Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 mars 2016

Skattesmitare - Wallenbergsfären så klart

SvD önskar säkert inget djupgående systemskifte, men gör verkligen ett bättre jobb än DN i granskningen av oegentligheter bland Sveriges ekonomiska makthavare! Näste man till rakning är ännu en kapitalistisk styrelsepamp, Gunnar Brock, och ett flerårigt fifflande för att dölja 190 miljoner i förmögenhet från Skatteverket.

Bristen på födelseklockslag leder till ytterligare en högst spekulativa karta. De här horoskopen tjänar mest som minnesuppfriskare av signaturer man normalt tittar efter när en fysisk ascendent är känd. Ta t.ex. kapitalistkräkets SATANISKA AXEL. Hos romaren Manilius (1a århundradet) är det axeln 2a/8e huset som beskrivs som "Tyfons axel" (inte bra!) vilket, när bloggaren upptäckte det (2012), föreföll ha en hel del gemensamt med hans hemsnickrade teori om en Djävulens axel som drar ner individen i snud egoistisk materialism.



Kartan utifrån sinnelagets Måne som ascendent påminner också om den hinduiska tesen att goda och dåliga ingredienser inte kvittar ut varandra utan tenderar att förverkligas på olika platser i livet. Därför är den "kreativa axeln" mellan tänkande Luft och driftig Eld visserligen oerhört välsignad där den dels innehåller "kungamakaren" Regulus som rör vid den stora rikedomens Jupiter och den senare dessutom anknyter sill pengarnas Venus och hela denna välståndslusta (för Venus har mycket med lusta att göra!) fyller mannens psyke (Månen). 

Men längsmed den mörka sataniska axeln (pengarnas 2a och korruptionens/dödens 8e) ser vi den omoraliska lilla illgärningsmannen Mars smida planer i mörkret och den är dessutom involverad med den obalanserade månnodsaxeln som i en fas strävar för högt bara för att i nästa vingklippas och störtas ner (bestraffas). Precis vad som hänt Brock i och med avslöjandet om hans fifflande natur. Det är notabelt utifrån månascendenten, att hans intellektuella Merkurius som förfaller till en fifflare och tjuv när den är dålig, inte på minsta vis har något bra stöd från sin disponent Mars i den merkuriska och självtjänande och profithungrande Jungfrun i korruptionens åttonde hus. 

Dessutom kan man diskutera hur bra den kreativa Luft/Eld-axeln är. När Vattumannen stiger i öster - och här via Månen får tjäna som förstahusägare - då blir paradoxalt det ombytliga sinnelagets Måne en skadlig influens eller en verksam illgörare. (Vattumannens härskare Saturnus är i sig rationell Luft och representerar en principfasthet som ingenting har med den sinnliga Månen att göra.)

Dessutom är nyssnämnda Mars inte bara en naturlig och omoralisk illgörare för Vattumannen i första (av samma skäl som Månen stör Vattumannen), den är dessutom en verksam illgörare och därför en entydig katastrof i fallet Gunnar Brock. Hans sluga Merkurius baserar sig med andra ord på en genuint omoralisk och korrumperad Mars! In i fängelse med honom.

Och det behöver väl knappast påminnas om att Saturnus är den sjunde kretsen, gränsdragaren och när den huserar Jupiter, stora och lätta pengars symbol och tillika den oändliga expansionslusten, då har vi ännu en "verksam illgörare" och nu direkt kopplad till mannens eget onda och begärsfyllda psyke! 

Så vem är då den goda Saturnus som står illa placerad i ledarskapets Lejon mittöver och söker kontrollera denna härdsmälta av planer (Vattumannen planerar mycket och stort) för att förvärva stora och lätta pengar? Jo, det måste vara den av djävlarna hatade Staten. Saturnus är här inte Brocks egen inre moral och handfasthet utan en motpart till det han själv (1a huset) är! 

Så trots att kalla och restriktiva Saturnus i varma Lejonet är en verklig partydödare, är detta ad som behövs för att disciplinera sjuka själar. Gunnar Brock är storfinansens motsvarighet till massmördaren Anders Breivik. Jämför kartorna så klarar detta märkliga påstående. Båda är storskaliga och gränslösa i sin urartning.

Bloggaren har också en Måne opposit Saturnus och levde länge i opposition mot mycket av Saturnus moralism och strukturerade liv. Men eftersom Månen rundar zodiaken så många gånger fler än Saturnus hinner under ett liv, är det Månen som vinner på sin höga förbränningstakt och assimilation. Förutsätt att man lyssnar till Saturnus och vad Fader Tid vill lära ut under livets gång. 

Saturnus själv, förblir vad den är ett helt liv (hinner som bäst tre varv under en människas liv(, men sedan är det upp till individen att låta sitt sinne fyllas av det hållbara och sanna som ligger förborgat i de händelser Tiden upplåter. 

I bloggarens fall slapp han lyckligtvis alla dessa karaktärsförsvagande tendenser till stora och lätta pengar som syns i Gunnar Brocks egosektor och det måste vara detta "ljuva liv" som slutligen helt korrumperat finansmannen. 

Man kan notera att pengarnas Venus faktiskt är en verksam välgörare för Vattumannen i första, men det beror på att planeten BÖR läsas som Vattumannens sociala aspekt, att den "älskar" eller förmår harmoniera med alla människor i samhället. Här är dock Gunnar Brock mest intresserad av de onda rikas sällskap - Jupiter i tecknet förstör effektivt allt det goda som Vattumannen (och Venus) lovar. Jämför Sverigehoroskopets Sol och en likaledes verksamt ond Jupiter i 5e huset för samhällseliten!




Inga kommentarer: