Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 26 oktober 2016

Nästa suspekta Sahlin-intyg (Ridå)


Expressens publicering av nästa olämpliga (minst sagt) intyg från Mona Sahlin publiceras 6.25 på onsdagsmorgonen och transiterna i den yttre kretsen runt hennes födelsehoroskop talar för sig själva.

Liksom (vilket Lena Mellin i AB påpassligt påpekar) politikerns obefintliga koherens i sin världsbild - hon jobbade mot våldsförebyggande extremism men frossar privat i sin primitivism och blodtörst!

För ett år sedanFrågan är om den medfödda Satans stjärna i samma topposition i horoskopets 10e makthus som i kartan för Svenskt Näringsliv kan korrumpera ännu mer än vad redan skett...

Den intressantaste transiten är emellertid Skördemannen - Saturnus - som återvänt till sin födelseposition på Sahlins himmel. "Detta är ditt liv", säger den efter att ha skurit av Sahlin vid fotknölarna. Det förefaller vara den normalt så flyktiga och lättviktiga måntransiten som här fungerade som en "timer" - se hur exakt den glidit in i läge att träffas av Saturnus stränga 270-gradersaspekt när Expressen publicerar sitt scoop. 

Månen står också konjunkt äregiriga demonen Rahu (norra månnoden) så att vi verkligen har ett perfekt exempel på hur den perversaste versionen av den sublunära Irrationella Själen fungerar. Inte ett ord som dessa människor säger, hänger ihop med något annat. Det är bara tomt pladder som styrs av tillfälliga impulser. Månen och Rahu förstärker i Lejonet Solen, vilken befann sig i ett "godnatt-läge" i väster då Sahlin föddes och "ägd" av sin planetära fiende Saturnus, som allt mer tycks vara nyckeln till förståelse.

Händelsen är naturligtvis bara ännu en i raden som ryms under min prognos från förra året om att Saturnus tid i Skorpionen och dess aspekt mot ledartecknet Lejonet kommer att dra ner brallorna på världens ledare och visa vilket eländigt tillstånd den västerländska s.k. demokratin befinner sig i. 

Varför just västdemokratierna avslöjas som handlingsklena uslingar och korrupta skitar har att göra med Skorpionen som är ett av naturen själviskt eller självbevarande tecken som då Liemannen passerar degraderar och slåss furiöst men bara för sitt eget skinn. (Skorpionen är det sista av de fyra "individualistiska" tecknen och måste döden dö för att "universalismen" ska kunna födas med Skytten och godhetens Jupiter.) Så här lågt - på en hysterisk vegetativ nivå - befinner sig få länder om de inte är styrda av det kapitalistiska konkurrensparadigmet. Därav en tid på Jorden som avslöjar västmakterna extra tydligt.

Jämför gärna transiterna vid Expressens avslöjande med hur planeterna stod då Sahlins falska intygande om livvaktens inkomster avslöjades i maj i år:

Nästa Sahlin-affär (Vem är de verkliga extremisterna?)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar