Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 8 november 2017

Bloggarens tankemöda lyser upp hela Stockholm?




Efter att ha stökat med ditt och datt och läst en historiebok avslutade bloggaren gårdagskvällen med att titta till Aftonpladdrets förstasida en sista gång. Där visade sig en så vedervärdig nyhet om vår skamliga regering i säng med amerikanerna att jag inte kunde gå till sängs med så mycket "helig vrede" i huvudet. Det blev absolut nödvändigt att skriva detta inlägg, publicerat 0.57 på onsdagen.

Följande dag visar det sig att en man just söder om där bloggaren bor fotograferade en sällsynt aurora eller aura över Stockholm vid samma tid. I onsdagens AB beskriver han fenomenets utsträckning och använder enkla riktmärken: 

Vittnet är ute 23.30, ser och fotograferar aurorans byggas upp i intensitet över ett område i skyn som ur hans perspektiv och intresse avgränsas av Storkyrkan (invid Slottet) på hans högra sida och på hans västra sida av Stockholms stadshus. 

Det är lätt att förstå en sådan beskrivning, den bygger på simpla sinnesstimuli, dessa är de två närmaste och högsta torn han ser mot natthimlen.



Nu råkar bloggaren bo bara några kvarter bortom sagda stadshus. Om man med mer fakta i handen justerar vittnets rapport en smula kan man på goda grunder byta ut vittnets högra målstolpe mot Riksdagshuset och närbelägna Rosenbad. De ligger på ungefär rät linje sett från Stockholm söder.

Då plötsligt får vi en närmast perfekt illustration av hur bloggarens tankar ilsket går som kulsprutekärvar - eller Patriotmissiler (!!!) mot sittande regering och deras plan på att sära benen ytterligare och släppa in USA och deras vapenfetischism (och naturligtvis heta önskan att få använda vapnen). 

Hur löd nu det antika talesättet? Som därovan så därnedan. Var i själva verket både den livliga auroran och bloggarens frenetiska skrivande uttryck för en ÄNNU högre sanning, en som även planeterna på sin altitud omvittnar?

*****

Gårdagskvällen runt halvtolv såg en synkning mellan bloggarens sinnelag (Månen) och samma Måne på väg genom det tänkande tecknet Tvillingarna. Bloggaren har en extremt friskt intellekt mellan gårdagens Tvillinghärskare låg ruttet på skyn, i ett "intellektuellt 150-gradersglapp" som alltid bildas mellan Tvillingarna och Skorpionen. Som jag skrev igår hade jag känt mig illa till mods hela dagen, och upptäckten av regeringens landsförräderi var så att säga den trigger i tiden jag känt av sedan tidig morgon. H&M-branden på Stockholms shoppinggata för den burgna elit som är på väg mot slakt var bara ett annat uttryck för, som Tomas Ledin brukade sjunga: Å, å, det ligger i luften...

Att bloggarens låga stämning under gårdagen och ilska inför regeringens perfekta obegåvning dessutom synliggjordes av en sprakande aurora över stan, det bara bekräftar hur landets Stockholmsbaserade styrning för folket mot en ättestupa...

Bloggaren i synk med gårdagskvällens "intensiva solvindar":



Den här kartan lägger bloggaren innerst och hans Tvillingascendent i 1a huset. Intressant är att fenomenet börjar utveckla sig just som Lejonet och kungavärdighetens stjärna Regulus stiger i öster över Stockholm. Detta motsvarar bloggarens tredje hus för intellekt och skrivförmåga.

Tidpunkten 23.25 hittar jag på skärmpdumpen på AB-artikeln (det var då han bestämde sig för att skriva något.) Men här beskriver Regulus ett icke-kungligt sätt att lura sälja ut Sverige till amerikanska intressen och amerikansk politisk agenda. 

Här en skärmdump av skärmdumpen som inkluderar Windows uppgifter om när filen sparades:




Vad har nu det här inlägget visat? Att man kan vispa ihop vilken sufflé som helst kring några associationsvilliga iakttagelser? 

Eller döljer sig faktiskt en djupare historia här, som lika gärna ikläder sig ett ovanligt norrsken, verkar genom en viss astrologisk konfiguration som genom en jordbos uppbragdhet över ett land som överhuvudtaget inte tänker, eller som som samma jordbos förmåga att nästa dag syntetisera alltihop till det blogginlägg du just läst?



Tillägg. Numerologer kan fröjdas över tiden för det här inläggets publicering: 1441 snyggt uppställt enligt judisk numerologi med ettorna som flankerar fyrorna. Mening är tillvarons innersta essens, vad än satanister och materialister söker domptera svenska folket med.

2 kommentarer:

Jonte sa...

"Mening är tillvarons innersta essens, vad än satanister och materialister söker domptera svenska folket med."

Väl rutet! ;-) Har också mått mystiskt skit verkligen sista 2 dagarna, vet dock inte om det återspeglas i någon astrologisk disharmoni med min egen karta...

Ser förresten ut som att du bor inte långt ifrån där jag själv bodde för ca 10 år sedan, Kungsholmsklippan tror jag det hette där uppe. Upplever generellt att "vibben" i Stockholm väldigt mycket "förtätar" den tidsanda vi genomlever. Undrar hur tydligt astrologins markörer har sin motsvarighet i geografiska platser på jorden, "energicentra" och kanske motsvarande "slukhål"? I och med att Stockholm är huvudstad i det dysfunktionella systembygge vi kallar "Sverige" så kan ju på något vis staden som geografisk plats antas utgöra epicenter för en tidsanda. Det är förstås ingen slump att du som "språkrör" och kommentator av en viss tid och anda har placerats i detta epicenter!

Seaward sa...

När jag runt 18-20 hade en första nyfiken konfrontation med "ockultismen" och upptäckte det amerikanska mediet Edgar Cayce, beskrev en av alla de böcker som skrivits om honom just en av mannens egna drömmar (som svävade lika högt som hans uppgifter under trans). Han vaknade upp med en lång och illustrativ dröm som visade honom att olika städer i USA hade olika "högt i tak".

Jag minns inte exakt, men jag tror Cayce dröm om någon komplicerad spiralform ovanför varje stad som inför hans dröm-jag avslöjade t.ex. att Chicago eller Detroit hade en väldigt liten eller svag spiral vilket i sin tur skulle betyda att staden, vilken den nu var, tyngdes av sin industriella verksamhet.

Tankarna går till astrologins Mars = JÄRN (och smedjor) och män som Donald Trump, tacksam pga hans MarsLejon stigande i öster. Synske Cayce yttrade vid annat tillfälle att ur det andliga perspektivet var vrede exakt samma sak som sinnessjukdom och Mars som krig och raseri är uppenbarligen Trumps ledande motiv.

Om boende i Stockholm. Jag kan berätta att en moster tog mig - cirka 4 år gammal - med tåget från födelsestaden Katrineholm till Stockholm. Jag kan ännu återkalla hur första synintrycket av stadshuset med dess tre kronor i solsken framkallade en déjà vu-känsla. Barnmedvetandet - ännu en bildseende själ - kände igen och identifierade sig med byggnaden, och jag tror i tågkupén att jag kallade stadshuset "mitt hus"! Långt senare i livet erbjöds jag genom en alltjämt fungerande bostadsförmedling en lägenhet bara ett par minuter från detta lilla maktcentra...

Minnet av barnets överreaktion på det första imposanta hus han sett i sitt ännu korta liv utlöser den "ockulta" frågan i vilken detalj själen kan "förhandsgranska" kommande jordeliv. Pojken KÄNDE IGEN huset på det sätt Platon menade med anamnesis - återerinran av något man redan kände till.

Astrologin i Europa under renässansen var precis lika fatalistisk som den hinduiska än idag. Det var ett givet att våra liv var skrivna i förväg och att själens enda val på jorden var att acceptera eller invända sig mot de ödeslektioner som den presenterades för (Proclus), ett binärt datortänkande i ETTA och NOLLA långt före sin tid...

Jag har några mediala mottagna (eller egna) underrättelser om att ha varit "politiker" eller lokal makthavare i mer än ett tidigare liv. Kanske förklaringen till att jag valde rollen som politisk idiot i detta liv ("vart där, gjort det") fram till valet 2010... Efter det har bloggen i princip återspeglat en eftersläntrare uppvaknande till vad alla borde uppfatta: den grundläggande, icke-demokratiska strukturen under den pimpade ytan.