Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 november 2012

Indicium på att SD hatar sin omvärld

Här är ett av de egendomligaste fynd bloggen gjort. Tjugo (av 22) namn från Sverigedemokraternas lista över styrelsemedlemmar och suppleanter går naturligtvis inte att göra ett kvantitativt test på. Med ett snitt på 1,7 politiker i vart zodiaktecken är underlaget för klent, vad som upplevs som trender kan lika gärna vara slumpmässiga variationer.

Men om vi istället plockar fram den föga diskuterade tredelningen av zodiaken - personalister / individualister / universalister - blir underlaget aningen mer stabilt. Och det är här vi får en indikation av det märkligaste slag.

Man skulle kunna tänka sig att zodiakens första fyra steg - personalisterna - saknar allt omvärldsintresse och enbart ägnar sig åt sig själva och sin livsstil. Och att de följande fyra individualisterna är den plats där mänsklig hybris går genom taket - individer tar brösttoner och tycker sig själva vara så oumbärliga. 

Notera att det inte är den yttre personen som gäller här, utan, med starten i Lejonet för den individualistiska fasen, den djupa och okränkbara människan, hon som ändå kommer på skam i det fjärde steget när också individen måste dö i Skorpionens tecken.

Teoretiskt skull man i den universalistiska tredjedelen, med början i utlandets tecken Skytten, ha vårt samhälles mest vidsynta och toleranta naturer. Men se vad som händer i fallet med de 20 ledande sverigedemokraterna:
 

Tecken
20 av 22 styr.medlemmar
Sverigedemokraterna inkl.
suppleanter & en SDU:are
antal vidd antal vidd
2 7 0 2
2 1
1 1
2 0
2 8 3 6
2 0
1 2
2 1
1 6 3 12
3 2
1 4
1 3
Snitt:
1,7 6,7 1,7 6,7
Signifik.
rel. snittet
(50%):
<=0,9
eller
>=2,5
<=4,0
eller
>=10,0
<=0,9
eller
>=2,5
<=4,0
eller
>=10,0


Solens placering i zodiakens tredelning är som synes helt jämn (7, 8, 6) medan sinnelagets Måne inte är det (2, 6, 12). 

Ska man vara elak är "personalister" så egotrippade att de inte orkar bry sig om ett parti som ter sig enfaldigt i sin fixering på invandringsfrågan.

Med den individualistiska mellanakten ökar intresset för frågan om svenskhet kontra "icke-svenskt", vilket på sitt sätt bekräftar att den här mellanzonen nu försöker gå lite djupare än till bara kläder och yta. 

När allt kommer omkring är folk som bara lever för den ytliga personen och hur den ekiperar sig rätt toleranta: de är så omogna att de helt uppgått i säsongens påbjudna klädsel. Nästa år byter de stil och lever på detta sätt ett helt liv som enbart ytliga personer. 

De dör utan att ha förstått ett dugg. "Individualisterna" är farligare, för här kommer eventuellt Lejonets åsikt om att individen har en essens in, och att vissa individers innersta skulle vara mer värt än andra. Hela läran om en konung (Lejon) av Guds nåde, kretsar kring frågan om vissa individers utvaldhet.

När, som i religionshataren Christer Sturmarks fall (ordf. Humanisterna) man kämpar mot metafysiska påståenden och istället pekar på den döda materialismens värld ("se, vi är bara fysiska processer, här finns ingen dold själ"), då handlar det alltid om en skadad (känsla av) individualitet.

Sturmarks Sol-i-Lejonet motverkas av en Saturnus i opposition och sinnelaget befinner sig i det materialistiska sinnelaget i Jordtecknet Jungfrun, vars intresse inte är att tänka höga tankar utan jaga sätt att få det jordiska att löna sig bättre. (Sturmark är en flitig man som ständigt jagar finansiärer till sina mer eller mindre okloka företagsidéer, och skriver klagokrönikor i tidningarna om att staten inte vill ge hans ateistklubb statsbidrag.)

Varför inte Solen i den här ligga grupper utkristalliserar sig i någon riktning beror på att Solen eller livsuppdraget är opersonligt på ett sätt Månen/sinnet inte är det. Det är, tror jag, därför vi ser en trend av tilltagande "sverigedemokratism" - rationaliserat invandrarhat - under Månens färd genom de tre tillväxtrycken i zodiaken. 

Det är när frågor om det universella - det allmängiltiga - öppnar upp i serien Skytt / Stenbock / Vattuman / Fiskar, som partiet verkligen lever upp! Här en styrelse vars KOLLEKTIVA SINNELAG verkligen lever med frågan om den UNIVERSELLA MÄNNISKAN, människan som går bortom landsgränser, nationella etiketter och liknande.

Det här är en remarkabel bekräftelse av det övergripande temat för zodiakens sista tredjedel, där man kan notera att Jupiter och Saturnus äntligen debuterar som härskare i zodiaken och antyder ett "större grepp" på saker och ting än enbart t.ex. Månens besvärade upptagenhet av den egna personens trygghet.

Ja, är det faktiskt här skon klämmer? Att Månens privatistiska hemmahorisont är så outvecklad att själva temat UNIVERSALISM får en del att gå sönder helt och hållet. Månen ligger det näraliggande och personliga (t.o.m. privata genom Månens ägarskap över tillslutna Kräftan) och är därför antitetiskt till frågor om människor från vida världen. En eritrean kunde lika gärna vara en grön varelse från Mars! De universella tecken står så skyhögt över Månens begränsade sfär att Sverigedemokraterna verkar attrahera alla människor som får psykiska problem när de försöker tänka stort och universellt.

