Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 november 2017

MSM i Sverige kollapsar




För dem som inte lättköpt sväljer de stora mediernas nyhetsförmedling är MSM - mainstream media - ett välkänt begrepp. Ibland står det för något man verkligen föraktar eftersom medier och staten myndigt och pekande med hela handen söker fostra (hjärntvätta) befolkningen att vifta med demokratiflaggorna i rätt ögonblick - eller vad som nu står på på agendan för dagen.

Och när DN kör tre sådana här rubriker i följd, måtte det ligga något i föraktet. Utanför den korrupta krets av svenskar som ordnat det väl för sig (många visserligen till priset av horribla lån till boendet under dessa kapitalismens dödsrosslingar), finns uppenbarligen någon slags klarsyn som lycksökarna själva saknar.

Man kan därmed summera turbulensen som den amerikanska me too-taggen orsakat i Sverige som ännu en bekräftelse på att den här bloggens Sverigehoroskop fungerar. Att kalla det för det enda rätta är riskabelt, men under de senaste 4-5 åren har jag hittat definierande händelser som alla bekräftat att Vågens tecken - den jämlikhet Sverige brukar berömma sig av fast det inte stämmer i verkligheten - är ett perfekt ascendenttecken. Detta är nationens spelade roll utåt. (1974 års nationalhoroskop är från den tid då man ännu åtminstone försökte inbilla omvärlden att vi var alliansfria och neutrala fast Amerikakärleken var nästan lika anskrämlig då som idag.)

Nationens persona verifieras nu på ett lite mer komplext sätt än att någon stygg planet passerar Vågen och landet av misstag bombas av någon klantig Nato-affilierad. Det är den hinduiska cykeln av dasha-perioder som gör sig påmind igen. 2002-2020 genomlever landet Rahus planetära period - om man utgår från Vågen i öster. Den stormaktshungriga demonen ligger i 3e huset för allmän skolgång, intellekt, kommunikation och medier. 

Under dessa år har vi sett svenska Pirate Bay göra landet till ett internationellt åtlöje för vår tjuvaktighet och piratande av upphovsrättsskyddat medieinnehåll (nu i annan mening). (Den globalt framgångsrika serien The Simpson presenterade svenskarna i värsta dager.) PISA-rapporterna har visat att vår profitstyrda skolmodell gör barnen dummare och dummare. Och inte minst ledde kommunikationens dominanta infrastruktur - nätet - i sig till mediernas paniska krisande. 

Först efter flera år av stålbad vågar några av de stora tidningarna nyanställa och detta enbart genom att it-fascismen kommit till hjälp genom att mörda internet och stycka upp det i små appar som en ny generation vant sig vid att använda, samt tänka ut tekniska trakasserier för att göra gratisläsning "jobbig". Inlåsta i små app-fönster lär sig nu folk att betala - och betala dyrt! - för sin konsumtion av sinnesretningar.

Men så kommer alltså krisperioden april 2017 - april 2018 när den mer precisa solcykeln riktar uppmärksamheten på Rahus demoniska girighet i 3e huset (som också är ett handelsmannahus). Nu ser vi sammanhangen och överdrifter hos de verkligt stora aktörerna går i dagen. Skandal efter skandal med stora kända svenska företagsnamn som mutar och håller på för att säkra handelsavtal, statens eget fifflande för att få hit amerikanska giganter omvägen via deras filialer i Kanada. Och vad om regeringen Löfven som bjuder in krigshetsaren USA till gigantisk vapenövning på svensk mark? Och nu senast insikten om att även mediehusen är genomruttna på insidan. 

Allt detta stämmer perfekt med den stora Rahu-cykeln och sedan den kortare men extremt smärtsamma Sol-cykeln som sätter fokus på nationalhoroskopets korrupta elit - folket bakom MSM och alla andra företeelser i landet! Eftersom Solen också är IDENTITETENS markör har svenskarna anledning att gråta och slita sitt hår - är vi verkligen så här ruttna? Ja, tydligen. Bristen på moral i vårt sekulära samhälle har flyttat gränserna obegripligt långt bortom anständighetens gräns och ingenstans är väl det så tydligt som i fråga om sexualmoralen. Att gorma över invandrare som våldtäktsmän är så typiskt den skyldige som söker lägga skulden överallt förutom i sin egen störda version av liberalism.

Det går inte att önska sig en tydligare astrologisk symbolik för det vi faktiskt läser och hör om varje dag just nu, men då förutsätts alltså Vågen vara nationens spelade roll utåt. En roll som hushållen verkligen tror eller hoppas på (Venus i Stenbocken i 4e hemmets hus är en god placering), men som samtidigt avslöjar naiviteten hos den simpla materialisten (en produkt av svenska politikers medvetna styrning av befolkningens tankesätt). Det går inte att sluta läsa nationalhoroskopet enbart efter ascendenthärskaren - andra faktorer kan indikera att detta med jämlikhet är ett spel för gallerierna och en nationell självlögn. Och dessa andra och mer sinistra faktorer finns i överflöd i nationalkartan.

Bäst vore nästan om USA i nästa tur hitåt med atombestyckade stridsfartyg råkade smälla av en liten atombomb. Landet blir obeboeligt under så lång tid att när folk åter flyttar hitåt har den gamla världsordningen för länge sidan upphört och världen befinner sig i ett paradisiskt postkapitalistiskt tillstånd där en extremt decimerad mänsklighet åtnjuter högteknologins bästa sidor och inte som nu dess värsta. Att läsaren anar en gigantisk kollaps mellan raderna, verkar ofrånkomligt eftersom kapitalismen är en parasit på mänskligheten och den och dess tillskyndare kommer inte att ge upp sina bisarrt stora privilegier frivilligt.




Inga kommentarer: