Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 20 oktober 2016

Själva idén med Zara Larsson
Den stridslystna svenskan har pekats ut som en av de unga makthavarna inom nöjesindustrin av tidskriften Time enligt SvD.

Den naturliga zodiaken ger själva idén med att vara en Zara Larsson och bekräftar fullständigt en rabiat manshatare och en stor inspiration för unga flickor. Det är Spice Girls en gång till men nu koncentrerad i en enda person.

Maktkåta Stenbocken är så övertaggad vid den här tidpunkten att det nästan är löjligt och det är just därför jag hypotetiskt petar fram den okända födelsetiden just så mycket så att psyket (Månen) hinner in i hungrande Kräftan och en opposition som tar strid just om den patriarkala makt som Stenbocken traditionellt tecknar.

Just det här året är dock patriarken försvagad - Saturnus står i offrets och försakelsens Fiskarna, och det är naturligtvis då man ska passa på och kastrera männen!

Vad gäller Times prognos om en global och inflytelserik framtid för Zara Larsson behöver man bara studera Solen i expansiva Skytten i sitt naturliga globala 9e huset. Det är här kopplingen till 10e husets makt blir intressant eftersom Solen disponeras från Skytthärskaren Jupiter som står här och som sannolikt också är horoskopets atma karaka - själsindikatorn som visar vad själen vill i detta liv. Blir en makthavare alltså. Inte ska missta sig, Zara må se tjejig ut men det här är en gammal manlig härskare som återvänd till jorden och nu inte tänker låta kroppsbytet hindra sig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar