Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 4 mars 2016

Kontakt med dina medmänniskors andar

Brittiska dagstidningen The Guardian hasar omärkligt men tydligt från sin lätt samhällskritiska vänsterprofil in mot mitten och när en stor Microsoft-banner börjar blippa över hela övre delen av sidan, inser jag att ännu ett informationshål har täppts till av den Store Satan. USA ger sig inte förrän de äger världen och föga fattar dumsvensken vilka billiga krokar DN hänger ut för att svenskarna ska blunda för det verkliga USA. 



Det räcker med att tissla om nästa svensk som - hack i häl på Alicia - ska förverkliga "den amerikanska drömmen". Vi släpper in NATO och som tack låter de några få svenskar få njuta applåder på röda mattan och de aningslösa svenskarna jublar en masse och känner att de också räknas, att de också är någon. Det låter konspiratoriskt men det är ett stort arrangemang och det finurliga är att de duperade som ansvarar för mediernas nöjessidor inte själva förstår hur de bidrar till maktspelet. Men det vore förstås att begära det orimliga av en postpolitisk borgerlig konsumist...


*****

Jag har lärt mig att inte klicka längst ner i The Guardian för det är bara reklamsmörja maskerad som äkta Guardian-material genom snarlik design. Men när jag ser ett foto på Tom Cruise, en åldrande man som gjort sig en stor förmögenhet på simpel action-franschise, ser jag plötsligt framlidne och folkkäre svenske underhållaren Robert Broberg!


Det är så tydligt men det krävdes att Cruise skulle åldras en smula innan parallellen dök upp. Jag har en bekant som under några år exakt liknade Hasse Alfredson SOM UNG, men där tiden subtilt för själen genom olika "atmosfärer" (i det här fallet en överkonsumtion av sprit som degraderade ansiktet). 

För den som kan se anden i sina medmänniskor (genom hudvecken), är detta en fascinerande upplevelse som stärker t.ex. det antagande som ligger bakom den hinduiska läran om att människan genomlever olika "planetära cykler" vilka i laga ordning aktiverar olika delar av själens myllrande bagage av tidigare liv och deras goda och mindre lyckade gärningar. "Du kan aldrig stiga ner i samma flod två gånger" - flera tänkare har hittat samma liknelse, bland annat den kinesiska filosofen Konfucius. 

Men detta är inte helt sant, för den hinduiska dasha-läran antyder att vi visst återvänder för att fiska i samma stillastående vatten pga. den outgrundliga komplexitet som håller hela världsalltet på rätt köl - till skillnad från satansbarnen på DN som vägrar religion ÄR tillvaron religiös eller andlig till sitt innersta väsen. Fallna själar som Erik Helmerson och hans problem med islam kan bara inte bottna i denna insikt, de saknar intellektuella instrument att ens ana det större perspektivet. De slutar som en enkel sorts socialrealist.

Sök Helmersons namn på DN och inse vilket fullständigt hjärnsmälta han lider av: hur mycket texter som helst om moskéer, muslimer och extremister! Sannolikt DN:s mest imploderade medarbetare och helt renons på historisk medvetenhet om hur tiden flyktar vidare och ödelägger imperier som likt vårt västerland förbrukat sitt existensberättigande genom anammandet av felaktiga synsätt och handlingar. 

En dataprogrammerare vet att man kan bara lappa ihop ett grundläggande tankefel så långt, till sist måste man rasera hela programmet och bygga från grunden och nu med mer intelligenta "ingångsvärden" - jämför den enskilda själen och den karma man tar med sig in i sitt nya jordeliv - ja det nya jordelivet ÄR externaliseringen av den själens karma, föräldrar, syskon och vänner projektionsytor varpå det egna ödet kan målas.

När jag nyligen läste "The Signature In The Cell" några år efter biologisternas attacker mot forskare och vetenskapsfilosofier som på goda grunder ifrågasatt neo-darwinismen, denna livsfarliga och totalitära pseudoreligion som svenska Humanisterna förespråkar och som det nyligen varnades för i en intressant understreckare  i SvD, vid den bokläsningen slog det mig att astrologins komplexa modeller av ett kosmos med planeter, element, tecken, kvaliteter och hus bildar en lika komplex tredimensionell verklighet som någonsin de svårbegripliga cellerna med alla deras vikta och trassliga proteinkedjor. (Jfr. den här bloggens kartor som via färgläggning påminner om hur zodiaktecknen påverkas av interna förlopp, hur t.ex. en Sol i Väduren blir något helt annat om dess härskare Mars ligger i Vatten.)



Kan det vara så att den antika tanken om en parallell mellan makro- och mikrokosmos verkligen går så långt att människan i princip bara upptäcker universum på nytt genom att ge upp världsrymdens gåtor långt innan de avtäckts och istället börjar snoka runt i biologins mikrotopologi? 

Den här bloggen har visualiserat den ännu avlägsna dag då ett större snille än undertecknad äntligen knyter ihop de två världarna och visar hur det är kosmos som är den VERKLIGA EPIGENETISKA FAKTORN. 

Under moderns havandeskap arbetar DNA under strikt styrning från de planetära rörelserna och frågan om intelligent design sammanhänger intimt med Världssjälens nästintill eviga psykopati. Den snurrar och fixerar sig och upprepar sig som en sjukling måste repetera tills sammanhangen slutligen externaliserats som en extern värld istället för att driva människor som Helmerson inifrån, som sinnessjukdom. Det finns en värld som Helmerson ännu inte framfödd, där man kan acceptera moskéer och muslimer utan att smutsa ner dem med sina personliga och omogna inre avbild av Himmelen. Leva och låta leva, dit har borgaren väldigt långt kvar, trots att de inbillar sig vara liberala.

Så vad säger då det astrologiska multidimensionella schemat om hur Världssjälen spottar fram två ansikten - Cruise och Broberg - som så perfekt uttrycker samma "sinnesstämning"? Jag har mött några sådana här perfekta exempel där man ser samma "själsfrekvens" via ansikten där bara räknenissar och fascister drar fram linjal och frenologiska mätinstrument och helt missar djupseendet som kommer ur människans ande och måste tillåtas verka på denna dolda nivå, helt bortom de sinnesfixerades räckvidd. 

Kroppen är visserligen en suddig spegling av Platons högre verklighet av gudomliga Idéer, så det duger heller inte att vara en oförsonlig motståndare till sinnligheten. Förutan sin grumliga syn hade bloggaren inte trainspottat Cruise ankomst till den station där Broberg befann sig när bloggaren senast fäste blicken på svensken.


Tom Cruise:


Robert Broberg:


Eftersom den sideriska zodiaken hängdes upp i förhållande till stjärnhimmelen av forskarna i det gamla Mesopotamien finns ingen koppling till vår årskalender och framför allt inte till den tropiska zodiak grekerna skapade efter kommunikationsmissar med Österlandet. Trots att Cruise är född den 3 juli och Robert Broberg den 2a så är de astrologiskt samma andas barn genom SOLEN I TVILLINGARNAS 18 GRAD.

I inget av fallen är födelseklockslaget känt och i extrema fall - om det skiljer t.ex. 23 timmar mellan födelserna skulle det kunna betyda att en har Solen i 17 och den andra i 19 graden. Det här påminner bara om att astrologin är ett schema, ett nät som kastas över verkligheten och inte verkligheten själv. Det vet också naturvetenskap, dessa scientister som inte ser skillnad på Sanningen och människans tafatta försök att reproducera den med sina modeller.

Look-alike-fenomenet verkar dock lika ofta bygga på komplexa och "ungefärliga" överlappningar mellan individernas stjärnhimlar - ungefär som en snårig proteinkedja, och här kan man notera att båda männen har en viktig planet i Oxen, steget bakom soltecknet och även en viktig indikation i Kräftan, steget före Tvillingarna.

Men alla som jämfört flera ansikten folk födda samma dygn vet att alla inte liknar varandra. Cruise tillhör den sort som äganderättsligt vakar över sitt födelseklockslag och i Sverige finns ingen djupare kultur och därför ingen tanke på att efterfråga kändisars födelseklockslag. Bloggaren har bara skrapat ihop 1600 horoskop med känd födelsetid och det är inte i närheten av den mängd som behövs för att hitta tydliga "look-alikes" och än mindre för att försöka sig på kvantitativa studier. Det är därför jag säger att sammanbindandet mellan kosmos och biologin i en större vetenskap som förenar dem båda ännu inte finns på planeten jorden. Det är en framtida och långt mer insiktsfull mänsklighet som kommer att återupptäcka Själen.

Inga kommentarer: