Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 mars 2011

Mentalister överskattar intellektet



Mentalisten som han presenterar sig
på sin sajt, tyngd av kors och allt.

(Manipulerad för att lyfta fram ansiktet ur skuggorna)


Det var bara en tidsfråga innan någon liten grötmyndig svensk skeptiker skulle öppna munnen och hävda att tv-aktuella Uri Geller är en bluff, vad gäller hans paranormala förmågor (AB). Den som undersöker frågan noga vet naturligtvis att det inte förhåller sig så, och man får väl anta att Samuel Thunbergs, 28, infama lilla påhopp på den världsberömde magikern mer handlar om att den unga generationen söker hävda sitt eget revir gentemot de äldre. 

Horoskopet för den här klentrogna människan är typiskt för den skeptiska människa som är så ofärdig som andevarelse att hon inte ens lärt sig hantera sin ordinära uppsättning sinnen. 

Hur skulle en sådan kunna öppna sig för det sjunde sinnet?

För märk väl, det sjätte sinnet har vi redan alla aktiverat! Astrologin menar att Månen (det inre sinnet) är den kommandocentral där de yttre sinnens möts och data jämförs med minnet, varpå en upplevelse av vad som gäller "där ute" föds. Det är intressant att sanskritordet för sinne, manas, liknar vårt "minne" så tydligt även om det är "mani" som är den närmare släktingen.


Oaktat en fin "generationsplacering" i den upphöjda Saturnus i Vågen, är det naturligtvis det sensations- eller sinnesintrycksorienterade Vattenelementet i kombination med den närmast simplistiska materialisten Oxen som gör att Thunberg lätt kan nämnas i samma andetag som andra svenska skeptiker typ Henrik Fexeus, individer utan ett uns andlig responsivitet.

Dessa själar är inte här på någon högre mission utan kanske kan liknas vid nybörjare på planeten Jorden. De ger sig med hela sin håg i kast med sinnevärlden och det är uppenbart att det totala förvärldsligandet leder till en mörkläggning av frågor som inte tillhör denna värld. 

Det är undertryckta skuldkänslor som får den här typen av människa att hätskt attackera människor som Uri Geller, som visar att syndafallet inte behöver vara så totalt som det materialisten givit sig hän åt.

Horoskoptypen har redan behandlats femtielva gånger och som vanligt måste man sticka in brasklappen att det då och då faktiskt dyker upp en "gyttjemänniska" (Jord + Vatten) som faktiskt uppvisar en öppenhet mot det andliga. Men de fyra elementens vittnesbörd är ganska tydligt. Dessa element representerar i den ockulta traditionen de subtila klädnader själen drar på sig inför sin inkarnation som människa och alla "material" är inte lika väl ämnade för att skåda Ljuset. 

Thunberg föddes därtill under en våldsamt patetisk version av den sataniska axeln, som mer än någon annan binder själen vid sin simpla fysikalitet. De här människorna klarar inte att tänka högt och fritt, de är inte så långt komna än. 

Eftersom även påven föddes under sataniska axeln är det viktigt att påminna sig att en del lyckas objektifiera fallet och därmed distansera sig en smula. I fallet Thunberg består den materialistiska identifikationen emellertid av Solen i Oxen, själva motivet till denna cykel i kretsloppet som är att identifiera sig med sin fysikalitet. 

Frågetecken kastas dock av Mars som i värsta fall skulle kunna leda till våldsamt hat över den egna fysikaliteten! "Mentalismen" blir en barnslig lek för att låtsas man existerar på en högre medvetandeplattform fastän man i samma andetag - självmotsägande - förnekare högre dimensioner. Aspekten är ytterst svårbedömd, men Sol/Mars ger inte sällan väldigt grälsjuka människor, särskilt i buffliga Oxen.

Vad som gör den här födelsen så svår är att från dödens Skorpion lyckobringaren Jupiter "hejar på" den solära aktiviteten. Vederbörande söker sig därför troligen aktivt in i Mörkrets intighet (nihilism). 

Den här själen kommer att vara ännu svartare när den kommer ut på andra sidan efter det här varvet i jämmerdalen. Om ingen intervenerar, människa, ängel eller demon.

*****
Se även: Uri Geller - det mäktiga horoskopet. Notera hur Geller-basharen Thunbergs "snåla" Saturnus söker förringa Gellers själva Sol. Nej, indierna hade rätt: Solen och Saturnus är öppna fiender. Det som är fullt möjligt för anden - Solen - är inte ens att tänka på för världens barn - materieprincipen Saturnus. Även västtraditionen avråder distinkt från relationer där den enes Saturnus lägger en fuktig kall filt över den andres affirmativa Sol.

De här små osjälvständiga skeptikerna brukar hylla illusionisten Randi som i ren och skär ondska hatat Geller hela sitt liv. Hans vederstyggligt usla horoskop studerade jag i det här inlägget.



Den sorgliga sannningen om bildningsnivån
hos Aftonbladets läsare och kanske också svenskarnas i stort

10 kommentarer:

Tobbe sa...

Mein Gott! E du sann??? Detta var det dummaste jag läst på länge tror jag...

Unknown sa...

Håller helt med dig Tobbe, det här är ju helgalet, men rätt underhållande!

M sa...

men hallå eller...vet inte är ja läste så mkt skit senast :-O

Håkan sa...

Tack. Det här var det konstigaste jag läst under hela 2011 tror jag. Verkligen oerhört freakin' konstigt.

Josua sa...

Gaaaahahahahahahaa..... Detta var så sjuuuuukt kul!!!

"De här människorna klarar inte att tänka högt och fritt, de är inte så långt komna än."

Det här ska Samuel få höra länge moahaha.

Från en som känner honom så är det ju ganska enkelt att bekräfta hur mycket skit detta är. Men å andra sidan, jag har ju säkert lika uselt horoskop ;)

Aggiflo sa...

Men är du dum i HELA huvudet eller..vadå döma och personligt angripa en människa utifrån Astrologin..!!??
"Det var bara en tidsfråga innan någon liten grötmyndig svensk skeptiker skulle öppna munnen och hävda att tv-aktuella Uri Geller är en bluff, vad gäller hans paranormala förmågor (AB). Den som undersöker frågan noga vet naturligtvis att det inte förhåller sig så",..det var det mest ologiska jag läst.Hur vet man att han inte är en bluff...haa.haaa läser Aftonbladet tydligen.
Tror du seriöst att en människa med övernaturliga krafter skulle använda dem till att böja teskedar och laga gamla klockor...fi fan du borde skämmas...:-P

Aggiflo sa...

Dessutom borde du vara såpass upplyst och veta att Astrologi snarare är ett"Djävulens knep" för att få människor att DÖMA utifrån något som inte fyller någon uppgift.Skulle vi läsa horoskop för att leva efter det så hade vi nog fötts med en manual till den kunskapen ;-) Byt yrke!!

Anonym sa...

Jag känner att här måste man lägga in en brasklapp, kan det vara så att skaparen bakom denna sida ligger bakom andra underhållande sidor som svensk-finska församlingen Sundsvall. Fast horoskop.

Detta är för roligt att läsa, totalt ignorant och som vanligt har alla stjärntydare sitt eget introverta universum att tolka....

Seaward sa...

Liten återblick på kända laserforskares experiment med Uri Geller. De var förstummade.

Det fanns en tid innan det västerländska patrasket föll återkalleligt och inte längre förmådde problematisera sin egen världsbild. Idiotin är nu så utbredd att man måste förklara Sverige för intellektuell katastrofzon.

Anonym sa...

Aggiflo:
"Skulle vi läsa horoskop för att leva efter det så hade vi nog fötts med en manual till den kunskapen"
Men då hade det ju inte varit någon "konst" att "hitta sig själv" (vilket man kan göra genom astrologi tex), förstår du lilla gumman! ;-)