Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 november 2011

Nordeahöjdare - Reinfeldt-mentalitetens frukter


Ondska & Intelligens
Moderaterna vill som bekant inte berätta vilka som finansierar partiet för att få direkt åtkomst till politiken och styra saker till fördel för dem själva. 

Att ta från de fattiga för att muta medelklassen att skänka Moderaterna sin röst är bara ytan på intrigmakeriet. Det är de hemliga aktörerna i bakgrunden som är de stora vinnarna på att ha en lejd folkkorrumperare som statsminister. 

Att Reinfeldts bisittare Borg gnäller på bankväsendets ohyggliga girighet ska inte lura någon. Han skulle inte vara särskilt intelligent om han gjorde som Björn Wahlroos, Nordeas styrelseordförande, och gav fingret åt den som protesterade mot vansinnet i den privata bankvärlden. 

Det är i stället mer än troligt att det är från den privata banksektorn saftiga delar av de hemlighållna partibidragen kommer. Tänk, svensk! Varför sålde Moderaterna en stor del av den statliga banken Nordea till privata intressen häromåret? Så att nu plötsligt 2000 ska sparkas och vinsterna i banken ska öka så att chefer kan få det ännu lyxigare? Du observerar inför vidöppna ögon klubben för män som dunkar varandra i ryggen. I den här skaran spelar Fredrik Reinfeldt bara rollen som horan som särar på benen mot generös betalning och hel del favörer för egen del. 

Tjänster och gentjänster mellan de besuttna är vad båda gamla och "nya" Moderaterna handlar om. Eller, med andra ord: korruption. Tänk, svensk! Hur kan du i den ena opionionsundersökningen efter den andra fortsätta och hålla Reinfeldt för en trovärdig person samtidigt som du ondgör dig över girigheten i den privata sektorn? Vad lärde du dig i skolan? Kan du ens lägga ihop 2 + 2 ?

*****

Astrologiskt räcker inte de förenklade metoder den här bloggen använt sig av för att förklara Björn Wahlroos. Såg man bara till de fyra elementen domineras kartan totalt av den kreativa kombinationen Eld och Luft. Men den säger inget om moralen hos den kreativa och uppfinningsrike. Vision och kraftfull planläggning kan missbrukas så att man bara ordnar det för sig själv.



Och det är här misstankarna om Jungfrun som symbol återvänder ännu en gång. Solen och trångsynta Saturnus i privatismens Jungfru är en rent ut sagt vidrig symbol för en människa vars dagliga verksamhet enbart syftar till självtjänande! När sedan båda illgärningsmännen Saturnus och Mars angriper psyket (Månen) i relativt själviska Tvillingarna, då menar jag att horoskopet har angivit sitt tonläge. 

Eld och Luft i all ära, men det här är så långt från en mänsklighetens väl och välgörare vi kan komma. Människan är ond, eller åtminstone genant tom på välvilja, under en stor del av zodiaken. Och här lyckas uppenbarligen "snabba vinsters" Jupiter i egoistiska Väduren fullständigt vrida om huvudet på den annars samarbetsvilliga Vågen - handelsmannen Merkurius med pengarnas Venus i opposition till rikedomens Jupiter blir ett övertydligt besked om en besutten eller fanatiskt girig människa, där båda Ljusen, förstörda av illgärningsmännen, visar att livslinjen är OND. 

Detta är en besutten men ond människa, och hans arroganta kommentarer nyligen, om att HAN gärna skulle ge Nordeadirektören Clausen ÄNNU MER PENGAR så dansken kunde köpa ÄNNU FLER lyxlägenheter är exakt den spydighet man kan räkna med när båda de merkuriala Jungfrun och Tvillingarna är aktiverade - jag har påpekat den vassa tungan hos flera journalister med den här kombinationen, och här är den igen. 

Det är främst Mars i opposition till psyket, en Mars som bygger på egoistiska lätta pengar (Jupiter), som ligger bakom Wahlroos vassa frispråkighet som chockerat många för att den extremmonetära högern så tydligt visar vilka avskum de är. 

Gangsters i kostym. Ingen verklig kultur utom sånt de kunnat köpa som fönsterdekoration. ingen koppling till västerlandets sublima tänkare över det mänskliga tillståndet. Dessa är den skock Platon hävdade att en stat måste kontrollera. Krämarna saknar verklig mänsklig resning. Men med kycklingmamman Reinfeldt får all i kompis- och kostymklubben härja fritt. Fullständigt otillständigt. 

Och jag har sagt det förr: man måste studera stjärnhimmelen och undvika att tillsätta vissa stjärntecken i ledarbefattning. Några av symbolerna indikerar korruptibilitet i högre grad än andra och ingen är så korrumperbar som Reinfeldts soltecken Kräftan, den ängsliga kycklingmamman som underkastar sig direkt när favörer och löften om pengar ett hem med säkra väggar utlovas. Faktiskt, Kräftan tycks i gemen figurera blank giriga bankchefer (t.ex. Clausen och Falkengren, båda hungriga Månen i Kräftan). Det är därför det är så tydligt vilket folk Reinfeldt favoriserar (och vilket folk han kallar mentalt handikappat och sovande)!

Om Nordeatumultet i SvD

Inga kommentarer: