Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 april 2011

Journalisten som inte mäktade uppdraget

En ytterligt intressant bekräftelse av astrologins elementära tolkningsregler ger studiet av GP-journalisten Johanna Schreiber, vars efternamn paradoxalt nog läser "skrivare"! 

Mitt intresse vaknade efter att ha sett en saklig kritik på Newsmill av hennes islamofobiska redogörelse för ett besök på någon konferens som gästades av en, tydligen, kontroversiell talare. Vad apskocken i Newsmills kommentarspalt håller på med ska vi inte ens tala om. Ingen av dem jag orkade läsa bemödade sig att hålla sig till sakfrågan. Svenskt patrask.

Kritiken från två besökare på samma konferens går ut på att Schreiber har hört hela föreläsningen som Fan läser bibeln. Jag går till GP-materialet och behöver inte läsa många rader för att se att kritikerna gör fullständigt rätt i att friska upp allas vårt minne om vari det journalistiska uppdraget består. Schreiber sysslar med något helt annat, med psykopatologiska fantasier: 

Flera...medarrangörer ansluter och ställer sig i en halvmåne kring mig och fotografen Jan Wiridén. Stämning är hätsk. 

Ställer sig i en hotfull (islamisk) halvmåne! Ni hör. Här finns ingen verklighetskontakt, Schreiber har, som hennes kritiker i flera punkter anför, totalt missat sitt journalistiska uppdrag. Hon är offer för sina egna attityder och kan varken se eller höra objektivt. Hon borde snarast söka sig till något konstnärligt område, där minimala krav på saklighet gäller. Inom journalistiken hör hon inte hemma. 



Horoskopet är ohyggligt intressant eftersom det beskriver en stark vilja att skriva (schreiben) och kommunicera sig - soltecknet är ju kommunikatören Tvillingarna och den stöttas av välsignande Jupiter. 

Men som i fallet Julian Assange slirar den här Tvillingen i saklighet. Solens disponent har placerat sig i nästa tecken, det subjektiva och begränsade perspektivets Kräfta och ger den ibland svårbemästrade "dissociationen" - individer som "bara råkar" tappa bort rätt väsentliga perspektiv och fakta i sina framställningar.

Ja, i sämsta tagning talar vi om tvångsmässiga lögnare och mytomaner, kanske sådana som passar på att förbättra sin vinkel lite genom att antyda den islamiska halvmånen. Som även Humanisterna fattat, en bild säger mer än tusen ord om man riktar sig till samhällets mest obildade läsekretsar.

Den här "dissocativa" eller avspjälkande skadan i horoskopet förvärras nu avsevärt genom att kvinnan också förefaller lida av lesbiskhet. Det förstår man nästan redan av ingressen som beskriver huvudtalaren som "homohataren". Den bristen på nyansering i ordvalet är okej för en demagogisk blogg (som den här bloggen ibland förställer sig som), men inte hos en journalist med anspråk på analytisk förmåga som föregår den sakliga redogörelsen. 

På temat "stridbara fruntimmer" känner vi här igen libidinösa Mars i koppling till kvinnosymbolen Mars. Jag noterade tidigt i bloggens historia att den kombinationen med framgång kunde sökas i horoskop för militanta feminister. 

Samma attackplanet som skapat vild turbulens i sinnet (Månen) aspekterar sedan Månens eget tecken Kräftan, så att Solen, disponerad av en irrationell Merkurius i Vatten, dubbelt bringas på fall! 

Korrupt livsyttring stavas det, när en Sol attackeras alltför många gånger av kringbudskap. Eller: predestinerad till en udda solär livsbana. Horoskopet luktar sur karma lång väg.

Jag orkar inte leta igenom alla hbt-horoskop bloggen studerat vid upptäckten att den lindriga psykiska (själsliga) störning som homosexualitet är åtföljs av återkommande astrologiska mönster. Men jag är övertygad om att det finns åtminstone 2-3 lesbiska horoskop på bloggen redan med just den här överdrivna hettan mellan Skytten och Kräftan.

Jag spejar på i tio sekunder men upptäcker bara förläggaren av "konstnärlig" litteratur på temat depraverad sexualitet, Carl-Michael Edenborg. Han har sin Mars i Skytten i attack mot Månen i härskarläge Kräftan, den senare en "ren" symbol för värnlös kvinnlighet (och otyglad lidelse). Inte konstigt att han kände sig manad att ge ut markis de Sades sjuka fantasier om hur han våldför sig in extremis på värnlösa och fastkedjade kvinnor!

Vi kan alltså vag sluta oss till att vi i Schreiber har att göra med en islamofobisk journalist som själv är fylld av så mycket psykisk smörja i bagaget att terapi vore lämpligare än obalanserade åsikter om en, låt vara, extremt krävande religion som islam. En sekulär hbt-person saknar fullständigt kunskap att uttala sig om huruvida islam har rätt eller fel i frågan. 

(Saken underlättas inte av att det går en skiljelinje inom islam, vissa håller reinkarnationen, som är "förklaringen" till homosexualiteten, för sann medan andra vägrar acceptera återfödelsen. Men jag har läst fullständigt uppenbara Koran-citat som indikerar Profetens förtrogenhet med reinkarnationen, en dominant teori bland bildade människor i Främre orienten på 600-talet.)  

*****

En viktig men mer diskret indikation på Schreibers födelsehimmel är det sociala utstötningssyndromet, en vanlig signaturer bland hbt-människor - men långt ifrån den enda gruppen. Syndromet "stämmer" närhelst en människa av någon anledning drivs ut i ytterlighetspositioner och antingen tar mobbarrollen eller tilldelas offerrollen. Ibland finns moment av båda rollerna. Svenskar med muslimsk övertygelse har precis lika troligt det sociala utstötningssyndromet på sin födelsehimmel som ovederhäftiga människor som Schreiber. 

Varför jag nämner den grovt osynkade kombinationen Vattuman (social grupp) och Skorpionen (mörkläggning) är att det är den antika astrologins två största målarpenslar, Saturnus och Jupiter, som tecknar syndromet 1986. Det är således en "årgång" som har "social missanpassning" inskriven som en slags grundton. Sedan kommer den här extremismen att dyka upp från tid till tid genom att andra planeter öppnar en kanal för den latenta problematiken (för detta är alltid en fråga om undermedvetet stoff - Vatten i osynk med Luft har oftast en psykologisk dimension). 

I Schreibers fall är det förstås Solen i Tvillingarna som låter sig informeras av Jupiter och på den vägen uppstår kommunikation om "sociala marginalfenomen". Men, tyvärr, på det skeva och förfalskade sätt som horoskopets ANDRA osynk mellan Vatten/Luft och dess sensationalistiska obalans indikerar.

Råd till alla horoskop av Schreibers typ: färgglatt och klatschigt är det. Sök yrken som passar tendensen. Undvik alla jobb som ens kräver ett uns av omdöme eller objektivitet!

Särskilt om alla de obalanser som här redan påtalats kombineras med FULLMÅNEN. Nej, inte har den här kvinnan det lätt med kombinationen man och kvinna (Sol / Måne) inte! Men hon gör som alla mobbare, hittar en grupp med moralisk upphöjdhet och klar tanke att skylla ifrån sig sina avsevärda psykiska problem på. 

Den sekulära svenska staten är delskyldig till att inte hbt-folk får den vård de behöver. De blir nämligen inte lyckliga av att praktisera homosexualitet, stick i stäv med det livsuppdrag deras själ önskade uppnå genom ett raffinerat byte av biologisk kroppstyp.

Jag är naturligtvis inte hundra på att Schreibers horoskop tecknar lesbianism, men jämför gärna Mars attack mot Kräftan med t.ex. illusionisten Randis remarkabla störning mellan Mars och Venus eller lesbiska feministen Judith Butlers Mars-attack mot kvinnliga Venus. 

Ja, titta, Butlers var ett av de lesbiska horoskopen där Mars i Skytten också attackerar kvinnotecknet Kräftan (som här innehåller Månen, precis som hos Edenborg, njutare och tillhandahållare av depraverad sexlitteratur)! 

Som jag sade i sammanhanget Butler: dessa är återfödda män i kvinnokroppar som lystet kåtar upp sig över kvinnor utan att lyssna ett ögonblick på vad deras själ vill med den här inkarnationen. Svåra syndare faktiskt, för att tala med en äldre tids (korrekta) terminologi.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det här var lustigt, för just i går em läste jag i DN om att Tiina Rosenberg "kommit ut" som Wagnerälskare. Det är ju oerhört motsägelsefullt, något som hon också erkänner: Hon säger att Wagner är borgerligt sunk och att wagnerintresseet inte är bra, men säger också att det är totalt drogande musik som är så överväldigande att man tappar fattningen och den medvetna tanken slocknar, och liknar t o m opera vid en kanaliserad form av sex. Jag blev nyfiken på om denna enorma motsägelse skulle visa sig i hennes horoskop (f. 7/7 -58) och mycket riktigt: solen i tvillingarna, merkurius i kräftan, och månen/mars i fiskarna! Det senare är ju Wagnermusiken i ett nötskal. Och så attacken mot solen. Dissociation på två håll. Dessutom har hon venus/saturnus i oxen/skorpionen. Det var ju hon som stötte bort Ebba Witt-Brattström och andra mer måttfulla grundare av FI med sin hårdföra stil och yttranden som: "kvinnor som har sex med män är könsförrädare".
S

Seaward sa...

Jag kan villigt erkänna att de här element-kopplingarna knappast tecknar några detaljerade porträtt, men visst är det fascinerande hur ofta de stämmer på sitt generella sätt. Jag håller helt med dig om att det du säger om Rosenberg är ett prima uttryck för just inneboende självmotsägelser eller paradoxer inom naturen.