Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 26 juni 2009

Ett stjärnfall (Michael Jackson 1958-2009)Den indiska astrologins få men potenta interplanetära aspekter aktiverades nästan fullt ut för Michael Jacksons turbulenta liv. Notabelt är att de båda illgärningsmännen Mars och Saturnus slår klorna i nästan allting här.

Hur kunde han då bli så känd? Underskatta aldrig välgöraren Jupiters förmåga att skänka expansion och framgång! Här kopplade den harmoniskt till Månen - massornas (publikens) signifikator.

Som för att understryka samma tema en gång till låg Månen därtill i Vattumannen - den stora folkmassans tecken. Och vilket soltecken är då bättre att lysa inför massorna än Lejonkungens? Inte för inte fick han beteckningen "King of Pop", fastän den felaktiga västerländska astrologin gav honom Jungfrun som födelsetecken.

Himmelen visar också ett graverande socialt utstötningssyndrom, vilket gör Michael Jacksons öde till närmast paradigmatiskt för denna oförmåga att hålla ihop med folket som en aktiv Vattuman och Skorpion på samma himmel indikerar.

Och för att avrunda denna helt osannolika födelsehimmel drog Michael Jackson i sin födelse även på sig det syndrom som bloggen betitlat sensationalismen, här representerad av en samtidig aktivering av två tecken med tydligt barnpsykologiska drag: Väduren och Kräftan (Eld och Vatten).

Den som kan de astrologiska spelreglerna inser genast hur oändligt mycket mer korrekt den indiska astrologin är än den västerländska. Udda öden som Jacksons bara understryker detta.

Dödsorsak var hjärtstillestånd, och notabelt står en av hans värsta planetära konflikter mellan Solen och Saturnus. Inom respektive planets jurisdiktion finner vi bland annat:

Solen - hjärtat och livet
Saturnus - restriktion och liemannen som drar den yttersta gränsen

Michael föddes alltså med onda Saturnus i ond aspekt till Solen (livskraften), och gränsdragaren har nu i snart två år släpat sig fram genom Lejonets tecken. Den blir klar med sin depressiva vandring genom livets och ljusets tecken i september i år. Men så långt orkade inte Michael följa med. Vad kom emellan?

Jag tycker mig se en viktig incident. Han dog de dagar när attackens Mars just passerade samma ställe i Vädurens tecken där den låg då han föddes. Båda de onda aspekterade under "transit" (här-och-nu-rörelsen) sina egna teckenpositioner 50 år tidigare.

Så ser det ut när cirklar sluts.

Och människan lärde sig för många tusen år sedan genom stjärnskådandet att vi verkar inom ramen för ett Öde. Vi kom hit med en färdplan och vi går härifrån schemaenligt. So why worry?

Om dödsfallet: Aftonbladet, Expressen, DN, SvD.

_____

Michael Jacksons födelsetid blev aldrig känd. "DD" i horoskopet står för "dirty data" enligt Lois Roddens klassificeringssystem. Men ovanstående observationer kring ett svårt stört födelsehoroskop baserar sig på ovanligt tunga budskap som hängde på himmlen under 2½ dygn, den tid Månen passerade genom Vattumannen.

Detta faktum gör också att ovanstående hypotes om vilka planeter som triggade hjärtstilleståndet inte är säkra. Månen "ödets sekundvisare" har inte diskuterats. Den osäkra födelsetiden omöjliggör en närmare analys.

2 kommentarer:

 1. Jackson föddes 29 augusti 1958, Gary Indiana klockan 11:53 pm. Det står tex på personal-astrology.com
  Hans tropiska ascendent ligger på 16grader4 i tvillingens tecken.
  Det ger honom en siderisk ascendent i det musikaliska tecknet oxen, känd för sin fantastiska sångröst. =)

  SvaraRadera
 2. Det klockslaget är problematiskt, minst sagt. Franska Astrotheme (som tycks ha resurser att gå igenom mycket biografiskt material) säger kl. 10.00 - det var detta jag använde men utan att i texten göra en enda hänvisning till Jungfruascendenten. Skälet till det är att den överlägset mest trovärdiga resursen, AstroDatabank, säger som det är: deras klockslag 12.00 (ditt 11:53 är en uppenbar "tillhyfsning" av tolvslaget) rankas som DD - DIRTY DATA!

  Men visst är Oxen en tänkvärd ascendent, inte minst för dess ofta ytliga syn på materiella faktorer (notera hans livslånga projekt att göra sig till en vit människa).

  Nu ser man av de hårda spänningarna i hans horoskop en viss brist på anpassningsförmåga till "den man är" även utan hänvisning till en hypotetisk Oxascendent. (Saturnus i självhatets Skorpion riktat mot Sol-Lejonets jaghävdelse - en märklig kortslutning!)

  Kanske Jackson var en vit kvinna i sitt förra liv och nu (likt homosexuella) inte klarade att "ställa om" till den nya värdkroppen - båda ny hudfärg och nytt kön!!! Istället sjönk han in i en fantasivärld av Marilyn Monroes och Elizabeth Taylors, och regredierade till en tioårings (presexuella) nivå. (Och mitt i denna själens tragik lyckades han ändå skriva fenomenala låtar!)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.