Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 26 november 2017

Twittertaggen "prataomdet" föregick "metoo"
I backspegeln ser man märkligt tydligt hur zodiaken signalerade det typiska för skeendet som drog igång i "sin tid". Wikipedia säger att samma person som nu påminner i SvD om vad hon startade, den 14 oktober 2010 påvöarjade en diskussion om sexuella trakasserier, två dagar innan hashtagen #prataomdet föddes.

Man behöver inte ens jaga sig utmattat efter den exakta minut då kommunikationen började, eller laborera med mån- eller solascendenter. Den naturliga zodiaken räcker utmärkt för att beskriva temat om ett jungfrueligt offer med tunghäfta: Solen blockad av den censurerande Saturnus i Jungfrun i sitt naturliga 6e hus. I detta tecken/hus är den gemensamt överenskomna erotikens Venus "fallen" och istället står den blinda och själviska driftens Mars som "signifikator" för 6e huset.

Nästan lika illa är det i 7e huset för överenskomna allianser (inkl. erotik) eftersom Venus i sitt härskarläge i jämviktens Vågskålar här utstår ett angrepp från samma själviska drift - Mars! 

Jupiter står perfekt i sitt eget negativa Vattentecken Fiskarna och representerar den förlossning eller rening som det innebar att "prata om det". I den naturliga zodiaken befinner sig Månen i samvetets 9e hus med överdriftens Rahu. Men eftersom Jupiter tekniskt sett har en god placering i "världslig offrets" 12e blir detta en fråga om en Rahu-våldsam eruption av röster ur folkdjupet (Månen) som berättar.

Som så ofta lika doser av ont och gott i horoskopet. Med problemet följer också dess lösning.


PS. Väljer man istället att ställa horoskop för själva hashtaggens debut, två dagar senare, har Månen rört sig till Stenbocken och med detta till frågor om makt - i detta fall uppenbarligen "könsmaktsordningen" givet Mars och Venus överhettning i nominellt jämlika Vågen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.