Det medges att resonemanget rationaliserar fyndet en hel del, men håll med om att det stämmer väl. Månen i Vattumannen hinner i den här lilla gruppen på upp i täten med sina fyra politiker och detta är just "sinnet för den ideologiskt sammansvetsade gruppen", en människogrupp som delar ett sinnelag och samma värderingar.

Med tanke på att Sverige har Solen i Vattumannen i nationalhoroskopet från 1974 är det inte svårt att se det här rasistpartiet som landet Sveriges onda kusin från landet. I natten och med bara Månens klena ljus att vägleda människor faller de kort om den evolutionsnivå som landet Sverige som helhet representerar.

Sverigedemokraterna är alla dem som inte lyckades lära sig något om världen i skolan eller som kommit på (som Jimmie Åkesson) att man kan göra sig en egen karriär på rädda och socialt underbegåvade - människor som inte är mogna stora ord som "universalism" eller pga. den svenska ateismen / sekularismen inte ens klarar att sätta sig in i den världsbild som bygger på insikter som dem filosofen Platon förde fram om de Eviga Idéerna.


*****

Tillägg. 

Om 20 personer delade på tre zodiakala grupperingar är ett gränsfall när det gäller småttiga undersökningar, bär det kanske alltför långt att studera dem i termer av de fyra elementen. Men eftersom främlingsfientlighet i tidigare undersökningar har visat sig just under den begränsade Månen (jämfört med Solen som är ren intelligens), och då under de negativa tecknen Kräftan (protektionism) och Jungfrun (diskriminering), har det ändå sitt intresse att redan denna lilla grupp börjar antyda en liknande trend.

Solen:
Eld 5
Luft 3
Vatten 5
Jord 7

Att Jord går upp i knapp ledning stämmer med att detta så att säga är "kortslutning" i astrologin. Själens syndafall tar slutligen stopp i och med att man finner sig fängslad i ett kroppsligt hölje och med detta möjligheten att göra åtskillnad på sig själva och andra (diskrimineringsfasen i det andra Jordtecknet Jungfrun). 

Solen är den inkarnerade och levande själens (jiva-atmans) signifikator, ett slags livsuppdrag. Det stämmer bra att Sol-i-Jord så att säga direkt hamnar i hetluften om snäva och begränsade synsätt som t.ex. idiotfrågor som svenskhet/icke-svenskhet. Allt detta är resonemang för dem som inte kan opererar på högre tankehöjd utan behöver överdrivet påtagliga (Jord) impulser att gå på.

I andevärlden sägs diskriminering vara omöjlig eftersom själar är medvetna om att de både är sig själva OCH varandra i kraft av att de alla delar samma gudomliga Centrum!

Månen:
Eld 6
Luft 7
Vatten 4
Jord 3

Här kan man tänka sig att det spegelvända resultatet - nu dominerar den positiva polariteten numerärt - sammanhänger med att Månen eller sinnelaget är en produkt som hänger ihop med planeten Jorden. 

När vi talar om de fyra elementen i samband med Månen är det alltså inte längre den utomjordiska bilden av de fyra elementen som den här bloggen använt som metaforer för olika våningar i universum (och bortom), Det är istället den jord- och sinnesbundna människans syn på elementen som kommer i fokus. 

Indisk metafysik lär ut att jordbundna själar (symboliskt?) cirkulerar enbart mellan Jorden och Månen. De jordbundna själarna kommer aldrig loss från den här negativa och ytterst begränsade punkten i universum utan sägs falla tillbaka till planeten Jorden som regn. (Vattenelementet står i sin tur för biologiska sub-system som får det döda stoftet - Jordelementet - att blomstra för en kort säsong.) 

Det här är förstås blomsterspråk men vem kan producera "fakta" kring saker och ting som det inte ens i princip är möjligt att utforska med den fallna mänsklighetens begränsade kapacitet?

När därför Luft tar ledningen på sinnelagets jordnära nivå, är det därför den enkla och materialistiska människans Luftelement vi talar om. Luft, inte längre som omskrivning för anden (pneuma) som är odödlig, utan Luft som mänskligt intellekt, mänskliga tankeyttringar. Bloggen pendlar ständigt mellan dessa två bruk av samma symbol, vilket kanhända kan förvirra. Men kluvenheten finns i astrologin själv och redan tidigt varnade jag för att enbart Jord och Luft i ett horoskop kunde innebära en "sänkning" av Luftelementet till att enbart röra tankeverksamhet kring det uppenbara och konkreta (Jord).

Tar vi nu "segrarna" ut detta test-i-testet får vi således Solen i Jord och Månen i Luft, just exakt den imbecilla typ av människa som enbart tittar på det yttre, på det fysiska och därifrån bygger sig en föreställning i sinnet (Månen). Och är det inte precis detta Sverigedemokraterna handlar om? Idioter som retar upp sig på att andra ser annorlunda ut men saknar begåvning att hantera den universalistiska (globala) ståndpunkten eftersom deras Måne inte känner sig hemma i den vidsträcktheten?

Får jag inte Nobels fredspris för denna exceptionellt tydliga sammanknytning av mänskligheten på korsan och tvärsan, finns det ingen rättvisa på denna planet (men det visste vi väl redan att det gör...)



*****

Medierna om SD-krisen:

Ekot - tredje SD:aren lämnar sitt uppdrag
DN (som allt vanligare inte längre blogglänkbar)
Expr (har aldrig velat "sänka sig" till kopplingar med bloggosfären)
SvD & GP - om vad skandalfilmen egentligen innehåller (uppgiften först i Expressen)

Se även gårdagens inlägg, Åkesson under den onda stjärnan.



Inga kommentarer: