Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 mars 2021

Vetlandadådet, en viktig dag under Sveriges skymningsår

Liten ändring av planerna. Någon enstaka gång kommer en händelse av nationell (eller global) vikt att kommenteras för att den så perfekt sammanfaller med mottagaren av Ödets budbärare. 

Få svenskar kommer någonsin att se dessa kvarvarande texter och det är lika väl. Landet har haft sin tid som jag noterade ett par gånger under 2020.

Onsdagens försmak i Vetlanda av det jag för många år sedan på bloggen kallade Sveriges kommande inbördeskrig. Trump-fanatikerna visade vägen genom presidentvalets generande efterspel - Sverige sägs ju vara ett identitetsvagt land av plagiatörer ("me too"-typer i begreppets ursprungliga innebörd) och allmänna USA-vurmare. Försvarsminister Hultqvist spelar numera populistiskt vänsterradikal i vissa frågor medan han med andra handen bjuder in amerikaner för än fler Nato-övningar på svensk mark och visar hur förvänt detta land varit under årtionden..

Att yx-mannen i Vetlanda visade sig vara en knivman och även inkorrekt stämplades som terrorist överensstämmer med svenskarna oförmåga att bedöma med precision. Även om afghanen varit terrorist, är den mer fruktbara ingången till händelse av arketypisk natur. Redan här är 99% av befolkningen utestängd eftersom Sverige INTE satsat på att göra sig (=folket) psykologiskt medvetna. Inte en kapitalist tjänar något på att slavarna på arbetslinjen utvecklar egen förmåga att analysera och bedöma. Men "arketyper" är alltså de tidlösa motiv mänskligheten kodats att reagera utifrån.

Som jungianen James Hillman underströk: inget i mänsklighetens upplevelsevärld når individen utan att PSYKET först jämkat en händelse med tablån av arketyper. Psyket hade ett annat namn innan materialisterna och teknokraterna förödde landet: själen. Detta väsen existerar enligt vissa bara som aspekter av världssjälen, men romaren Plotinus (200-talet) höll människosjälen för att vara sidoordnad med Världssjälen. Skillnaden i magnitud är inget att haka upp sig vid, mätbarhet är bara en vanföreställning de mest materialistiska (fallna) själarna ägnar sig åt!

När Löfven som landets företrädare kallar Vetlanda-dådet "avskyvärt" kan detsamma sägas om hans många år av malande om "innovation" och alla de andra röster som samfällt förespråkar att du - läsare av detta - digitaliseras och laddas upp i Systemet. Sen kan du ta livet av dig, för ditt fysiska jag blir allt mindre intressant för en stat och tech-kapitalismen som hand i hand skapar du sköna nya värld. (Mät- och lönsamhetsivrarna, mänsklighetens fiende nr 1) 

Bara häromveckan såg jag att Schibsted Media klurat ur att de kan tjäna pengar på användarna av deras ditintills gratis nätsajt tv.nu. Men nyss tog de bort möjligheten att arrangera sin egen tv-tablå (lagrad som kakor på egna datorn) och centraliserar nu alla ändringar. Konto och login krävs. Varför? För att folk valde det enklaste av deras tidigare alternativ kaka eller konto. De ämnar nu sälja dina preferenser (som de bara kan se om de tvingar till registrering). Tredje part vill kunna rikta reklamen och behöver DATA om dig. Jag slutade genast använda den källan till dagens tv-program. Schibsted är skändliga men kommer inte att klara framtiden Sverige står inför bättre än någon annan. Stora ting för VÄRLDEN är å färde...

Vilka arketyper Sverige svarar på resonerade bloggen mycket kring under dess aktiva år. Världssjälens rörelse är cirkulär medan de fallna själarna (i djur- och människokroppar, många människor är i praktiken bara bara djur med förmåga till torftigt språk. Det är dessa halvvarelser svenska bokförlag nu söker överleva genom att pracka på talböcker. Fobin för texter är nu så utbredd till följd av det alltmer visuella nätet och Sveriges kriminella invandringspolitik: ta hit horder för att visa hur humanitära vi är, och sen ge dem ett sådant skitliv i detta uppdelade rasistland att det förr eller senare - Vetlanda! - någon skulle springa läck och börja löpa amok.

Och vilken perfekt (för astrologin) dag att göra detta! Det är de exakta placeringarna mellan planeterna i tiden (transiterna) och Sveriges födelsehoroskop som visar att detta var en milstolpe i landets bortdöende. Men framför allt bevisar sig den hinduiska astrologi som bloggen ganska ytligt provade under 11 år.

Polislarmet om yx-galningen i Vetlanda centrum matchar exakt Jupiter-i-väster (dess svagaste världsliga position) och Jupiter är just härskaren över landets "storcykel" då den här bloggen siat om att alla välfärdssystem kommer att brytas ner (av högern och kapitalisterna). 

Jupiter som välfärd eller hoppet om lycka, kommer att drabba allt och alla som Jupiter signifierar (googla!), så givetvis kommer den månghövdade svenska extremhögern att ta detta som intäkt för att skjuta på invandrare på gatan. Sveriges många kriminella regeringar (höger eller vänster) är ytterst ansvariga för att landet nu störtar samman t.o.m. snabbare än Sideriska siktet förutsåg. 

Notera dock att den indiska cykelläran indirekt antyder att starten på en planetär cykel är extra stark och tydlig eftersom cykelhärskaren (här: Sveriges "verksamt onda" Jupiter) upprepar sig i den första sub-cykeln.

Vimshottari Dasha:

 Jup MD:  2020-10-05  -  2036-10-05

  Antardashas in this MD:

  Jup:  2020-10-05  -  2022-11-22
  Sat:  2022-11-22  -  2025-06-02
  Mer:  2025-06-02  -  2027-09-11
  Ket:  2027-09-11  -  2028-08-16
  Ven:  2028-08-16  -  2031-04-14
  Sun:  2031-04-14  -  2032-02-01
  Moo:  2032-02-01  -  2033-06-02
  Mar:  2033-06-02  -  2034-05-08
  Rah:  2034-05-08  -  2036-10-05

Efter att ha identifierat cykelherren söker hinduisk astrologi efter dess position som transiterande planet. Jupiter-i-tiden låg gradexakt i svagt världsligt läge i väster i Vetlande då dåden inträffade. Och en mängd andra faktorer var i position på himlen att beröra Sverigehoroskopet. Se bara den inavlade landbefolkningens inneboende rasism och vrede över allt som rubbar deras cirklar: folkets Måne i egocentriska Väduren ÄGS av våldsmannen Mars, vars transiterande alter ego igår stod i extra position att trigga sin medfödda degeneration i 8e dödshuset.

Landet fick en senkommen födelsedagspresent (4 dagar) med
Vetlanda-dådet. Men en analys visar att dådet inte kunde ske
tidigare - några viktiga transiter i tiden hade ännu inte
nått sin optimala position.

Det finns mer att finna i jämförelsen mellan tiden och nationalhoroskopets stycke "frusen tid". Tidens herre Saturnus (Kronos) håller f.n. Sveriges alltmer ansträngda försök att framstå som balanserat "vi håller koll" - Liemannen Saturnus i negativt härskarläge i Stenbocken (extra stor dödarkraft eller fixering vid gränsdragning och hudfärg som avgränsare) kväver tillfälligt Månen (folket) i Vågen (den hinduiska 270-gradersvinkeln). 

Denna flyktiga Saturnus/Mån-aspekt i transit sammanfaller således med nationalhoroskopets prominent placerade Måne (i ett hörnhus som favoriserar yttre händelser), och lyfter fram hela Sveriges djupgående röta (det Sveriges Måne/folk baserar sig på). Afghanen måste ha varit en gudomligt hitskickad Guds hämndängel för att påminna oss om vår diskriminerande och självgoda mentalitet. Om läsaren får fnatt av dessa ord återstår uppenbarligen ett par böcker kvar att läsa om moral och frågan hur man måste se på den Högsta Intelligensen i universum, den som låter det regna över båd fattig och rik. Som slevar ut belöningar för god karma i detta och tidigare liv, och skorpionens sura gift över dem som urartat och nu behöver en knuff framåt i sitt tänkande.

Arketyperna, det är zodiakens symboler och ingen människa ÄR sitt horoskop, men kan förvisso bli fixerad och besatt av varjehanda motiv. Om detsamma gäller ett nationalhoroskop är jag mindre säker på. Här är ödesfaktorn starkare och det är ett gudomligt mysterium att socialdemokraterna genom Regeringsformen 1974 öppnade dörrarna på vid gavel för de Rika och åter börja suga ur de Fattiga. 

Men mysteriet var inte lokalt, bloggen har noterat att man måste se Tidsanden globalt. Sveriges horoskop passar utmärkt för kriminella, ytliga strebers och de (redan) Rika, och landet låg i tiden för den nya socialdarwinismen som kom att kallas "marknadsliberalism". Efter regeringsformen följde strax det ohyggligt fula 1980-talet och "satsa på dig själv"-böckerna. Nu ser man i Sveriges raska sönderfall hur illa rustat detta land av sävliga bonnläppar var att försöka spela "män av värld".

Inga kommentarer: