Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 november 2017

Karl XI, Jungfruns våldtäktssymbolik, samt åklagaren bin Ladin

En konstprofessor diskuterar i DN en staty på kungliga slottets exteriör som i mina ögon beskriver underjordens härskare Hades bortrövande av (och våldtäkt på) den unga oskuldsfulla flickan (gr: kore) Persephone. (Ledtråd: mellan benen på förövaren något som verkar vara den trehövdade helveteshunden Kerberos.) 

Tillägg. Mitt bland en oväntad ström av islamofobiska  kommenterar till DN-artikeln hävdar någon att statyn föreställer Romulus och Hersila. En sämre identifikation har jag sällan skådat efter att ha tittat på källhänvisningen. Jag vidhåller att det här är Hades och Persephone tills någon producerar något bättre.

Temat har så ofta kommenterats på denna blogg (ofta i samband med profitstyrd verksamhet) att bloggaren nästan börjat undra om han har något lurt i sitt karmiska bagage från tidigare liv! Kopplingen mellan myten och det astrologiska tecknet har beskrivits ett antal gånger men istället för att gå vidare och hitta andra intressanta paralleller mellan zodiaken och den antika grekiska (sumeriska) mytologin, hittar bloggaren det ena fallet efter det andra på samma tema. Varför? För att nyheterna i svenska medier ständigt reaktiverar samma med ärthjärnan besläktade profittematik?

Ja och nej. Det är bloggarens egen Saturnus som från en position i väster kastar en hinduisk 270-gradersvinkel mot Jungfruns tecken i fjärde huset, vilket huserar överdriftens demon Rahu (norra månnoden, Drakhuvudet). Saturnus söker bromsa och kontrollera demonen. Allt Saturnus vidrör på något sätt är att betrakta som fixeringar - känd som Kronos, tidens herre, som planeten också är. 

Turligen är inte Saturnus "verksamt ond" i bloggarens horoskop utan tvärtom 9e filosofiska husets ägare och i den meningen en välgörare, låt vara en formalistisk presentatör. Symboliken berättar att en högre moralisk medvetenhet (9e) alltid måste kontrollera och hålla den egocentriska unga flickan som bara tänker på sin egen nytta/profit (Jungfruns rika skörd efter att ha sått sitt åkerfält). 

Den sexuella symboliken i Jungfrun förstod jag aldrig förrän jag för några år sedan upptäckte att tecknet kallades Plogfåran i Babylon och att järnverktygens Mars också kan tolkas som det manliga könet som plöjer jungfruelig jord, om man så vill våldtar den hitintills obrukade marken.

När nu konstprofessorn nämner att det var Karl XI som kommissionerade sin version av "Hades våldtar Kore" som representation för hans makt, måste naturligtvis astrologin testas! 

Kommer det just beskrivna arketypiska motivet att dyka upp även hos en svensk många århundraden före sentida profitjägare som Fredrik Reinfeldt (Jungfruascendent med manliga organet Mars i 1a huset) eller Michael "Brunkolsskandalen" Damberg (Solen och dess disponent Merkurius i Jungfrun)?

OM DET GÖR!



Här står Hades - Saturnus i ett Jordtecken som bokstavlig representation för Döden - i Jungfruns tecken! Och dessutom som den handlingskraftiga (solascendent) kungens elftehusideal !!! Ett ONT IDEAL ska tilläggas eftersom hinduisk astrologi alltid betraktar ideal som potentiell ondska eftersom de till skillnad från motsatta 5e husets GODA KARMA ännu inte är integrerade med själen själv som en del av själens identitet. 

Det här resonemanget kring det 11e som i västastrologin är ett bra hus (vänner, klubbar, föreningar och t.o.m. ideologier som hela tankesystem), blir mer begripligt om man betraktar människor i grupp som en potentiella drev eller idéstyrda massrörelser - från konungens och Solens 5e hus är 11e faktiskt ett potentiellt ondskefullt hus om inte någon god och därtill verksamt god planet ger ett värdigt mål. 

Den svenska stormaktskungen har alltså en ond mental ideologi som handlar om att sätta det egna landet först - känns det igen i hur Sverige fortfarande beter sig som en självisk gris som via dagens horribla ledare smusslar med NATO-anslutningar och vapenexport till diktaturer eller bjuder in vedervärdiga imperialistsymboler att bygga tempel i huvudstadens stora trädgård till amerikanismens ära! 

Bloggen har kanske ägnat sig på personhoroskop några år för länge, det blir riktigt intressant när man upptäcker hur svenska ledare alltid tycks ha varit ovärdiga i sitt tänkande - som om antikens nobla filosofi inte nådde ända hit och Sverige alltid varit ett simpelt och närigt land med drivkrafter som exakt motsvarar djurriket. Bara att människor som tänker som djur är lägre än djuren eftersom dessa gör precis vad de är satta till i skapelsen!

Problematiken mellan bestialitet och mänsklighet syns tydligt i Karl XI:s sociala problematik: precis som hos homosexuella religionshataren Elton John undermineras kungens könsdrift (Skorpionen) av att Mars (libido) har placerat sig i Vattenbäraren - den som borde tömma ut vattnet för att återskapa en ren Luftsjäl.

Det här astrologiska fenomenet omvittnar en exklusivist som brottas med problemet om tillhörighet/särskildhet. Teckenkombinationen kan slå i båda riktningarna: man blir utfryst ur ett samhälle (Vattenbäraren i dess sociologiska eller ideologiska aspekt) eller man blir ett samhällets svarta får (Skorpionen) som exluderar/attackerar sitt eller någon annans samhälle eller ideologi. Det finns mycket hatiskhet i den här kombinationen och många svåra mentala låsningar. 

Bloggen har mängder av horoskop av den här generella typen - sociopater duggar tätt på mediernas ekonomi- och politiksidor! Men Osama bin Ladins horoskop kommer ofta i mina tankar trots att det inte på ytan har någon skärning mellan dessa två tecken. Men vem kan glömma arkitekten som fällde de två tornen i New York och faktiskt gjorde slut på den västerländska hegemonin?




Man skulle kunna kalla det här solhoroskopet (för Ladin som en handlingens människa) en karta för ett kriminellt geni. Solen i Vattenbäraren i 1a visar att det är en ideologiskt motiverad människa och med teckenhärskaren Saturnus i dissociativt eller upplösande läge i 10e makthuset (i Skorpionen!) ser den observante tydliga tecken på en politisk aktivist. 

Det intressanta är att Himmelen och den gudomliga dharman (9e huset) ger denna i västerländska ögon "terrorist" klartecken för det han gjorde. Vattumannen rymmer Venus, 9e husets ägare, och omvittnar att varje Ladins aktivitet motiverades av kärlek till hela mänskligheten, till det Stora Perspektivet (Vattenbäraren kallades i Babylon "Den Väldige" och motsvarar den besläktade judendomens läror om den kosmiska människan, totaliteten av alla själar.)

Det faktum att Venus representerar plikten mot universum och står i soltecknet visar hur Ladin var en agent för den kosmiska viljan. Att partiska västerlänningar inte längre kan förstå historiens gång får de skylla sig själva för, här är det uppenbart att Ladin är en av Gud utvald SATAN med syfte att skaka om hela det västerländska Imperiet. Sällan har jag sett ett så tydligt horoskop om man placerar Solen i 1a huset: Satans huvud (den onda stjärnan Algol) blir här "god" i den meningen att den gör Den Högstes vilja och agerar ut sin negativa natur men på uppdrag av en verksamt god Venus. Här bringar Satan hela den vertikala maktstrukturen på fall (4e hemmet till 10e makthusets höga torn - i "normala" horoskop en social strebers klättring mot världslig makt och inflytande).

Jag måste understryka att detta inte är en polemisk vinkling av bin Ladins horoskop. Många gånger noterar bloggaren tacksamt hur usla kartorna för våra bigotta politiker är, och lägger ut en välkryddad text. Men den här förnyade titten på Ladin triggades av Karl XI som minner om vårt svenska stormaktskomplex som ännu lever och nu yttrar sig som en bisarr kärlek till det döende USA. Här följde jag bara indikationerna som de yttrar sig utifrån Ladin med en solacendentent. Han var kanske "en på miljonen" som föddes under ungefär samma himmel och troligen skulle födelsetiden ge ungefär samma budskap som en surya lagna (solascendent), vilken normalt bara används för ett "andra omdöme" - här tvingar bristen på känd ascendent mig att resonera bakvänt. Visst, en verksamt ond och "algoliserad" krigsplanet ser illa ut, men detta är heligt krig, baserat på en övergripande Venus, 9e husägaren, som vi sett.

Men med facit i hand förefaller det närmast omöjligt att Ladin INTE skulle ha haft kraftfulla planeter i det exakta födelsehoroskopets världsliga fyra hörn. Det här den typen av karta som tenderar att sätta spår i historien... Se bara USA:s nuvarande galning till president: Mars i öster, Solen i 10 och Månen i 4e huset - en imploderande fullmånekonfiguration längs den sataniska axeln. Donald Trump har visserligen inte satanshuvudet Algol aktiverat men också han är en av de utvalda själarna - 9e dharmahusets tillfälliga ägare är här krigets och splittringens Mars och denna vansinnets planet uppfyller Trump till själ och hjärta där den ligger nästan exakt på hans (fysiska) ascendent. Mars kallas därmed en "verksamt välgörande" Mars. 

Men det betyder bara att han gärna (och kanske dugligt) skulle starta ännu fler krig, helt i linje med mördarnationen USA:s beklämmande historia (se bl.a. närmast föregående inlägg). Att bara ha Mars i 1a säger inget definitivt om seger. Fullmännen längs den sataniska axeln tyder på att han spyr ur sig vrede som en svavelosande Tyfon, men att den här axeln därigenom veknar och kollapsar som vulkanväggarna när innehållet är uttömt. Satan har den egenheten att den lämnar sina offer med mindre kvar än de hade innan de föll för den onda Frestaren.


PS. Läs konstprofessorns text i DN! Visst påminner den starkt om den här bloggens redogörelser för Jungfrun och ekonomismen! Jag började läsa den först efter publicerat inlägg och det är en intressant text. "Effektiviteten i makten är uppenbar, men också dess torftighet. Den mäktige mannen och hans krets av stöttepelare kan bara en kod, den som är hans egen." Vad beskriver Margaretha Lagerlöf här om inte den torra och kalla Saturnus (Aristoteles), härskare i sin negativa gestalt över Stenbocken?


 

2 kommentarer:

Susanne sa...

Har du tänkt på att Mona Sahlin är född bara en dag före bin Laden...? Jag har inte insett detta faktum förrän nu. Bara månen är i annat tecken. Mona Sahlins ascdendent är ju känd - lejonet. Vad beträffar bin Ladins så har Astrotheme en ascendent som ger siderisk oxe - utan angivande av källa, vad jag kan se. Men enligt Astro-databank är själva födelsedatumet omstritt! Så man vet inte vad man ska tro... men om nu uppgifterna i Astrotheme är riktiga så hade han mars i första i oxen. Ytterligare en ledarfigur med mars i första alltså! Och stelliet i Vattumannen i 10:e o Saturnus i starkt läge i 7:e. Så kraftfulla planeter som är hörnplacerade, ja - men knappast med 'gudomlig dharma' - den verksamt onda saturnus styr 9:e...

Seaward sa...

Sahlin och Ladin har nämnts sida vid sida ett par gånger, om inte annat däfrör att de alltid dyker upp tillsammans när jag kör sökningar i horoskopsamlingen. Jag tror jag kommenterat Sahlin just för att hon, med sitt extremistiska horoskop, för en tid skulle organisera mot "våldsbejakande extremism". Saddam Husseins födelsedata var en ormgrop att få rätsida på så Ladins ascendent hoppar jag över. Jag har ändrat så många av mina "kända" födelsetider under åren sedan bättre uppgifter kommer fram. Hans karta (utan tid) duger bra som illustration av den universella tendensen att stöta bort en grupp/ideologi eller själv vara "inkompatibel" med den. Se dagens inlägg om Las Vegas-mördaren i stycket om kulturchefen Björn Wimans dygnskarta som opersonlig symbol för västerlandets våndor apropå om omvärld som expanderar (Skytten) och tränger sig på det egna reviret.