Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 29 november 2012

Assange, astrologin & lungsjukdom



Den här observationen apropå Aftonbladets rubrik är beroende av att franska AstroTheme lagt händerna på Julian Assanges verkliga födelsetidpunkt. Sajten innehåller ibland uppenbara efterhandskonstruktioner som den minutexakta födelseuppgiften för den romerska kejsaren Hadrianus. Knappt någonsin anges en källa.

Men för Assange ger Vågen stigande i öster faktiskt en slående bekräftelse på "kronisk lungsjukdom".



Hade han varit en gruvarbetare med yrke att spetta i sten, hade man kunnat tolka ovanstående som "stenlunga". Men enligt österländsk verklighetsuppfattning är sjukdom psykiska störningar som sjunkit under medvetandetröskeln. När en själ inte ens ser sina felsteg tvingas problemen ner på ett lägre manifestationsplan och det är det vi upplever som sjukdomar. 

Frågan om vi är ansvariga för våra störningar och därmed våra sjukdomar brukar själviska högermänniskor som moderater svara ja på. Fredrik Reinfeldt tycks t.ex. anses att marknadsliberalismens onda och destruktiva grundmekanismer bör osynliggöras så att "sjukdomen" arbetslöshet istället kan lastas på den enskilde. Reinfeldt och Borg rövslickar Storfinansen och inte ett ord de säger är sant! 

Nu har Reinfeldt blivit anmäld av miljöpartiet till konstitutionsutskottet för mer av moderaternas och därmed regeringens ständiga bedrägeri via siffertrixande. Nyligen har det också skämtats (fast allvarligt) om pajasen Borgs ständiga låtsasskällande på bankernas övervinster. Redan idag sitter han i Morgonradion P1 och skryter över de svenska bankernas stabilitet, skapad just genom parasiterande på svenskarna. En falskare regering har aldrig styrt den här skutan.

Kissblöjor och trasiga vintertåg kan sägas vara den psykosomatiska sjukdom som nu visar sig i kroppen Sverige eftersom landet styrs från en sinnessjuk psykisk övervåning.

Hur ser man då den kroniska lungsjukdomen hos Assange? Elementärt! Saturnus är Kronos, tidens herre. I vår värld utövar Saturnus tyngd och press, i dess roll som gränsdragare och Liemannen har jag ofta kallat den en strypare. 

Att strypa någon är att ta andningsluften från människan. Det är Assanges soltecken Tvillingarna (Luftelementet) som oftast förknippas med lungor och andningsvägar.

En första antydan om problem får man genom att Saturnus kastar sin indiska (och ptolemaiska) 60-gradersaspekt framåt. Bara genom att aspektera (blicka på) Merkurius får Tvillingarnas och lungornas härskare andnöd! Kronisk eller saturnisk andnöd!

Det blir ännu värre eftersom Merkurius sjunkit ner från sin höga och rena luftnivå. I Kräftans eller Månens tecken har intellektets planet hamnat i den oheliga alliansen mellan Luft och Vatten eller fuktig och skadlig atmosfär. I antiken ansågs demoner och onda andar befolka luftregionerna närmast vårt jordklot. 

De dödas andrar nådde sällan högre än Månen innan de vände där och reinkarnerade. I det psykiska tillstånd som kallas Månen i astrologin fortsätter den dödes själ att hallucinera eller föreställa sig ett liv som liknar det själen just avslutat på jorden. De själar som är "gamla", dvs. högt utvecklade har förmågan att släppa sin personliga Måne, sina minnen och föreställningar och därmed kan deras andar nå högre regioner i vårt mystiska solsystem.

Det går därför inte att utesluta att Assanges kroniska lungsjukdom i själva verket är ett demonangrepp. Födelsehoroskopet beskriver att han faktiskt fick en ond ande i sig redan vid sin födelse, och den har uttryckt sig på olika sätt genom livet, genom den usla fadersgestalten, genom sitt myndighetshat och framför allt genom sin paranoida natur. 

Merkurius i stirriga och oroliga Kräftan under press från en stenhård Saturnus är inte en lätt sits! Jag har sett Saturnus i 60° mot andra sol- eller merkuriustecken avslöja ett så hämmat intellekt att individerna inte kan stå upp mot The Man utan blir olyckliga löneslavar som försöker shoppa sig bort ur sitt ohållbara liv i det svenska Medelklassverige. 

Stått upp mot Förtryckaren eller Arbetsgivaren har dock Assange på sitt kuriösa sätt gjort, men här får Kräftans fantasifulla natur överstyr. Mannens föreställningsliv är nämligen detsamma som Fredrik Reinfeldts: Månen i Lufttecknet Vågen avväger och pusslar ständigt med sina mentala föreställningar och försöker konstruera "historier som går ihop" (delarna harmonierar). Men Assanges teoretiserande sinne i Luft härbärgerar som Kräftans disponent hans intellektuella och lungrelaterade problem.

Detta måste upprepas: allt som händer, händer i Assanges fantasi, i hans Måne. Även den kroniska lungsjukdomen.

Men astrologins tolv hus visar att läran inte är helt platonisk, inte en extrem idealism som helt underkänner den fysiska påtaglighet som utmärker jordlivet. Och nu blir Assanges kroniska lungsjukdom verkligt intressant för den förtryckande Saturnus står i ett av horoskopets sjukdomshus, det åttonde. Huset matchar Skorpionen och associeras med sjukdomstillstånd, förgiftning eller degenerativa sjukdomar. 

Saturnus - tidens gång - är den ultimata nedbrytaren och det är en paradox att planeten samtidigt har innebörden av "kronisk" i bemärkelsen fast, oföränderlig. Men när man tänker runt denna fixpunkt i astrologin inser man hur väl epiteten samverkar. Kroppens gradvisa nedbrytning är den enda fixerade (kroniska) sanning vi kan vara säkra på. Samtidigt är Saturnus den långsammaste av de sju klassiska planeterna och den egenskapen har lett till idén om ett orubbligt oföränderligt öde. Merkurius, lungorna och andningen är i jämförelsen en flugviktare, den har inget att sätta mot Saturnus påbud.

Eftersom hela Assanges "karriär" har varit att "läcka information" (Merkurius = information) som Kräftan anses vara ett inkontinent tecken kan man kanske säga att Saturnus i själva verket har bromsat Assanges skvallerkärringsbeteende i sitt personliga krig mot Pappa som svek honom. 

Men det är lönlöst att analysera Saturnus som "konserverare" och "långsam nedbrytare" - man hamnar i självmotsägelser om man inte klargör VILKEN roll Saturnus har i det enskilda horoskopet.

Hos Assange har den mörka och grymma överhetsplaneten uppenbarligen varit som en ond mardröm. Saturnus har sökt strypa kommunikationsmerkurius och hela Assanges wikileaks-projekt kanske kan ses som en galen människas försök att bromsa den kroniska förlamningen av hans fysiska lungor! Notera hur den här delen av horoskopet är BARA KROPP, bara Jord och Vatten. 

Syndare som syndat tillräckligt har blivit så omedvetna den verkliga spelplanen i den himmelska världen att allt bara blir till biologiska processer för dem. Ödet börjar nu gestalta sig som objektiva sjukdomar så att själen ska få en sista chans att studera och iaktta och sakta börja förstå att det är själen själv som driver hela detta spektakel den nu på allvar tror är objektiv, är materia!

På så vis var Assanges kroniska lungsjukdom planterad i hans livsöde redan vid födelsen så att de biologiska processerna skulle skapa sådana förgiftningstillstånd i hans kropp att han var tvungen att rationalisera obehagen och hitta en fiende att rikta sin ångest mot. Generöst har livet presenterat honom med, först en usel fadersgestalt och sedan allsköns politiker som han kunnat projicera sitt inre obehag mot. Så här fungerar troligen nästan alla människor, men Assanges horoskop är extremt tydligt.

Men man får inte glömma att hela denna jordbundna berättelse om en kronisk lungsjukdom (egentligen: en tilltagande andningsförlamning) utspelar sig i föreställningslivets Måne i Vågen. Vågens Venus i sin tur står emellertid med Solen i Tvillingarna, så hans faktiska solära liv som en jiva-atman (levande själ) är beroende av den Merkurius som sjunkit lägre än Luft och nu simmar runt i det sublunära perspektiv som kan kallas Vatten. 

Assanges liv har alltså rämnat i två delar - var förutbestämt att blockeras. Merkurius i Vatten (halvstrypt av Saturnus) är som en spejare Solen i Luft sänt ut man som inte förmår rapportera tillbaka till moderskeppet! Den Merkurius som inte kan kommunicera med Solen kan liknas vid en människa på jorden som antingen totaltvägrar tanken på att vi är något annat än en fysisk kropp eller visserligen kan bejaka tanken i teorin men likväl inte förmår höra eller uppleva sitt högre, verkliga och eviga jag.

På jorden vandrar en del människor som bara är dödkött som relaterar till livet via sinnesretningar, andra åter som fantiserar friskt och så en tredje grupp som talar direkt och lever ur sina själar. Var grupp identifierar sina egna.


*****

Så, VILKEN funktion har då Assanges Saturnus?

När Vågen stiger äger Saturnus fjärde och femte huset, ett hörnhus och ett triangulärt hus. Saturnus förenar således ett materiellt eller "objektivt" hörnhus och ett andligt dharma-hus. (dharma = vad själen MÅSTE göra i detta liv för att inte svika sitt unika väsen, vare sig det ger framgång eller inte i den yttre världen). Saturnus som knyter samma plikt och yttre liv kallas "yoga karaka" eller förbindelsesignifikator. 

När man betänker att fjärde och femte husen bland annat står för hemförhållanden (4e) och chefer eller politiker (5e) anar man i än högre grad av hur den rabiata moderns indoktrinering har grundlagt pojken Assanges syn på makthavare. (Den dominanta Månen i förstahuset är ytterligare en indikation om att många nycklar till Assanges liv ska hittas i barndomshemmet föreställningar.)

Den naturliga illgöraren Saturnus (ingen gillar begränsningar!) är därför till nytta för den veliga Vågascendenten. Vågens ständiga avvägande behöver en knuff för att komma till beslut och Domaren (Saturnus) ger denna bokstavliga dead line. ("Här är dina levnadsdagar - vad vill du fylla dem med?")

Allt detta är dock bara preliminära iakttagelser! I teorin har Assange makt och myndighet på sin sida, eller uppfattar Saturnus olika domäner som något gott. Begränsningar gagnar livet, för annars skulle det upplösas eller vela på, utan avslut.

T.o.m. Saturnus osofistikerade placering i materialismens tecken Oxen fungerar. Saturnus gästar här Venus arena och Saturnus i Jord och Venus i Luft fungerar bra tillsammans. Venus i Luft relaterar till den intellektuella sfären och Saturnus i Jord söker implementera Tvillingarnas idé om "fri information".

Men så var det Saturnus placering i det åttonde och onda korruptions- och dödshuset... Det brukar ju sägas att husen är den sista preciseringen - konkretiseringen i här i världen - av budskap som ditintills bara utspelat sig i den andliga eller himmelska världen. Alla denna medfödda gynnsamhet som Saturnus bär med sig halkar nu snett och faller in i en sektor som berättar något helt annat. Åttonde huset är som en judisk genizah. 

I åttonde huset placeras de planeter som spelat ut sin roll och nu läggs att självdö eller respektfullt multna bort. Åttonde huset kan handla om att smälta och förlåta för att kunna gå vidare till ny och mer omfångsrik frihet (9e huset), men ofta nog finner man istället att Skorpionens gift - hatiska tillstånd - koncentrerats i detta hus. Det är tecken på att dekomposteringen med dess fräna doft ännu pågår. Det är ett typiskt hus där attityder förvandlas till biologiska (hälso-)problem, ett formidabelt hus för att studera psykosomatiska effekter. 

Med detta är vi återigen tillbaka vid Assanges "kroniska lungsjukdom". Det ser ut som att astrologin först ger honom klartecken för sin Saturnus med dess maktambitioner, bara för att sedan negera alla tidigare tolkningssteg med orden: "släpp det här, Assange". Glöm temat "Saturnus" i detta liv. Men han kunde inte, och se vilken tragisk rättshaverist han slutade som.

Inga kommentarer: