Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 30 november 2017

Den grötiga satirikern Jonathan Swift

SvD/Under strecket innehåller en analys av irländaren Jonathan Swift som stämmer så på pricken med den blott C-rankade födelsetiden på AstroDatabank att man måste anta att födelsetimman är korrekt!

Bloggtiden är förbrukad för dagen så jag ägnar bara några stycken åt ett annars otroligt spännande ämne med många öppningar till några av bloggens återkommande teman. 

Inte minst matchar Swifts Sol-Skorpion det jag nyligen sade (i samband med Simone Giertz) om tecknets brist på Vågens diplomati, Skorpionen har en rättframhet som ofta blir rent plump. Irländaren har också den plumpa och korkade Donald Trumps sataniska axel i formen av en fullmåne, fast med Sol och Måne i ombytta tecken! Den som läser SvD-artikeln kommer att känna igen sig i Trumps grötiga förstånd och omvärldens problem med att förstå vad tokfan egentligen menar!  • Frekventa skatologiska inslag i hans litterära produktion (den sataniska axeln mellan orala Oxen och anala Skorpionen)
  • Konservativ (sataniska axeln samt Saturnus i öster)
  • Stundtals dunkel och grötig satir (misslyckade texter) - sataniska axeln tenderar att implodera och gå ner sig i sin gyttja, tung och ospirituell.
  • Misslyckad satir: "A Modest Proposal" om att äta sina barn för att råda bot på Irlands hungersnöd. Sataniska axeln plus Saturnus stigande i öster ("Saturnus/Kronos äter sina barn")
  • Satte ringa värde på mänskligt förnuft men inte skeptiker utan auktoritetsförespråkare. (Auktoritära Saturnus stiger i öster i egna Stenbocken)
  • Dyrkade rationalitet befriad från mänskliga svagheter. Merkurius i filosofiska hästtecknet Skytten (se artikeln om en favoriserad hästart) baserad på Jupiter i arisk Eld (Väduren, här smutsad av hyperkritisk Mars i Jungfrun). Föreställde sig en bättre art än "de skitande aporna" vilka han knöt människan till.

Givet den mycket tidiga Stenbocksascendenten och den säkert inte värst exakta tidtagningen på 1600-talet kan man gott fundera över om hans älskade hästars tecken, Skytten, snarare är det som stiger i öster. Då förpassas Saturnus till andra orala huset, hungersnödens Saturnus i födans hus! Det skulle ge en lika bra match med den obegripliga propån att lindra hungern genom att äta upp barnen!


Kanske beror oklarheten flera av Swifts texter på att han skrev bara för skrivandets skull, utan inspiration och enbart för att tjäna pengar... Jag upplever samma brist på verklig geist i popjournalisten Lokkos texter och där finns också ett horoskop som dignar under all Jord.

Bloggens strödda intryck av främlingshatare - att kombinationen av Jungfru och Skorpion degraderar individen till en kroppsfixerad elitist som har åsikter om andras hudfärg (eller allmänna attribut) tycks, av artikeln att döma, gälla även för Jonathan Swift. 

Att han avancerade från fattigdom till prästyrket, ska man inte göra för mycket av. Det var enda karriärvägen för enkelt folk förr, och att få tillgång till en prästgård påminner starkt om hur Carolina Neurath beskrev sin typiskt underklassiga "bostadskarriär" i en intervju, köpa och bakslugt sälja för att låta FAST EGENDOM alstra extra klirr i den egna plånboken. 

Swifts horoskop har alla tecken på en vämjelig materialist av Neuraths typ. Det framstår allt mer som om hon hängde ut några bankmänniskor, inte pga. högt och nobelt rättspatos utan som hävstång för den egna samhällsklättringen... Horoskopen tål att jämföras... 


Se fyra tidigare inlägg om Neuraths karta vilka sinsemellan speglar bloggarens svårighet att bedöma hedervärdheten i hennes ekonomiska journalistik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.