Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 6 november 2017

Ännu en massmördare i det sjuka USA Löfven vill bli delstat i


A whiter shade of pale

Texas värsta massmord säger AB men som en tidning driven av ett ont ekonomiskt system utelämnar man den viktiga uppgiften om mördarens sjukdom: ateism och upproriska "jag fruktar inte döden" på sociala medier (källa). 

Som "oberoende socialdemokratisk" tidning kommer de här uppgifterna om den materialistiska patologin alltför nära ett parti som på senare år gjort sig känt för det anti-religiösa Omar-drevet och på sistone vettlösa attacker mot samhällets svaga (se Åsa Regnér-skandalen). Faktiskt kan det socialdemokratiska partiet "berömma" sig av att efter lobbying och planterade satanister i partiet introducerat en gudlös gudstjänst förrättad av sekten Humanisterna sida vid sida med kyrkans vid Riksdagens årliga öppnande. 

Så här låg är för övrigt Djävulens intelligens (Djävulen = universums lägsta livsform innan den odifferentierade "urmaterien" tar över.) En gudlöst gudstjänst är helt poänglös, allt de församlande gör är att brösta sig över sin egen förträfflighet.

Sol i Luft, Måne i Jord = den rationalistiska typen
Men också dominant Vatten+Jord
=  psyket vägen ned i materialismen (död)


Bortsett från hans trotsiga budskap om att inte frukta döden, vilket tydligt syns i Döden (Saturnus) i härskarläge i negativa Stenbocken och hybrisframkallande demonen Rahu, är horoskopet är påfallande likt Mona Sahlins. Hon var en av kvinnorna som föll in med sossedrevet mot Omar (en man som försökte det omöjliga: att både verka politiskt för ett mer jämlikt samhälle och samtidigt behålla sina fäders tro). 

Detta får mig att tro (vilket också fotot antyder) att Devin Kelley var en skäligen ointelligent och burdus typ. Sossarna tycks ha insatt samma om Sahlin när de inte hittade någon bättre plats för henne än som samordnare i någon ineffektiv pappersvändarklubb mot våldsbejakande extremism. Månen OCH Mars i buffliga Oxen hos dem båda är början på en "våldsbejakande" mobbartyp, och Kelley har, precis som Sahlin, Solen i Vattenbäraren. Detta anger tendensen att ty sig till ideologiskt motiverade grupper. 

Paradoxalt nog hade Kelley tidigare läst böcker för barn i en kyrka, så den här Ox- eller tjurrusningen vittnar återigen om hur sådana här horoskop i huvudsak influerade av Jord och Vatten tillhör den lägre, irrationella själen. Människosjälen innanför horoskopet måste ha haft egna böjelser - karma - som gjorde en återfödelse i linje med horoskopets signaler till just det själen "behövde". 

Det finns människor där ute som är födda med behovet att "rasa av sig" och därav den goda statens intresse för skapa ungdomsgårdar, investera i idrott med mera. Gladiatorspel på tv är ett sätt att hjälpa primitiva själar att vädra ut demonerna via fantasi, innan det blir värre.

Men sedan finns det sådana där underhållningsvåldet får en motsatt effekt och där begåvningen är så svag att man identifierar sig med våldets koreografi och själv agerar ut det i det fysiska. Kanske dras underpresterande själar till USA eftersom det landets psykologiska miljö är helt sjuk (vilket svenskarna under USA-glamourens förtrollning silar bort - även sekulära människor behöver gudar att beundra och underkasta sig. Förklara det för Stefan Löfven den som kan - risken är han inte är mottaglig för logiskt resonerande, han tycks memorerar plattityder från manus och sedan inte kunna operera självständigt - som en läxinlärning i fjärde klass.)

Lustigt nog verkar det inte vara Jordelementet som ska lastas, bloggen fann med stigande förvåning att den motsatta psykpositionen till Devin Kelleys Oxe, den "fallna" Månen i Skorpionen, behöll ledningen trots att mördarhögen fylldes på flera gånger. Om man inte tar astrologins symboler bokstavligt har Kelley precis samma morddisponerade Måne eftersom den här kombineras med Skorpionens härskare, hatets och klyvnadens Mars. 

Kelley hamnar då i samma liga som den av Aftonhoran favoriserade Isabella Löwengrip (jämför hennes horoskop med AB:s publisher OlsånOlson!). Genom sin stirriga sjukdomsdimma (adhd) försöker Löwengrip (på AB:s uppdrag?) leda unga kvinnor runt nere i det kolsvarta materialistiska träsk också hon så tydligt befinner sig i. 

Ingen har frågat "Blondinbella" om hon är ateist, men svaret ser rätt tydligt ut: likt massmördaren Devin Kelley har hon en tydligt ideologisk drivkraft via Sol och intellekt i Luft men det hon tänker på tillhör en lägre och mörkare värld (Jord och Vatten):
TilläggNågon på Aftonbladet inkluderar under några timmar det ateistiska motivet - kanske efter att ha läst den här bloggen.

AB 1: --- glömde fånga bild och AB:s nya sajt saboterar möjligheten att gå till internetarkivet och se äldre versioner. Arkivet har fångat gamla Ettan men efter en sekund triggas fulkod hos AB som säger "felmeddelande 404 - sidan hittas inte". Lömskt sätt av AB att kontrollera sin "berättelse" eller bara dåligt dataprogrammering?

AB 2: Tre timmar efter den här bloggens kommentar finns plötsligt det ateistiska temat i rubriken:

  

AB 3: Senare på dagen har tydligen inte "ateism" givit så många klick man hoppades på eller också insåg någon att inlägget på Sideriska drev med Aftonbladets eget slag av ateism... Åter till en mer neutral rubrik:

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.