Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 10 november 2011

Maffiatyper som Berlusconi och Reinfeldt

Newsmill förklarar garvade utrikeskorrespondenten Åke Malm hur Berlusconi lyckades dominera Italiens politik under 20 år. 

Jag ska här citera honom rikligt och knyta an till vår egen Fredrik Reinfeldt och visa hur en journalist (Malm) som inte alls känner till astrologin likväl exakt berättar zodiaktecknens egen berättelse om människors dispositioner, vilka motiv deras hjärtan klappar för.

(Berlusconi skildras också på DN/Kultur och AB/Kultur!)

Berlusconis och Reinfelds födelsehoroskop
 
*****
Berlusconi: Jag vaknade en morgon och förstod att om jag inte gjorde någonting skulle kommunisterna ta över makten i Italien.

I själva verket ... hade han ett mycket privat skäl för att ge sig in i politiken. Det gällde att rädda sina egna företag och slippa risken att ställas inför rätta. … [S]kulderna uppgick mot slutet av det året [1992] till över 20 miljarder kr.  … En känd ekonomijournalist formulerade hans situation så här: "Sedan 1987 har han multiplicerat omsättningen med fem, skulderna med 12 och minskat vinsterna med 20".

-Reinfeldts hemliga skäl, om han har några, är lika lite kända som identiteten på Moderaternas stora bidragsgivare. Här kan faktiskt det omvända gälla. Reinfeldt är en genuint besatt ideolog och även om socialdemokratins (Berlusconis "kommunister") välfärdssamhälle fungerat bra, hatar han det och vill riva det och sälja ut byggnader och skolbänkar till kompispris till sina ideologiska fränder.

En profitörsmentalitet med klaniska förtecken med andra ord, helt i linje med den privatistiska Jungfruascendenten och Solen i den lilla trygga zonens Kräfta i 11e finanshuset! (Kräftans härskare, sinnelagets Måne, står i det andra huset, horoskopets andra sektor för rent monetära perspektiv!)
Att få lagarna godkända i parlamentet har [Berlusconi] ordnat själv. En bra metod är till exempel att utse hans egen deklarationsexpert till finansminister, hans advokat till ordförande i justitieutskottet.

-Reinfeldt är försiktigare men har lyft ut partivännen och f.d. reklammannen Schlingmann ur Moderaterna och skapat en ny regeringsfunktion - propagandaministeriet. Genom PR skall Moderata och statliga intressen framställas som vore de en och samma sak! På så sätt håller Reinfeldt ryggen fri. Ja, apropå att alltid stå med blank ansikte och låta den ena ministern efter den andra gå vid skandaler:

Att Berlusconi har en alldeles egen uppfattning om lagar och förordningar har länge stått klart. Han visste alltid att skydda sig själv genom att formellt ge andra ansvaret.

Vidare:

Bilden av [Berlusconi] var ju den geniale företagaren som fattar snabba beslut om reformer och får dem snabbt genomförda. Istället har det visat sig att han sällan kom till skott, att reformerna drogs i långbänk.

-Reinfeldts enda idé: att skrota socialdemokratins modell som gav ett drägligt liv även för samhällets svaga och via det ena jobbskatteavdraget efter det andra slussa smörjmedel från den nyfattiga underklassen till moderaternas medelklassbaserade väljare, för att på detta vis köpa sig fortsatt makt så långt jobbskatteavdragen fortsatte att rullas ut - denna enda idé kortslöt sig 2011.

Istället uppstod en nationell debatt om varför Reinfeldts Moderater saknade visioner och idéer. Reinfeldts svar i ett viktigt partistämmeanförande var: visioner är farligt!

Reinfeldts Solen i Kräftan är känd för att vända sig om och möta framtiden med ryggen först! Kräftans tecken blickar bakåt och inåt, symbolen handlar per definition om att fokusera den egna familjens välmående. Jämför med maffians familjetänkande och moderat huggsexa över det demonterade (plundrade) välfärdssamhället! (Se även detta inlägg om Kräftans tecken, en italiensk maffialedare och ... Mel Gibson!)
Nu kan man fråga sig - hur har [Berlusconi] burit sig åt för att bli omvald 4 gånger och så totalt dominera italiensk politik under nästan 20 år?

-Till skillnad från den charmlöse Reinfeldt, med vilken Berlusconi delar närighetens och egenintressets persona Jungfrun, kom italienaren till världen just i soluppgången. (Solen som den visuella planeten - jfr hans medie/tv-imperium.) Detta födelseomen är lika oslagbart som det är kritiskt i detta fall. För i Berlusconi kan vi nu i detalj studera Jungfruns zodiaktecken och se dess tusen och ett baksluga tilltag för att enbart gynna sig själv!

Reinfeldts märkliga Jungfruascendent har istället sin härskare (Merkurius) i förlusternas olycksaliga 12e hus. Hans remarkabla brist på visioner handlar således bara att som den ynkligaste människa som tänkas kan, jobba frenetiskt på att säkra sig själv (och sina likasinnade egenkära väljare) mot förluster! (Det här har studerats i detalj i ett tidigare inlägg där också pengarnas Venus i förlusthuset vägdes in.)

Egenintresset var just det skäl som drev Berlusconi in i politiken! Berlusconis demoniserade "kommunister" kan väl jämföras med Reinfeldts "sovande" och "mentalt handikappade" svenska folk från hans bisarra ideologiska pamflett Det sovande folket från 1993, en text som övertydligt ligger till grund för "arbetslinjen" fast Moderaterna inte längre vill dra uppmärksamheten till dess uppenbart fascistiska och neodarwinistiska förakt för människor som inte kan eller vill "göra rätt för sig". 

Även här hör vi den sorgliga sidan av Jungfruns symbolik, hon är själv flink i fingrarna men som symbol betraktat har hon inget till övers för de som inte är lika "lönsamma" och idoga som hon själv. Ur Jungfrun föds därför diskriminering och klassindelning. Jungfruns nyttomentalitet blir som en slavdrivarens piska - se Reinfeldts historiskt bisarra sjukvårdsreform.

(Det här är faktiskt politiska ingrepp av Calilgula och Nero-typ för den svensk som till äventyrs ännu har någon susning om världshistorien och kan använda den för att betygsätta det som händer i nuet.)

Det var Jungfrun - jordbrukaren - som började stycka upp världen i åkerlotter, och därifrån var mänsklighetens SYND ett faktum - det fullständigt falska antagandet att något sådant som "mitt" och "ditt" existerar. 

Med jordbrukarstadiet kom krigen över land och mänskligheten gick in den mörka dal där den alltjämt befinner sig. En art som Himmelen blickar ned på och överväger att lyfta bort hur den Oändliga Historien. De som började så gott slutade som själviska små kräk, enbart intresserade av den egna plånboken!
[Berlusconi] har dessutom sina tre TV-kanaler som spelar en dubbel roll. Dels för de fram hans budskap om den lycka och glädje som råder i hans idealvärld. Där kan han utan att bli motsagd hålla sina manande tal till folket.

I ett land där tre fjärdedelar av befolkningen inte läser en daglig tidning, där sporttidningarna är störst och dagstidningarna säljs i endast 5 miljoner exemplar varje dag - samma siffra ungefär som 1939, där får TV- mediet en oerhört stor betydelse.

-Reinfeldt tänker inte särskilt snabbt ("visioner är farligt") men till sist kom också han på idén att skapa sig ett inbäddad propagandaministerium (Schlingmann). Att det massiva borgerliga ägandet av Sveriges press går den moderata regeringens ärenden visade sig inte minst när Håkan Juholt visade sig vara en Reinfeldt helt överlägsen retoriker och med ett socialt patos som en självtjänare helt enkelt inte besitter. Juholt-drevet startades i norskägda Schibsted-tidningen Aftonbladet, men man ska se detta inom ramen för ett större mönster som inkluderar frågan om vilka Moderaternas hemliga bidragsgivare är!

Reinfeldts soltecken Cancer är en exakt beskrivning av den sjukdom som spritt sig genom hela det svenska samhället: den lilla rädda människans tid har kommit, hon som är rädd för att tänka klart och se konsekvenserna av den ynkedom som till att börja med krympte hennes tankeförmåga! Det här är en negativ spiral som slutar i Sveriges totala haveri. Och se hur haveriet faktiskt utlöstes av två enbart nominellt socialdemokratiska partiledare (GP och MS).

Eftersom Moderaterna representerar objektiv ondska och Socialdemokraterna objektiv godhet avslöjade sig högerns tendens till rapidsnabb korruption i samma ögonblick även vänstern i svensk politik började acceptera och omhulda den okontrollerade marknadskapitalismen. (Objektivt gott: "den som är stark är snäll mot den svagaste" - så förskolemässigt måste man tydligen förklara civilisationens inbyggda spelregler för en svensk röstberättigad!)
Själv har [Berlusconi] utsetts till seklets lögnare - men av en oppositionstidning förstås.

-Reinfeldts förfärande cynism och medvetna lögner har avslöjats flera gånger men de här episoderna försvinner från tidningarnas förstasidor snabbare än någon folkopinion hinner bildas. Hur skulle en borgerlig journalist kunna starta ett drev mot Reinfeldt?
Berlusconi är i sitt esse när han får mikrofonen i sin hand och kan hålla timslånga politiska tal på fri hand. Han trollbinder verkligen sin publik med löften, roliga historier, utfästelser och hotelser.

-Se mitt tidigare inlägg, Berlusconi, en färggrannare Reinfeldt



Inga kommentarer: