Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 november 2017

Den illiterata Ebba Busch Thor




Det är något varmt och rörande i den här rubriksättningen i DN. Sverige är inne i en historisk period där så odugliga människor befinner sig i ledande positioner att man måste misstänka att det gamla Fattig-Sverige nu är på bana igen - sorgliga svenska själar som kommer direkt från nödtorft och naturligtvis i sina nya kroppar framstår som lika torftiga. De har ju inte hunnit med några mellanliggande liv på kulturellt rika platser!

Själv missade jag också alla tre böckerna! Jag hade ansiktet på Gentlemäns författare framför mig men namnen kommer aldrig fram i tid! Samma med Selma Lagerlöf. Pinsammaast av allt var att jag jobbat en kort tid på Strindbergsmuseet i Stockholm för länge sedan och ändå hade glömt bort vem som skrev Giftas. Alla dessa lapsusar beror så klart på att bloggaren slutade läsa skönlitteratur runt 11-12 - mästerdetektiven Sherlock Holmes blev hans sista litterära upplevelse, och några då till svenska nyss översatta och mindre kända berättelser av Jules Verne. "Maskin-ön" - vem minns den idag?

 
Jules Vernes samhällssatir
till svenska först 1971!
Sverige - landet Okultur.


Pressar man den imprecisa solascendenten på fakta, stämmer lustigt nog Ebba Busch Thors litterära ignorans väl med horoskopet, precis som de depressivt låga opinionssiffror hon dragits med under hela sin tid som partiledare.



Solen i Stenbocken indikerar en makthungrig karriärist, i synnerhet då soldisponenten Saturnus står i 11e idealhuset. Men Stenbocken är ett märkligt tecken som både indikerar de som Äger och de som inget har. Härskaren Saturnus anses uselt placerad i just Skorpionen som betecknar döden. Kombinationen av Skorpion och makthungerns Stenbock omvittnar alltså någon på det "sluttande planet" - ett uttryck som jag ofta ser i det politiska kommentariatets vokabulär. Jag förmodar att detta är den sekulära människans motsvarighet till antikens tankar om själens "syndafall" ner genom verklighetsskikten. Vatten och sedan Jord, lägre än så kan själen inte falla.

Det finns därför fog i att redan via en översiktlig bild placera KD-ledaren bland de fallande själarna som tappat greppet om sin himmelska frimodighet och tomt och deliriskt greppar efter materiella fördelar. Min enda minnesanteckning är hennes typiskt borgerliga förakt för alla de som far illa i Sverige när hon ringaktade kallade "relativ fattigdom ett hån mot de verkligt fattiga".

Inför litteraturfrågan visar hon sig själv tillhöra de absolut fattiga, vilket säger en del om det hyckleri som makthungrarna är kapabla till. Trots att Saturnus tekniskt sett står på Solens sida när Stenbocken ockuperar 1a huset, menar jag att placeringen är problematisk. Inte minst ser man hur Solens fiende aspekterar 1a huset och sätter gränser för hennes popularitet. Solen i 1a skulle kunna bli så populär men de tidiga, typiskt svenska och ytliga kommentarerna om att hon var snygg och "gick genom tv-rutan" har nu tystnad helt. Saturnus lägger sordin på Solens förmåga att nå ut! T.o.m. hämmar strålglansen och ger en surmulet och depressivt intryck.

Visserligen klassas sinnelaget i Kräftan som en verksamt god kraft när Månen närmar sig full, som här (därav min ovanligt "positiva" ljusgröna infärgning av kartan). Men här är de som sagt en positiv Måne som representerar det låga psyket och dess begär och det är förstås utsikten att bli en maktspelande Sol som vässar den här annars rätt flummiga och drömska månplaceringen. Det går inte på något sätt att kalla EBT för en skarpsinnig människa. Stenbocken har annars intellektets Merkurius med sig som en "verksam välgörare" men t.o.m. detta budskap ändras radikalt av en klassiska "hämningen", hennes kommunikationsförmåga står inklämd mellan Solen och Jupiter i angränsande tecken. 

Solen anses neutral vid Stenbocken i 1a, men det snåla och avgränsande Saturnustecknet är inte alls på god fot med rika och expanderande Jupiter på Merkurius andra sida. Resultatet blir att Merkurius i det simpla 2a huset för egna plånboken och ägande, blir en neurotisk borgarmentalitet som bara tänker på sina egen ekonomi - så antikristligt det kan bli (den tidiga kristendomen liknade mer kommunism än EBT:s högervridna kristdemokrati - de första kristna praktiserade egendomsgemenskap).

Horoskopet lämnar betraktaren med upplevelsen om att NÖD åter partiledaren inifrån och människor i materiell nöd har enligt behovspsykolgen Maslow inga förutsättningar att tillägna sig högre kulturella värden. Skulle man skrapa på EBT:s yta skulle man troligen upptäcka att hon inget kan någon kultur överhuvudtaget! 

Tredje huset är läskunnighetens och kommunikationens hus och vi har redan sett Merkurius själv så hämmad mellan två planeter som inte är odelat gynnsamma för Stenbockens ambition att kontrollera (och fördela) materiella resurser. Och tredje intellektshuset blir med den välgörande Jupiter hemma i sitt egna instinktiva Vattentecken visserligen en symbol för empati, men detta är en "verksamt ond" Jupiter (ur förstahusstenbockens perspektiv) vilket gör att kvinnan har ett glapp mellan utspelet och intellektet. 

En ond Jupiter blir lätt en tom skramlande tunna, en som utger sig att vara mer framgångsrik än man egentligen är. Det är därför EBT ser ut som ett levande frågetecken på frågorna om tre av de mest kända svenska författarna. Missa heller inte att giriga demonen Rahu ligger i hennes tredje hus, liksom den verksamt onda Mars, ägaren av hennes soldisponent. Förstå hur detta horoskop styrs av den NEGATIVA POLARITETEN som driver själen ner i materien, i ringhet, i oandlighet och därmed andlig nöd!

Den framtida forskare som upptäcker den här bloggen och sammanställer inläggen på svenska politiker under dessa år kommer troligen att finna en förfärande skock av ONDA JUPITERs. Landet styrdes av falska, lycksökande karriärister som utnyttjade politiken för att som de Fattigsvenskar de i djupet var få det bättre ställt för egen del - gärna på övriga befolkningens bekostnad. 

Detta är då helt i linje med bloggens analys av Sverigehoroskopet vars 5e ledarskapshus innehåller Solen och Jupiter och båda som "verksamt onda" faktorer! Fy fan för att ha fötts svensk. Den själen (bloggarens innefattad) måste ha begått stora felsteg i tidigare liv. Naturligtvis personröstar svenska folket inte på en kvinna som så tydligt påminner dem om sidor de inte gillar inom sig själva! (Notera att en svensk skulle säga "hos sig själva" i meningen "en sak placerad vid sidan av en annan sak". Vårt språkbruk röjer det själsliga och förytligade haveri som den materialistiska sekularismen är.)

Enligt en nyhet häromdagen skulle en fjärdedel av befolkningen krisa vid en oförutsedd utgift på 15.000 kr. Är det konstigt att bloggen gång på gång konstaterat att Etablissemanget aldrig velat se högre bildning eller verserade människor i detta land? Sverige har hållits gisslan i århundraden av en överhet vars enda intresse är dess egna privilegier och den lilla skaran trånar även politikern Ebba Busch Thor att få tillhöra. Men en människa i psykisk nöd klarar inte att tänka stort och rätt. Sverige håller sig själv gisslan och förnekar sig själv ett högt och klart tänkande. Och det sjuka är att Eliten är lika korkad som underklassen, det är bara tillgången till kapital som gör att de kan fortsätta i sin roll som folkförtryckare.

*****

Anm. "Personröst". Nationen har sjunkit så lågt att en stor andel medborgare tittar på politikerna och personröstar istället för att sätta sig in i frågan om vilken värld de vill vara med om att bygga efter kapitalismen. Ja den frågan föresvävar dem överhuvudtaget inte eftersom hela samhällspropagandan bygger på att konsolidera ett redan dött system. Se korkade svenskar söka propagera den gamla rysskräcken fortfarande år 2017. Det är "vännen" USA och dess motiv man bör fundera mer över.