Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 november 2011

Bilägaren i bubblan

Jonas Thornells/AB artikel om den arrogans som drabbar många så fort de sätter sig bakom ratten i en bilkupé, är läsvärd. Den är full av poänger som,

Någonting inträffar uppenbarligen med vissa människors psyke och självuppfattning när de stänger in sig en bil –  de sitter med en hållning i bilen som om de ägde hela staden.

Inte minst kan man läsa texten som en allegori över privatismens primära symbol Kräftan och moderatledaren (och Sol-Kräftan) Fredrik Reinfeldts arrogans mot dem som inte vill åka i hans bil och se saker ur hans klaniska perspektiv. 

För det är ju så att det snäva familjetecknet Kräftan också står för hemmet, och från det privata hemmets omslutande väggar går astrologin vidare och placerar kapitalvaror i Kräftans "naturliga" fjärde horoskophus. Till kapitalvaror hör främst eventuellt köp av eget hem och som god tvåa införskaffandet av en privat bilkupé.

Därför blir Thornells artikel en vidräkning med det fula beteende som lägre typer av individer börjar uppvisa så fort de tror de nått eller skyddad miljö - som bilföraren bakom rutorna i sin egen bil, som Reinfeldt bakom Rosenbads tjocka väggar (mannen som slutade visa sig offentligt, slutade ta debatter, bara några år in på sitt statsministerskap).

För tusen och ett sätt att förstå den bisarra psykologi som driver denna man som svenska folket givit sitt förtroende den räcka dagar då inte huvudet satt påskruvat, se mängder av artiklar på bloggen. För svenskens politiska omdömeslöshet kan det räcka med att peka på nationalhoroskopet vars dominanta planet Venus (Vågascendentens härskare) faktiskt befinner sig i fjärde huset för det privata och för kapitalvaror. 

Och gissa vilket tecken som styr den zonen? Världshärskaren Stenbocken! Astrologin bekräftar till fullo Jonas Thornells analys och tacknämligt nog hjälper hans observationer till att bekräfta att den här bloggen faktiskt (som landets enda) arbetar med RÄTT svenskt nationalhoroskop. Genom att välja midnattstimman efter att ha sett dateringen på de officiella dokumenten för Regeringsformen 1974, skrattade jag till när jag såg att det var Vågen som steg i öster i Stockholm vid midnatt. 

För vad handlar tjattret i Sverige om, om inte vågskålarnas jämlika status? Och Venus i det horribelt statusbesatta tecknet Stenbocken och det privata boendet var ytterligare tecken på att svenskheten stod skriven i det här horoskopet. 

Att slutligen hitta svenskens kapitala ointresse av de stora livsfrågorna (filosofi och religion) i förening med vårt jantelagsbeteende som trycker ner begåvningar i missunnsamhet (begåvning tyder på kontakt med den inre själen), det var det sista som behövdes för att verifiera den ålderdomliga sideriska zodiaken i relation till nationell astrologi. 

Här, i nationalhoroskopet, är då det grundmaterial varje regering har att arbeta med. Ibland, som med regeringen Reinfeldt, sammanfaller ledarens totala ointresse av högre livsmål med folkets, och då börjar landet genast gå åt helvete - som alla nu kan se.

Svenskarna hade blivit ännu mindre redan innan borgarna tog över, alla jagade nu klipp inte bara genom statliga lotterier utan genom att värdepappersspekulation gjordes till folknöje. Med "Teliaaktien" var Satan slutligen inplanterad i folksjälen och landet började kana nedåt, bort från vettiga tankemönster.

Till sist jagade alla privata vinster eller fördelar så att varken tågen fungerade längre, medicinerna fanns på apoteken eller de gamla fick en hedervärd ålderdom - privatisterna stal vilt och slussade det som skulle varit skattepengar för det allmänna goda ut ur landet. Sverige hade varit på väg hit länge, men det var fem år med Rötan Reinfeldt som slutligen fick botten att gå ur.

Reinfeldt hatade redan från unga år alla tankar om kollektivism, född under två av de mest privatistiska symboler som finns, Kräftan och Jungfrun och hans hat mot socialdemokratisk ideologi var egentligen tecknet på svår mental sjukdom, liknande den som drabbar bilförarna i sin kupé. 

För det är inget fel på den socialsitiska tanken, mänskligheten är överlag en solidarisk grupp - arten vill sig själv och därmed de enskilda medlemmarna väl. Det är bara vissa som underpresterar och söker skapa splittring och klassindelning i syfte att ordna det lite bättre för sig själv än för alla andra. 

Den här underpreseterarna, till vilka Reinfeldt så tydligt hör, har inte förstått att allt han gör mot en av hans minsta har han gjort mot sig själv -  men han kommer inte att märka effekterna förrän karmalagarna gått fullt varv och han sjävl ligger där i nerkissade blöjor i ett framtida liv. 

Reinfeldt har ännu att upptäcka att det var socialdemokratin som hade den _normala_ förståelsen av hur ett samhälle ska fungera och att det var han själv - den partiska Kräftan - som representerade det "särintresse" Fredrik Reinfeldt så generöst anklagar andra för att utgöra! Sent ska syndaren vakna.



PS. Kräftans symbol producerar gott i när den bäddas in i ett större sammanhang. Den fungerar inte som övergripande modell för ett helt samhälle, den är dock den klaniska partsinlagans symbol. Extra tydligt kan Kräftan studeras då Månen är hemma i tecknet - se artisten Elvis Costello.

Det är typiskt att nationalhoroskopet är så här bakvänt och sätter Kräftan i tionde politiska huset! En ständigt närvarande varning för att ren pöbel kan ta kommando över det här landet, möjligen maskerad i dyra kostymer men likväl pöbel i anden.


Bonusspaning.

En rätt rolig läsarkommentar tror Thornells helvetespredikan mot statsjeepar beror på att han själv blivit trängd av en! Och varför inte. Föreläsaren i stresshantering har som synes en av de kraftigaste symbolerna för rigiditet eller anspänning som finns - storkorset i Tamas guna. Och Mars attack mot sitt eget tecken Skorpionen där den fallna Månen (psyket) befinner sig öppnar åter frågan från häromdagen hur en dramadrottning bäst ska beskrivas astrologiskt!




2 kommentarer:

Anonym sa...

Berikande analys! Jag har tidigare fått horoskop ställt av Bert Yogson. Vem är Du bakom denna sida?
Kontakta mig gärna!
Vänliga hälsningar
Jonas Thornell

Seaward sa...

Tack för din positiva kommentar! Jag har en liten "Om Mig"-ruta i höger spalt - det jag tycker behöver sägas på en blogg.