerade idéer (Saturnus i Vattumannen) vilka "skavde" mot hans undermedvetna instinkter (Vatten), visar den hetero sexmissbrukaren istället en "fallen" sexdrift (Mars) i Kräftans passionerade typ av irrationell instinkt. Denna instinkt "triggar" nu Vattumannen och Solen att agera (Solen är lika mycket en aktivist som aggressiva Mars). Och här uppstår då det falska luftslottet: Mars vattnighet driver upp behovet att framträda genom en lögnaktig och hopdiktad roll - horoskopet ger en perfekt illustration av en fullblodspsykopat, som bygger en hel mental föreställningsvärld ovanpå sin simpla lusta.

Intressant nog har både den sexualperverterade och sexmissbrukaren Jupiter hemma i negativt härskarläge i Fiskarnas Vatten. Tar man den personliga tränarens Måne i Lejonet som förstahus hamnar dessutom den fallna sexdriften i dess kombination med girighetens Drakhuvud i "Fiskarnas tolfte hus" som indisk astrologi mycket lämpligt kallar för "sängkammarens hemliga nöjen" - ett mycket fördolt hus, som egentligen borde ägnas åt att rentvå sin själ från föroreningar men där indierna uppenbarligen visste att de fallna själarna inte kan bli friska förrän de degraderat sig fullständigt. 

Jungianska psykologen James Hillman noterade också att det inte går att bota själar så länge de VILL degradera sig ytterligare. De är slavar under ett motiv, precis som sexmissbrukaren enligt Expressen beskriver sin situation. Den "andra person" med dess låga motiv som han hänvisar sig som den skyldige är ÅTERIGEN den typiska dissociationen - Solen i Vattumannen guppar på instinkternas vattenyta utan att kunna rå på sitt onda inre (Mars/Rahu i Kräftan). 

Efter att bloggen påvisat hur den fallna Mars i Kräftan är överrepresenterad i horoskop för homosexuella, kan man fråga sig om inte detta galna erövringståg som sexmissbrukaren hängav sig åt egentligen syftade till att dölja eller "överbevisa" en homosexuell dragning? 

En annan otrevlighet med himmelen - som man dock inte ska göra för mycket av - är att det är massmördaren Anders Breiviks fullmåne mellan Vattumannen (människor i mängd) och Lejonet (dominans). Och nog finns det en parallell mellan att massaverka kvinnor i sängen och massmörda ideologiska fiender (Breiviks hat till socialdemokrater). Faktum är att den här parallellen stärker misstanken om att det är kvinnohat och kanske latent homosexualitet som drivit sexmissbrukaren att förnedra sig själv och alla de kvinnor som han "erövrat".

*****

Eftersom sexmissbruk är en så tacksam och tydlig psykologisk störning, förvånar det inte att astrologin blir tydlig här - horoskopen är ofta högst egenartade. Bloggen har inte haft någon etikett för skavanken, men jag hittar några tidigare horoskop och kommentarer i ämnet:

Erica Jong: sexmissbruk = kosmisk fuck-up?
(Efter introduktionen av stjärnan Algol, är det här horoskopet ännu mer intressant.)

Expressen gillar tydligen att skriva om sexmissbrukare, här är ett annat blogginlägg om åtta kända sexmissbrukare som tidningen listade.

Bloggens äldsta inlägg i ämnet (tror jag) utgick återigen från en artikel om en sexmissbrukare i Expressen !!! Från november 2009 är det här ett viktigt tidigt inlägg och horoskopet (på den tiden ritat som indisk karta) visar hur en mängd Vatten ytterst kontrolleras av "myckenhetens" Jupiter som här står i den simpla kroppslighetens medvetandetillstånd och därtill korrumperad av den onda stjärnan Algol. 

Den senare detaljen var inte bloggaren medveten om 2009, Algol introducerades senare. Likväl styrker detta horoskop min misstanke om att Jupiter helt enkelt inte är naturlig lämpad att visa sin högre sida i Oxen, den Jupiter som beskriver ett "paralogiskt" medvetande - ren intuition som "vet" utan att behöva tänka.

Jupiter som filosofi och religion kan bli en religion som dyrkar det fysiska med den här placeringen, som t.ex. ateistklubben Humanisternas ordförande och Fredrik "momssänkta hamburgare" Reinfeldt omvittnar. 

I de fall där övriga horoskopet är kraftfullt - som hos den katolske vetenskapsmannen Wolfgang Smith - smyger Jupiter i kroppsidentifikationen sig likväl in i en vetenskaplig syn som "dyrkar" just det kroppsliga och förbjuder vetenskapsmannens annars helt Luftdominerade horoskop att "gå över" och ansluta sig till Platons och den indiska filosofins läger, som ser den fysiska världen som enbart en luftslottskonstruktion, en föreställning i Guds medvetande.



PS. När jag sparar kartan ser jag den redan var sparad. Personen talade i augusti 2011 ut i Aftonbladet om samma sak utan att det då blev till ett inlägg. Uppenbarligen VILL han som Breivik stajla inför medierna, och här är det förstås Månen i självcentrerade Lejonet som är en grund till "den perfekta exhibitionisten".

Inga kommentarer: