Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 november 2011

Liten studie i skattefiffel (2)

Lotta Engberg från det tidigare inlägget dömdes som sagt för sina svartjobb i artistbranschen. Framhärdade i lögnaktig förnekelse in i det längsta. Ett nytt namn i samma härva är enligt Aftonbladet sångaren Magnus Carlsson (gay-Magnus, inte den utmärkta sångaren i Weeping Willows).
Gay-Magnus har jag tidigare kommenterat för att manlighetssymbolen Solen nära stryparen Saturnus ibland tycks kunna ingå i mönstret för manlig homosexualitet där man så att säga helt snöat in på den manliga formen (Saturnus = formgivaren). Men vad kan sägas om hederlighet i pengafrågor utan att ens ha klockslaget för födelsen?



Låter man med den indiska Chandra lagna-metoden Månen i Lejonet markera första egohuset, stämmer förstås Lejonet perfekt i det här fallet! Artisteri från scenen har mycket med de exhibitionistiska Lejonen att göra.

Att psyket disponeras av en Sol-Tvilling i 11e huset för publika sammankomster stämmer hyggligt, det med. Jag kommer på rak hand inte på något hus som stämmer bättre med en publik än 11e som ju står mitt emot estradören Lejonets femte lek- och kreativitetshus! Att ta det ansiktlösa folkets Kräfta och 4e huset mot den dominanta auktoriteten Stenbocken och 10e officiella huset känns inte alls rätt...

Vi har därför ett "psykiskt" horoskop som utgår från Månen och där vi får en god beskrivning av en visserligen "bara" Tvilling-Sol, men ändå en som i en viljeakt pressar sig fram i livet till att uppträda inför människomassor - Månen i Lejonet vill ju öppna sin själ på ett storvulet sätt.

Men nu rörde saken pengar och jag inledde bara med något om den aktiva livsgärningens Sol i 11e för att skänka månascendenten lite trovärdighet nu när vi tittar på var horan Venus står. För det är vad vi har här, Afrodite eller pengarnas Venus i hemmaläge i njutningslystna Oxen och ännu under starkaste inflytande från den hångrinande Satan, stjärnan Algol i Oxens tredje grad. Inte undra på att jag alltid har tyckt illa om den där mannens stela leende.

Så hur gick vändan om Djävulen nu då? Jo, först lockar den store korrumperaren den svaga själen med sig och lovar guld och gröna skogar, men sviker alltid sina underdånliga till sist. Det skildras så väl i Bram Stoker's Dracula med en fantastisk Satans underdånlige spelad av sångaren Tom Waits. 

(Han tar numera så höga summor för sina uppträdanden att man börjar fundera över kopplingarna med demoniska makter. Nå, han vänder sig till de rika lyxkonsumenterna av kultur, de som har råd att köpa sig en dos rufflighet till överpris.)

Det intressanta här - och ett resonemang som även kan användas med riktiga ascendenter och inte bara substitutascendenten Chandra lagna, är att Venus egen situation återspeglas i de hus Venus äger. Här drabbas då främst tionde karriärhuset eftersom Venus står i härskarläge men även det tredje huset. Och det sistnämnda är ett intressant hus, för det är ett "naturligt" merkuriskt hus, planeten som har med affärsverksamhet, ärlighet eller lögn att göra.

Redan hångrinets Algol med pengarnas Venus är ett frågetecken (men minns att den här bloggen inte har några svar här - studiet av Algol pågår inför öppen ridå). Men tredje huset är definitivt illa ute, attackerad av omoralens Mars som dessutom här är fallen i Kräftan (ett girigt tecken) och har en dålig husplacering utifrån personliga Månens perspektiv: 12e huset för materiella förluster.

Magnus Carlsson är en av Fredrik Reinfeldts pojkar, en av dessa som är så rädda att behöva skära ner på sin livsstil - i händelse av ofärd (denna ständiga mardröm hos de giriga) - att man tar det säkra för det osäkra och svartjobbar eller helt enkelt slussar över lite pengar till sin egen samhällsklass genom att urholka för de fattiga. Magnus Carlsson och Lotta Bingolotteri Engberg tillhör alltså de svenskarna som stjäl från de fattiga genom att söka lura staten.

Det här har väl alltid varit något av ett folknöje. Människan är självisk av naturen intill de förbipasserande själarna mognat tillräckligt. Men i Reinfeldt-Sverige med nätpoker och en non-stop pengafixering i medierna har väl aldrig svenskarnas psykiska hälsa varit så dålig som nu.

Att Gay-Magnus fallna Mars (statistiskt överrepresenterad i HBT-kretsar) dessutom skadar "snappa klipp"-planeten Jupiter i smarta och planläggande Vattumannen (som direkt återverkar på hans teatrala vardagsliv - Månen i Lejonet), det bara fullbordar bilden av en den Vatten/Luft-dissociation där instinkten är så stark att man skapar mentala Luftslott som utanpåbygge - för att dölja eller arrangera för de orimliga behovens tillfredsställande.

Återigen, det går tretton på dussinet av sådana här horoskop för tidsluckorna för mogna själar är få medan tidsluckorna som tar emot de unga och okunniga själarna är nästan hur många som helst.

Inga kommentarer: