Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 20 oktober 2016

Wallenberg och Verktyget

Säg bara som jag säger!

Det blir för en borgare den förhållandevis salta kommentatorn Ewa Stenberg i DN jag först ser nämna den verkliga anledningen till Löfvens politiskt inkorrekta resa till Saudiarabien. Hon råkar så där i förbifarten nämna att statsministern reser tillsammans med Wallenberg, sinnebilden för den onda kapitalismen i Sverige. 

Men som högerskribent törs hon inte annat än tala om Löfven som den goda och vars "hjärtefrågor" nu ställs rakt emot huvudskälet - fortsatt lukrativ svensk export av dödsvapen och annan militär materiel till diktaturen. Sanningen är att Löfven inte har någon verklig godhet kvar. Han är nu en så väl drillat verktyg för de antidemokratiska och härskande svenska oligarkerna - bara ett av den globala kapitalist-Hydrans många huvuden. En dresserad marionett.

När ska Herkules återvända till världen och med talang hugga av Hydrans alla huvuden i ett svep och förhindra återväxten av nya? Först då får Mänskligheten äntligen en chans att utveckla sin egenart, befriad från den Parasit som vuxit fram genom dess mest strebrande medlemmar.

Är det här upp till Mänskligheten att lösa själv, eller kan man tänka sig att Moder Jord kommer att släppa sin son Tyfon lös ur helvetet? Då har vi ett nytt Pompeji att se fram emot någonstans i västvärlden, en chockbehandling som kanske är vad som behövs för att få världens ledande 1% att vakna och förstå att det är deras ansamlade resurser som måste bli grundplåten till ett gigantiskt systemskifte i världen. 

Mytologins Tyfon, den självdestruktiva kapitalismens Skugga:
OMNE MALUM PHYSICUM - OMNE MALUM ETHICUM


Postkapitalismen tid på Jorden väntar på de värdiga människorna, hur paradigmskiftet än kommer att komma till stånd. Skruttarna får inte återfödas här något mer för deras själar väntar olika Infernon, var och en skräddarsydda efter individens grad av förnekelse inför den globala situationen. Jag tror det var Rudolf Steiner, antroposofen, som så tankeväckande förklarade att det som i det här livet ligger förtryckt och vanställt på din insida - allt det du inte vill tänka eller vara - det kommer på andra sidan att vändas ut-och-in och bli din objektiva kropp. 

Så ful kommer du då kanske att vara där, att du i skam sjunker långt under änglarnas åsyn och självvalt väljer att gå ned i Hades. När det sedan blir tid för återfödelse återstår det att se om Jorden vill ta emot profitörerna ännu en gång eller om de blir kvar i helvetet, ätande varandra. Löfven fattade inte vilket misstag det var att acceptera partiledarrollen med så oklar förståelse av den karma han nu alstrar, för sig själv och för Sveriges indifferenta befolkning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar