Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 29 juni 2012

Strauss-Kahns blockerade kungavärdighet

När nu historien om den franske politikern som var Frankrikes näste tilltänkte president rullar vidare med berättelser om Strauss-Kahns delaktighet i gruppvåldtäkter på papperslösa flyktingar och minderårige, anar man att västerlandets dagar är räknade. Hur kan sådan korruption nå så långt i karriären?

Eftersom franska AstroTheme hade mannens födelsetid fanns det efter den första kartgranskningen i samband med hotellvåldtäkten (eller inte) anledning att notera Kräftascendenten i ett andra inlägg, då tonvikt på den nominelle socialistens monetära fixering i 2a huset.

Allt detta var innan jag tog fram den antika kungastjärnan Regulus i Lejonets sjätte grad för att över lite tid samla intryck av denna, precis som bloggen orerat intill leda om Satans vrånga huvud - fixstjärnan Algol.

Eftersom det många gånger rådde tvivel om människor under Algols inflytande verkligen var perverterade på något sätt - där avvikelse beroende på vad Den Onde tydligaste slog klorna i - eller om horoskopen bara illustrerade otur, hade jag i bakhuvudet att granska Regulus med ett mer öppet sinne, och vara mentalt förberedd även på situationer där kungavärdighetens budskap inte fungerade alls.

Och det dröjde inte länge förrän jag tyckte mig se hur noblessen var fullständigt blockerad hos moderate politikern Tomas Tobé där Regulus välsignande stråle mot människornas värld, fångades upp och blockerades av den lede Saturnus. Regulus och Saturnus på rak linje, hypotetiserade jag, är inte bara en god vilja som vägras inträde i världen utan ett uttryckligt omen om en bristande konungslig kvalitet. Låt dessa varelser ägna sig åt andra ting än att leda människor. Inget gott kommer av det!

Inte långt därefter noterades en riktigt illa åtgången Regulus, havererat i sitt uttryck pga en drängig sänkning av dess nobla utstrålning. Återigen en högermänniska, en skribent i regeringsmegafonen DN.

Och för att understryka att astrologins språk ligger bortom den fådimensionella politiken ger nu Strauss-Kahn ytterligare ett exempel på den graverande avsaknaden av det älskarvärda och nobla Lejonets goda kvaliteter! Det är ännu ett fall där Saturnus nästan gradexakt låser den arketypiska Konungen utanför situationen. 

Och vad blir det då av en så extrem maktfixering som den vi ser i fransmannens tionde hus, om ett annat omen säger: se upp, den här strebern är inte en god människa?




Hade västerlandet haft någon heder, och inte varit sekulärt, är det här ett sådant öde där man skulle rekommenderat Strauss-Kahn ett offentligt självmord, harakiri. Jag förstår inte vad annat skulle kunna friköpa honom från det helvete han har skapat för sig själv.

Men hade han något val? Är inte det här en karta så nära man kan komma för "fördömda själar" - individer som redan när de föds in i denna världen har på programmet att bli de allra värsta typerna?

Med astrologin öppnar man ohyggligt svåra frågor om tillvarons natur. Jag tycker jag funderat på de här sakerna i åtskilliga år, men jag har inte kommit några svar närmare.

De drygt 2.000 år gamla judiska Dödahavsrullarna vilka säkerligen Jesus kunde utan och innantill är säreget tydliga: för själar högre i samfundets hierarki gällde regeln att älska men också hata individer, allt i enlighet med deras predeterminerade grad av delaktighet i Ljuset eller i Satans domän. Som reinkarnerad från den tiden (men utan tydliga minnen, den munkens intelligens låg avsevärt över den som är tillgänglig i den här kroppen), har den här bloggen i själva verket smugglat ut den antika fatalismen under drygt tre års tid! En del har sett det utan att förstå den större frågan om vilka vi egentligen är, och förfasat sig över ordavändningarna.

Är det en tillfällighet att vi nu har två sexuella perversioner i Kärlekens Tecken Lejonet, moderatpolitikerns homosexualitet och fransmannens fullständiga grobiannatur? Kärlekens Lejon indikerar att traditionen knutit rätt motiv till det eftersom också Lejonet stigande i öster som ascendenttecken visat en förhöjd frekvens bland homosexuella, tillsammans med livskärlekens naturliga avslut i dödens Skorpion. 

Underlaget i den studien var dock alldeles för litet för att säga något säkert (67 homosexuella kartor med klockslag). Jag kommenterade dock det typiska att det var just dessa två tecken som direkt började utmärka sig. Och givet t.ex. bloggens tre utvidgade studier av kriminalitet i de 12 soltecknen och att samma busar envist fortsatt dominera trots ett växande dataunderlag, tyder på att vi nu har sanningen om Livet på kornet. 

Det tycks finnas "kosmiska" eller kanske är det psykiska konstanter (om världen nu är en Idé som många av världens största tänkare kommit fram till). Dessa konstanter eller tillvarons grundprinciper är det inte lönt att försöka ta sig bakom eller ytterligare reducera eftersom det är de själva kategorier våra intellekt är skapade med i syfte att begripliggöra tillvaron! 

(Jämför språkforskaren och filosofen Noam Chomskys "universella grammatik", som han dock menade var hårdkodad i primathjärnan och alls ingen metafysisk bakomliggande grundplan. Nå, materialist till trots är också han styrd från Platons osedda idévärld och kan inte annat än uttrycka "grundplanens" platoniska form, lite som C-G Jung talade om en underliggande primal Form t.o.m. för Gud! De kristna gick i taket!) 

Mer elementära kategorier eller Former grupperar sig enligt Platon på stjärnhimlen och bildar mer komplexa Former eller Idéer, av vilka en del blivit kända som zodiaktecken, "uppgifter" eller "motiv" som själarna tar sig an när de föds till människor. Jämför den kinesiska legenden om kulturgrundaren Pao Hsi som jag relaterade i det här inlägget. 

Även Arthur C. Clarke, skaparen av den inflytelserika science fiction-romanen, "2001 - A Space Odyssey" (filmad av Stanley Kubrick innan boken gavs ut), återknyter till den gamla tanken att våra intellekt är frukten av apors dumstirrande på natthimlens stjärnbilder! 

MONOLITEN flashade sina symmetrier mot en skock gloende apor och förr eller senare kom ögonblicket då en apa plötsligt vaknade ur sitt töcken och förstod! Våra intellekt är helt och hållet en gåva från himlen. Detta förstod antikens tänkare bättre än dagens materialister. Varför förmår då inte ett så skarpt intellekt som Chomsky blicka uppåt och se vad andra sett? Vid hans födelse är det inte en fråga om kejsarvärdighet och konungslig kärlek till undersåtarna eller ej, utan - naturligtvis - ett helt annat livsuppdrag. Men vad kan resultera när Saturnus och Solen - ömsesidiga fiender - stiger i Skorpionen? Det är
stoff för ett annat inlägg. 

Det här inlägget ska avslutas genom en jakt på andra sparade kända horoskop under de år så Saturnus under en kort tid effektivt blockerat Regulus för att röra vid världen. Eftersom Saturnus är så långsam skärper jag kriteriet till det yttersta för att inte få med alltför många: Saturnus ska på rät linje med Regulus och avvikelsen får inte vara större än ± 1½° - ett tre grader stort fönster på himlen. Den precisionen hade de babyloniska stjärnskådarna redan flera hundra år före vår tid. En annan sak är att de var lata och inte orkade granska himlen för envart fall. Istället använde de lathundar (efemerider) som inte alls gav särskilt exakta för vissa av planeterna.

Trots den snäva orben ger cirka 6.100 horoskop en nätt skörd om 59 personer, Strauss-Kahn inräknad. Jag kommer därför bara att lista namnen och kommentera när jag ser något som i något avseende kan beskrivas som markant "blockerad kungavärdighet".

  • Fredrika Bremer;17.8.1801 - Sveriges första öppet lesbiska författarinna. Kan man tänka sig ett tydligare förnekande av "kungens värdighet"? En parallell med moderatpolitikern Tobés homosexualitet direkt, och således en störning av Lejonet som ju är kärlekens tecken.
  • Philip Sheridan;6.3.1831 - amerikanskt militärbefäl: "ett bra rödskinn är ett dött rödskinn".
  • James Clerk Maxwell;13.6.1831 - fysiker, elektromagnetismens upptäckare
  • Alan Leo;7.8.1860 - hjärtsvag brittisk astrolog (Saturnus i hjärtats tecken)
  • Klara Hitler;12.8.1860 - mor till världshistoriens minst kungavärdiga despot !!
  • Joseph "Elefantmannen" Merrick;15.8.1860 - fullständig tragik, en gravt deformerad människa
  • Martin Heidegger;26.9.1889 - filosof, hade en nazistisk period, en skam han synes ha bearbetat senare i livet genom djupt tänkande kring vad som är autentiskt varande. Eftersom Lejonet är den rena existensens tecken är det mycket intressant att hitta "blockerad kungavärdighet (eller sann existens) hos just Heidegger med hans särskilda filosofiska intresse.
  • Vyacheslav Molotov;9.3.1890 - rysk politiker
  • Evert Taube;12.3.1890 - vissångare
  • William Lawrence Bragg;31.3.1890 - Nobelpristagare i fysik
  • Ho Chi Minh;19.5.1890 - politiker, massmördare
  • Karl Lashley;7.6.1890 - oseriös psykolog, korrumperade behaviorismen (i sig en djupt korrumperad lära om att människan bara är en betingad automat) - total brist på kungavärdighet här! Förfalska en redan från början falsk lära, vad säger det...
  • Billy Graham;7.11.1918 - tv-präst i USA. Nära vän med Nixon och hans bittraste dag var när presidentens falskhet gick i dagen. Ja! Graham som OFFER för extrem brist på kungavärdighet.
  • Werner Aspenström;13.11.1918 - författare
  • Lars Erik Aldin;24.11.1918 - rasist, donerade miljoner till Sverigedemokraterna
  • Aleksandr Solzhenitsyn;11.12.1918 - beskrev Sovjetstatens negativa sidor - ja! Sovjets revolution urartade snabbt och blev med åren en "akut brist på kungavärdighet"
  • Jerome David Salinger;1.1.1919 - författare till en enda bok, ungdomsromanen Räddaren i nöden, och gick sedan under jorden. Total brist på kungavärdighet.
  • James Lovelock;26.7.1919 - brittisk biokemiker. Förfalskade antikens läror och skapade Gaia-teorin, att den BIOLOGISKA JORDEN är ett i någon mening intelligent system. Vad jag förstår en ren materialistisk spekulation som inte inkluderar den planetära Själen.
  • Primo Levi;31.7.1919 - ateistisk kemist (apropå ovanstående). Överlevde Förintelsen och därför också han i närheten av den absoluta frånvaron av kungavärdighet (men i sanningens namn var många många miljoner det under krigsåren).
  • Margareta B Kjellin;3.9.1948 - moderat vårdlärare, förespråkar profiterande på sjuka människor
  • Jeremy Irons;19.9.1948 - med vilken underbar aptit denna brittiske skådis tar sig an de mest sketna och ovärdiga rollfigurer i mäktiga eller "konungsliga" positioner. Full pott men återigen en SUBLIMERING av fenomenet under studium
  • Dana Gillespie;30.3.1949 - bisexuell aktris och sångerska, gjorde Maria Magdalena i den ursprungliga London-uppsättningen av Jesus Christ Superstar
  • Lasse Lindbom;30.3.1949 - popsångare, fd gruppen Landslaget. Jag har en gammal skiva med dem och det är åtskilliga allusioner till indisk mystik i texter eller titlar.
  • Lasse Eriksson;1.4.1949 - den folkkäre komikern som dog 2011
  • Ewa Samuelsson;4.4.1949 - borgerligt äldreborgarråd, medansvarig till vårdskandalen 2011
  • Shing-Tung Yau;4.4.1949 - fysiker, tankar om strängteorin
  • Rolf Wikström;5.4.1949 - bluesmusiker. Ja, om bluesen är den förnekade kungens sorgesång, stämmer också detta fall perfekt in på vårt motiv, där depressiva Saturnus håller den nåderika kungen utestängd
  • Horst Ludwig Stoermer; 6.4.1949 - Nobelpris i fysik
  • Jan-Erik Broman;7.4.1949 - biokemist
  • Christopher Hitchens;13.4.1949 - religionshatisk journalist, söp och rökte sig till cancer, som han dog i. Lär väl bli ett sekulärt helgon hos Humanisterna eftersom de inte förstår att de också ägnar sig åt religion, fast en mycket svart sådan
  • Sonja Kristina (Linwood);14.4.1949 - talangfull och vacker dansk-engelsk sångare under det flummiga tidiga 1970-talet (gruppen Curved Air)
  • Manley "Big Youth" Buchanan';19.4.1949 - reggae-rappare, stor under 1970-talet
  • John Miles;23.4.1949 - rocksångare, gitarrist
  • Dominique  Strauss-Kahn - referensen
  • Venche Solveig Renhammar Metus;30.4.1949 - avhoppad Sverigedemokrat, rasist
  • Henrik Brors;7.5.1949 - förhastad röst i DN, implicerade islam i vad som visade sig vara högerextreme Anders Breiviks massmord på socialdemokrater
  • Billy Joel;9.5.1949 - singer-songwriter med depressiv-suicidala tendenser ("We didn't start the fire / it was always burning / since the world is turning")
  • Thomas Amberg;16.5.1949 - det vedervärdigt fulmunnade bloggtrollet som öste otidigheter över den här bloggen under dess första år och kom med personliga hot mot bloggaren - och det var inte bara kungavärdigheten som var blockerad där !!! Nu klarnar ännu mer av den karaktären...
  • Rick Wakeman;18.5.1949 - känd men svekfull pianist. Lämnade en bra karriär med brittiska bandet Strawbs I SMYG för att han fick en chans med bandet Yes. Förbrödning med Strawbs efter flera bittra årtionden.
  • Björn Ranelid;21.5.1949 - notera närheten till Wakemans datum, Sveriges egen melodramatiker (Wakemans musik var väldigt dynamisk)
  • Pam Grier;26.5.1949 - snacka om blockerad kungavärdig. Blaxploitation-skådisen som räddas ur förglömmelse av Tarantino och visar vilken kraft och pondus som ligger latent när en Saturnus spjärnar mot konungsligheten. Intressant med denna posterflicka för svart frigörelse från vit amerikansk rasism är ju att de svarta (med rätta) tolkar att deras svarta värdighet (kunglighet) är undertryckt och förnekad!
  • Karl Sigfrid;17.10.1977 - moderat politiker, "försvara Wikileaks"
  • Carina Berg;1.11.1977 - programvärd eller nåt
  • Brittany Murphy;10.11.1977 - död skådis, slet som ett djur men blev aldrig stor
  • Maggie Gyllenhaal;16.11.1977 - levande skådis, hyllad kvinnlig skådis kapabel till att spela riktigt destruktiva kvinnoöden - kanske också en sublimerad variant på "blockerad kungavärdighet".
  • Henrik Dorsin;20.11.1977 - så kallad komiker
  • Celia Blanco;22.11.1977 - porraktris som numera kallar sig "aktris" och "romanförfattare"
  • Annika Norlin;22.11.1977 - popartist, mig veterligen utan förflutet i porrträsket
  • Mattias Trotzig;7.12.1977 - har tidigare kladdat på Prinsessan Madeleine men är nu tillsammans med Carolina Gynning. Nedbyte? I så fall har vi en annan variant av blockerad "kungavärdighet", pärlor för svinen.
  • Emmanuelle Chriqui;10.12.1977 - karismatisk kanadensisk skådespelerska av marockansk härkomst
  • Anonym;12.12.1977 - ansågs av yngre medarbetare vara företagets "kap"; förvisso en vid tiden mycket söt och vänlig men ganska enkel ung kvinna
  • Sanna Lundell;1.1.1978 - blockerad kungavärdighet och Sannas far Ulf Lundell ???  Vid tiden hon föddes var han väl bara en försupen trasa, lägrandes kvinnor han inte ens kände igen två dagar senare...
  • Linus Bylund;2.1.1978 - rasistisk Sverigedemokrat, pressekreterare
  • Per Granqvist;2.1.1978 - här har jag skrivit "Uppsala-docenten" och ett frågetecken, samt "psykolog". Minns inte vad saken gällde
  • Kelly Stables;26.1.1978 - aktris, den nästan dvärgkorta karaktären Melissa i "2 ½ män" som dejtade den distinkt kungaovärdiga parasitbrodern till Charlie.
  • Liv Strömquist;3.2.1978 - satirisk och feministisk serietecknare
  • Oscar Julander;3.2.1978 - förvanskande Expressen-journalist
  • Josh Hartnett;21.7.1978 - tvåfager Hollywood-skådis
  • Roberta Alenius;29.7.1978 - regeringen Reinfeldts pressekreterare. Och bättre än så kan inte den här listan avslutas, än med en som lånar sig till den mest distinkt kungaovärdiga stadsminister Sverige haft i modern tid. Noterade henne i samband med ett "hotfullt samtal" till DN för att de skrivit något som misshagade pösmunken i Rosenbad.

Helt klart är "tappad kungavärdighet" inte en total katastrof. Och jag skulle sätta en slant på att det är Strauss-Kahns infernaliska övertryck i egoistiska Väduren i det maktfullkomliga tionde prestigehuset om utgör den egentliga förklaringen till hans bestialitet. Att han sedan står avskuren från varje tanke om hur en god härskare skulle bete sig, underlättar förstås inte...

*****


Om Strauss-Kahn i AB

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hajade förvånat till när jag läste "lesbisk" om Fredrika Bremer. Jag har läst en biografi om henne, och inte stod det något sånt där. Var har du den uppgiften ifrån? Angående hur Saturnus/Regulus kom till uttryck i hennes liv så har vi ju hennes roman Hertha som handlar om vikten av att kvinnor skulle slippa förmyndarskap. Den anses ha bidragit till 1858 års lag om att ogifta kvinnor kunde bli myndiga vid 25 års ålder.
Ang Evert Tabue så tror jag inte han skulle ha gillat att bli kallad "vissångare" av dig :-) Han ska nämligen ha tillrättavisat en person som kallade honom trubadur och påpekat att han skulle tituleras "skriftställare". Kanske denna självmedvetenhet, för att inte säga mallighet, är en avspegling av Saturnus/Regulus (och han hade ju dessutom solen i opposition).
S

Seaward sa...

Bremer: Sökte på nätet och noterade en svensk författarinna som runt 2004 kommit fram till detta i sitt arbete med en Bremer-biografi. Jag hade redan uppgiften om att hon skrivit den första lesbiska romanen och uppgiften om de feministiska förtecknen som med rätt val av sökord gav google bekräftelse direkt i de första länkarna. I andra länkar ansågs hon i stället vara ett mysterium (vilket ofta antyder någon som inte kommit ur garderoben).

Taube: du missade du inlägget för några dagar sedan då han återigen tittade fram i en sökning (troligen angående Regulus). Då kallade jag honom t.o.m. en kulturtjuv som byggde sig en svensk karriär på ograverad import av argentinsk musik, som väl svenskarna antog var hans egna verk. Nå, han kanske kände sig som latino efter ett antal år där...

Anonym sa...

Nej, inte missade jag det respektlösa tillmälet om nationalklenoden - och nej, han hade nog inte gillat det heller :-) Han var nog lite... pretentiös lagd, den gode Taube, men allt han gjorde var väl i rättvisans namn inte argentinskinspirerat...

Inte för att jag vill vara förnumstig, men man ska nog kolla in hela artiklarna när man googlar och inte bara den lilla text som kommer upp... Har nu själv kollat, och Carina Burman säger att hon inte kan säga om Bremer var lesbisk eller ej, den tiden hade ett överhettat språk i brevkonversationer osv. (Och det är ju ganska självklart att ingen kan veta det.) Det öppna lesbiska förhållandet som nämns i en av träffarna (i AB) syftar på en Klara Johansson, och "den första lesbiska romanen" i en annan träff syftar på en Vilhelmina Zahle.
S

Seaward sa...

Må så vara att "forskningen" inte nått någon enighet om feministens intresse för män. Men den lilla snabbstudien innehöll ytterligare 57 namn i ett första försök att söka klarhet om Saturnus i vägen för Regulus verkligen kan läsas som "blockering av kungavärdigheten" (eller t.o.m. blockeringar gentemot kärleken eller män eller ledargestalter).

Glöm inte att syftet är att möjligen få syn på en skog snarare än de enskilda träden, Sol-Jungfru! :-)

Fast det är sant att man måste ha rätt om de enskilda träden för att alls kunna avgöra om skogen finns där eller bara en massa lösa träd.

(Skogen = den hypotetiska "platonska form" som kan kallas "omintetgjord kungavärdighet" - himmelen delar ut både lycka och ofärd med samma upphöjda jämnmod...)

Anonym sa...

Det intressanta med "trädet Bremer" är, menar jag, att symboliken i hennes horoskop är så tydlig i förhållande till hennes liv och verk: Saturnus (lagen) blockerar både hennes sol (livsuppdrag) och kungavärdighet (myndighet över sig själv). Att det blev just hon som med sin roman Hertha sådde ett frö till det första steget (lagen 1858) till upphävandet av kvinnors omyndighet, är nog ingen slump.
Sen hängde säkert det ena ihop med det andra. Hade hon ett kärleksförhållande till en kvinna behövde hon inte riskera att den älskade också skulle bli hennes förmyndare.
S

Seaward sa...

Jag håller med, och man kan likna hennes fall med de flera skådespelare som uppenbarligen sublimerat den "saknade kungavärdigheten" i valet av roller.

Jag är övertygad om att en del sexuella avarter har slika sociologiska förklaringar. Jag fick tillfälle att titta in i den här världen efter att en bekant helt obegripligt "konverterat" runt 30 och har även bloggat om ett horoskop om två ur den här kretsen som plötsligt "tillfrisknade" och blev hetero igen. Jag kallar det här typen för mentala hang-ups, men det förstås fascinerande att leka med tanken på de långa planetära cyklerna och att en människa mitt i livet plötsligt "kommer till insikt" när det i själva verket bara är ett nytt paket dåligt/bra karma som står på färd att genomlevas. Troligen dåligt karma eftersom det skapar en sådan reva i det sociala nätverket när någon byter sida.

Så Bremers blockering mot den konungsliga mannen kan också signalera en extrem repression och kanske att hon själva villa ha den rollen. Och egoism är exakt avsaknad av kungens (gudomliga) insikt om alltings interrelation. En helt annan sak är en hederskultur som spårat ur och dragit på sig fula oskick och kvinnoförtryck. Kanske kan en Saturnus som låser Solen illustrera just det dåliga patriarkatet. Då till din egen aspekt och hur du missfärgar människor i din omgivning genom ditt ögas medfödda preferenser! : -) För egen del har jag mycket kort tålamod med bekräftiga kvinnor (Månen opposit Saturnus) :-)

Anonym sa...

Bekräftiga?

Apropå dåligt patriarkat så fick FB och hennes systrar aldrig äta sig mätta som barn (vet inte om det var moderns, faderns eller bådas idé). De skulle vara sylfidiska, annars skulle de inte bli (bra) bortgifta var tanken!
S

Seaward sa...

Gammalt talesätt: "Saturnus äter sina barn", Lejonet (framför allt via Solen) står ju för avkomma, här åter Saturnus upp Lejon-Regulus kreativa utflöde (barnalstring). Symboliken passar ganska väl även med föräldrahemmets "sylfidiska" ambitioner om trådsmala döttrar.