Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 15 oktober 2016

Räddaren i nöden (interna blogglänkar)

Efter att ha tagit hem en backup med Google/Bloggers backup-funktion sökte och ersatte jag alla de obsoleta referenserna till sidereal.hall-of-man.com, en domän som är nedlagd.

Jag skapade ursprungligen en omdirigering från siderisk.blogspot.se sedan Dagens Nyheter svartlistat bloggen till följd av svenskarnas allt sämre förmåga att skilja typer av text åt. Fredrik Reinfeldt som då satt i regeringsställning tyckte säkert att det var en hatblogg och skickade väl en hemställan till sina kompisar på stockholmstidningen! (Lagom till valet 2014 tog DN och alla  medier bort svenska folkets möjlighet att webblänka till de krisande mediehusens alster och så led demokratin nederlag ännu en gång i detta egendomligt snävsynta land.)

När jag sedan skulle ladda upp den länk-fixade backupen kraschade Google/Blogger med ett felmeddelande och några oanvändbara tips om alternativa lösningar. Det är möjligt att de inte räknat med en fil på 108 megabyte eller också är den delen av systemet lika uselt byggd som övriga Blogger, där textredigeraren efter flera år fortfarande inte klarar att göra snygga radbrytningar utan får tokspel när som helst, och där varje ändring och omsparande sedan månader skapar en ny kopia av inlägget som man manuellt måste radera! 

(Så här håller det på i vår sköna nya värld. Allting är trasigt och i färd med att byggas ut eller repareras. Det är något djupt fel med kapitalismen när fabrikörerna skickar ut apparater som fattar eld i fickan på kunderna (Samsung) eller som innehåller hemliga kommunikationskanaler rakt till överheten (Apple).)

Till all lycka fanns en människa i världen som sett behovet av en sök- och ersätt-funktion för Blogger, och på knappa två timmar och flera omstarter av online-tjänsten fungerar nu alla interna korslänkar igen. Ville bara nämna det.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar