Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 november 2011

Söt men galen...


 
Taylor Momsen har gått från gullig barnskådespelare mot Jim Carrey (Grinchen - julen är stulen, 2000) via söt tonårstjej till tvär tonårsrebell med tio kilo svart smink runt ögonen för att se så ful ut som möjligt. 

Fastän inte daterade märks föräldraupproret i sådana här citat:
Interviewer: What are you angry about?
-Fucking everything. I hate everything. I hate everyone.
I don't mean that. I love everyone. I love everything.

I was raised Catholic. I fucked a priest once - I'm just kidding.

I'm crazy. I'm fucking out of my mind. I've been told I was out of my mind since I was 11.

(imdb.com)
Råkade få syn på barnfilmen i tv-tablåerna och noterade vilken skönhet tjejen blivit. Men sedan såg jag tankemönstren och blev nyfiken på vad som beskrivs som en flicka så livlig redan vid tre att mamman genast introducerade henne till barnstjärnereklamens värld.

Ta inlägget som en fristående slutknorr på förra, om antikens astrologi om Kräftan. Om aktiserna Charlize Theron representerade 70-talet, Anna Paquin 80-tale, så får Taylor Momsen vara 90-talet.

Bara men börjat förstå vad man ska titta efter, så är det här horoskopet faktiskt en smula avvikande.



Det närmaste på den här bloggen vi kommer är faktiskt statsminister Fredrik Reinfeldts födelsekarta! Solen i Kräftan men disponerad från en Måne som får in allt vattnet, griller och instinkter omvartannat i huvudet, på den mentala Luftnivån.

Och som en slags grundton storkorset i mörkrets kvalitet, det indierna så överdramatiskt  ömsom kallar stupiditetens kvalitet och ömsom vansinnets. Både Solen och Månen i passionerade (livliga) Rajas guna kan, om vi har den här kvaliteten i hörnhuslägen i det kompletta horoskopet förklara varför hon är så livlig och inte som Reinfeldt flegmatisk och vag.

(Reinfeldt har sina passionerade planeter i tamasiska hus så att det totala trycket på Tamas mörker är det dominanta budskapet. T.o.m. sattviska Jungfruascendenten tappar lite kraft genom att härskaren Merkurius hamnat i det undanskymda tolfte huset.)

Med den här 16-åringens rättframma ord förstår vi Reinfeldt lite bättre. Hans arrogans och ointresse av en god politik för alla utan de redan välbeställda bottnar troligen också i att han varit "knäpp sedan 11". 

Och det blev bara värre och  värre med åren. Någon skulle lyft bort honom från politiken redan 1993 när han gav ut sitt manifest "Det sovande folket" och där skylde på svenskarnas mentala handikapp snarare än förstå att dessa onda tankar bara fanns inne i hans eget huvud. 

Tänk att det skulle behövas en amerikansk sextonårig tjej som ännu inte lärt sig vakta sin tunga för att sätta ord på Reinfeldts inre. För jag tror på de grundläggande angivelserna som astrologin ger. De har ju t.o.m. visat sig via statistisk mätmetod om än svagt (exakt som naturvetenskapsmannen Claudios Ptolemaios sade i antiken: "de astrologiska effekterna finns där, men är svaga".)

Frågan återkommer här: kan redan en sådan synbart harmlös "dissociation" som Taylors och Fredriks Sol i Vatten disponerad från en Måne i Luft skapa så störda och osammanhängande psyken att de (tills "mogen" självcensur satt in) talar ur hjärtat och beskriver sig som "galna"?

Söta Taylor Momsen tycks nu ha övergått till en karriär som rocksångerska (varav de tjocka svarta ringarna runt ögonen och den dåliga attityden). Men med det här horoskopet kan man faktiskt misstänka att vi har nästa nedgångna barnstjärna under uppsegling. Lindsay Lohan-varning med andra ord.



PS. Lohans horoskop domineras starkt av Tamas genom Saturnus exakt i väster längsmed den "sataniska axeln" mellan två tamasiska tecken. Månen är passionerad och disponerat från ett sattviskt tecken, men det tycks inte hjälpa. Tamas drar ner henne på okloka nivåer...

Inga kommentarer: