Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 januari 2015

Terrorskräcken och 11 september-horoskopet

AB:s Wolfgang Hansson allmänpsykologiserar om terrorismens uppsåt, att - precis som något gammalt bibelställe säger - slå fiendens hjärtan med fruktan. Inte sällan i de här verkligt gamla texterna är det Gud själv utför attacken för att den kosmiska balansen måste upprätthållas: "som man sår får man skörda", "öga för öga, tand för tand" - alla rätt primitiva omskrivningar för det hinduismen kallar karma-lagen och de materialistiskt sinnade grekiska stoikerna betecknade med "sympatheia" - hela universum är en sammanhängande väv och allt påverkar allt annat. 

Koranen övertog formuleringen, och en googling ger direkt samma sentiment: “strike fear [or terror] into the hearts of the enemies of Allah” (Qur'an 8:60)
I astrologin tillhör fruktan Saturnus och som en maktplanet är det därför väl att förstå att "frukta" är detsamma som "respektera". Wolfgang Hansson spårar därför ut ganska direkt i sin analys. Han har inte förstått ens det mest elementära: terrorn avser inte att folk att huttrande gå omkring och vara rädda, syftet är att lära ett arrogant släkte att man måste respektera varandra. Och om arrogansen är så extrem att väst inte ens lyssnar längre, då återstår bara våldsamheter. Så har det varit genom hela historien. Jorden är en våldsam planet, faktiskt en av helvetesvärldarna enligt dem som menar sig ha skådat högre ting.

I vårt kosmos är det Saturnus som är boss och det är därför gamla hellenistiska källor kallat planeten för Själens Form, det är förstås Världssjälens platonska Form som åsyftas men eftersom individerna är mikrokosmiska kopior av makrokosmos bär var och en sin egen lilla själsliga format-specifikation. 

De som föds när Saturnus "faller" i egocentricitetens Vädur (som den stod då Hitler drog igång Andra världskriget) kan uttrycka en mindre ande eller ett begränsat omfång i sin omvärldsanalys. Omvänt är den upphöjda Saturnus i motsatta Vågen ingen garanti för upplysthet - se bara Annie Lööfs vedervärdigt derangerade världsuppfattning! Så många pusselbitar i astrologin måste läggas och begripas innan man vågar uttala sig om en enskild individ verkligen agerar ut sin andra världskrigsmässiga ignorans, eller om istället en generös och stark Sol tar över i det enskilda fallet...

*****

Som religionsforskare visat räknade senantikens tänkare trots sin monoteism i praktiken med flera gudar. Nyplatonismens Den Ene ligger bortom den universella manifestationen och inga epitet eller attribut som vi hämtar ur vår erfarenhetsvärld är tillämpliga för en sådan "icke-existens". Med romaren Plotinus kan den "negativa teologin" sägas ha fötts och om senare kristna tänkare (som Augustinus) inte nämner honom vid namn så var allt tänkvärt inom kristendomen redan färdigformulerat i Palestinas omvärld långt före Roms val av kristendomen som ny statsreligion. Då som i dagens Sverige var kunskapsnivån så sjukligt låg i befolkningen att den överförenklade kristendomen segrade. Idag är det rasism och främlingsfientlighet som gripit landets många infantila sällar.

Efter attacken mot World Trade Center 2001 dök det upp en störtflod av "nyandlig" litteratur som i princip bara var förtäckt arabhat. Dessa arabiska kroknäsor som Hollywoods judiska direktörer (Metro Goldwyn Mayer nån?) använt som skurkar i så många långfilmer som en refraktion av den infekterade Mellanösternfrågan, rördes nu ihop i en enda gröt av texter om de abrahamitiska religionerna Judendom, Kristendom och Islam där denna Gud förklarades vara en ond och blodtörstig stamgud. De här bindgalna och klena tänkarna var nu inte de första på plan. 

Med början kanske i det första århundradet före vår tidräkning hade en hellenistisk egenhet kallad gnosticismen börjat ta form i Egypten. Platonismen mötte judendomen och effekten inom några hundra år var att en lära om två gudar mejslades fram. Den verklige guden, menade gnostikerna var Platons Den Ene, och så usel som vår värld var kunde man lasta Den Högste med. 

Det är en lägre gud som skapat vårt kosmos men som bloggen tidigare påpekat finns det gnostiska texter som röjer att denne gud inte är Saturnus, den sjunde himmelens herre. Saturnus, som i rollen av tidmätare och lieman som vid rätt tid skördar, är i själva verket den lägre gudens avkomma. De här spekulationerna har som synes avvikit en bra bit från den gamla grekiska mytologin. 

Svagt kanske man fortfarande kan skönja Saturnus under hans grekiska namn Kronos som en av generationen "gamla gudar", titanerna. De har nu hamnat i bakgrunden sedan Zeus (Jupiter) tog över och Saturnus/Kronos kan sägas representera pensionärshemmet, "den sjunde himmelen". 

I astrologin är förstås Saturnus fortfarande enormt viktig eftersom Själens Form är given från "andra sidan". Den som hittat en konstruktiv kontakt med sin Saturnus och inte som en primitiv pissråtta slåss mot den i formen av hat mot "statsapparaten och dess skattepålagor" (se Fredrik Reinfeldts uselt placerade Saturnus) kan t.o.m. börja förnimma vem man är som andlig varelse. Undertecknad har under livet, fast med många års mellanrum fått "inflöden" av upplevelser som tycks teckna tidigare liv. Kalla det små vykort från andra semestrar den här själen har unnat sig på planeten Jorden. 

Det är inte ens säkert att bloggaren kan göra exklusivt anspråk på dessa tidigare liv eftersom alla själar hänger samman i allt mer allomfattande aggregationer och det är möjligt att jag "hört" saker från min närmast överordnade själ - en slags mellanchef som under sig har en mängd själar var och en med sina livsupplevelser. Alla dessa upplevelser ingår i en och samma pool, fria att tas in anspråk av den som slutar fixera sig så förbannat på den yttre världen och därmed kortsluter sin egen intelligens. 

I astrologin tecknas ointelligens av Jordelementet eftersom denna "fas" representerar andevärlden i dess helt och hållet förtingligade eller objektifierade form. Gruskornet har ingen andlig medvetenhet, det sover. Perfekt klarsyn eller andesjälen som ren medvetenhet tecknas inte oväntad av Eldelementet och bland planeterna av Solen, Eld av det ljusa och lätta (sattviska) slaget. 

Den andra eldplaneten i det klassiska sjuplanetsschemat är Mars och den representerar passande nog den mörka (tamasiska) elden. Som sexualenergin lamslår Mars själens högre fakulteter och får männen att tänka med kuken. Vad kvinnor utan en prominent Sol i sina horoskop tänker med, det vet jag inte. Mars är ju en underordnad planet i den här underarten, precis som Venus är underordnad Mars hos männen.

Den amerikanska arab-paranoian som Wolfgang Hansson bara indirekt för på tal drev fram en ny skock jubelidioter som svensken Björn Ulvaeus och andra som sade att 9/11 hade "väckt" dem. I själva verket chockades alla Amerikavänner in i samma sinneslöa attitydlåsning som landet självt. Det blev populärt att prata nedsättande om Gud - och då alltid i meningen "blodtörstig stamgud".

Även om gnosticismen 2000 år tidigare bemödat sig att särskilja den andre guden från avkomman - de mindre gudar vi ser via solsystemets planeter - ligger det en del i kopplingen mellan Saturnus och "stamgud". När Saturnus fallit ner till Väduren (Mars och krigets och utbrytningens tecken), startar t.ex. Adolf Hitler den vite mannens värsta krig någonsin. Stammar handlar om gränsdragningar och kulturella beteendemönster - båda Saturnus specialiteter.

Man kan säga att det var en formidabelt låg och blodtörstig stamgud som drev européerna vid denna tid. Religionen hette knappast kristendomen utan "Äga världen" (kolonialism och uppvaknat territorialtänkande). Som andra dåtida stormakter kolonialiserat andra världsdelar skulle nu dåren Hitler kolonialisera Europa och införliva länderna i ett nytt stortyskt rike. Jag kan inte se en bättre astrologisk signatur för detta än Saturnus fallen i Väduren. Där är så omoget och så perspektivlöst! Och naturligtvis var Hitler född i Väduren, enligt den gamla sideriska zodiaken.

Återvänder man nu till attackhoroskopet från 2011 och tittar på det ur perspektiv av själva attacken och dess uppsåt, kan vi då bekräfta att den skedde som Wolfgang Hansson och uråldriga texter säger, för att slå fruktan i fienden, dvs. att manifestera något för att tvinga fienden att åter visa tillbörlig respekt? (Den som inte är helt USA-indoktrinerad vet vilka Amerikas försyndelser i många islamdominerade länder var och som ledde fram till attacken mot de två tornen.)


Förverkligande av självtjänandets princip kräver att
Sol-Lejonet - som lyser över både rik och fattig -
offras i det tolfte försakelsens hus

Flera inlägg med GIF-bilder som Google oavsiktligt (?) saboterat har skrivits om det här horoskopet (se etiketten 9/11) och jag upprepar mig troligen till en del här.

Men om vi väljer den typ av fruktan som är den enda Wolfgang Hansson kommer att tänka på, så står den tydligt inskriven här. På samma sätt som ett samhälle utgörs av många små celler - de enskilda hemmen eller hushållen - tjänar astrologins fjärde hus som Fundamentet.

Jämför gärna det naturliga fjärde husets tecken Kräftan med kabbalans Fundament - det brinner i skrevet på den kosmiska Adam - och själen dras ner i den sublunära sfären därför att de är så förorenade av lusta. Mycket riktigt "faller" Mars i Kräftan, ett så ödesdigert fall har bloggen upptäckt, att de är just den här placeringen för libido-planeten som t.o.m. spårar ur helt och tänder på vad som helst, t.ex. det egna könet.

I attackhoroskopet ser vi nu en välriktad spark rakt i skrevet på Amerikas fundament, de två tornen. Med attackören Mars står också den södra månnoden som kan teckna halshuggning eller bestraffning. Eftersom Fundamentet är en blygd som inte blottas ser vi inte den här attacken förrän den är ett faktum, och med indisk aspektlära drabbas den klaniska New York-befolkningen (Kräftan) svårt av dådet som var så väl "inbäddat" i det privata och osynliga fjärde huset. 

Det går inte att förneka att attentatsmännen hade en sadistisk önskan att tillfoga folket samma fruktan som lägre djur upplever. Attacken skjuter in sig på jämviktskänslans Venus i sårbara Kräftan. Attacken syftar till att underminera det groteskt primitiva ideal som World Trade Center representerade. Märk hur västmedierna inte med ett ord velat prata om symboliken: det var USA:s raka motsats till "fair trade" som angreps. Det var, men den här bloggens nyfunna sinnebild - Hydras - det giriga monstrets tecken som attackerades. Eller rättare sagt, amerikanernas ideal att närigheten i den irrationella låga och sublunära VEGETATIVA SJÄLEN är något i sig gott och att denna irrationella instinkt ska piskas på tills hela världen blir besatt av hunger och begär och girighet. 

Det är ingen slump att Frerdik Reinfeldt har samma självtjänande Jungfruascendent och sin Sol i Kräftan som ett elftehusideal. Han var aldrig någon ledare, men han hade som ideal att skina som en sol i frågor som rörde hemmet/hushållet och irrationella "drivkrafter" - han mässade alltid om "drivkrafterna" till arbete och menade med det bara den hysteriska typen av Vegetativ Själ och ibland sina egna sadistiska försök att tvinga in svenska folket i den globala Hydrans allt vansinnigare produktions- och konsumtionshets: "Heltid eller mer åt alla och ända in i graven." Så talar galenskapen. 

När man ser attackhoroskopet med lite perspektiv inser man vilken oerhört skada Reinfeldt gjorde mot Sverige under de åtta år han fick hållas. Attackhoroskopet säger oss att någon borde ha satt lite fruktan i honom för att leda honom på bättre tankar. Men detta är det inkrökta Sverige, hypersekulariserat och oförmöget att förstå att landet blivit sin egen värsta fiende.

Mars och halshuggandets Ketu står visserligen dolda i Fundamentet, men se hur perfekt the Twin Towers tecknas av the Twins - Tvillingarna - på mest synliga och offentliga tiondehusplats!

Symbolen är like himmelskt ren som när attentatsmännen i Paris återupprättar Profetens ära efter att väst dragit honom i skiten om och om och om igen. I det mycket vällästa men föga uppskattade inlägget "Astrologin bekräftar den rättfärdiga vedergällningen i Paris" noterade jag hur "korrekta" det horoskopets viktigaste ingredienser var. Jag nämnde först inte att "halshuggaren" var på plats även i den kartan vilket jag borde ha gjort. Södra månnoden eller Ketu är nu alltid en "verksam illgörare" och det är för att den sekulära västerlänningen inte kan tänka längre än till kroppen som den intellektuella verksamheten stannar i ett ständigt förbannande av gärningen som sådan. 

Naturligtvis är halshuggningen som sådan ond, det är hela dess syfte. Den ska avskräcka folk från att bli lika arroganta och fylla av hybris som den motsatta polen, Rahu eller norra månnoden indikerar. De här två punkterna längs månens bana kan tydligen betraktas som en slags naturlig visseljohanna (för dem som minns vad det är). Det övertryck Rahu tecknar blir vid Ketu till ett "letting off steam".

"För den rättfärdige är riktningen som månens väg tar sig ljus, men för syndaren är den mörk." (Henoks bok, III, 1-3 & XLI, 6 

Det intressanta med horoskopet för Paris-attacken var istället UPPSÅTET eller intentionen som det tecknades på himmelen. Det var därför jag inte ens nämnde Ketu i första huset.

Kartan för 2001-attacken är emellertid långt mer komplex att förstå sig på och till skillnad från Paris-attacken horoskop finns ingen DHARMISK SANKTION kopplat till det ingjutande av fruktan vi just noterade, fruktan genom att slå mot symbolerna för IDEALET om den näriga och okultiverade människan som bara söker sin egen vinst (Jungfrun i öster och viktiga planeter i idealhuset och Kräftan kan ge en sjuklig "om-sig-och-kring-sig"-mentalitet!)

Detta är helt enkelt en verksamt god Venus i närighetens tempel (Twin Towers) som utsätts för en dold attack från Mars/Ketu. Det ligger nära till hands att se den naturligt och här också verksamt goda Venus som nästan 3000 offer som bara gjorde sitt bästa, indoktrinerade att tro på det glufsande monstret Hydra som det ideal det låg i deras bästa intresse att jobba för och med. Det vore orimligt att hålla alla i detaljhandeln eller små kontorsråttor för att vara medskyldiga till västerlandets brott mot världen, även om de faktiskt är det, var och en på sitt lilla sätt genom att leva i ond tro, genom att veta att det är något fel på upplägget men inte orka protestera eller också hålla tyst för att det bara blir komplikationer. 

När Kräftan är involverad handlar det om grundläggande trygghet: vatten och bröd. Just det här tecknet ligger maximalt nära det helt principlösa djurets klösande för att skydda sin egen överlevnad. Visst var attacken sataniskt skicklig - den riktade (med indiskt aspektschema) in sig direkt mot USA:s mest sårbara punkt: det faktum att landet grundades av svultna och obildade européer på flykt undan missväxt och repressiva härskare. Kräftan är mycket riktigt USA-horoskopets akilleshäl om man analyserar det (f.n. åtta inlägg som diskuterar USA-kartan).

World Trade Center rimmar också väl med att det är handelsmannen Merkurius som stiger i öster - GRADEXAKT - minuten då det första planet träffar ett torn. Merkurius hemma i härskarläge i Jungfrun beskriver verkligen ett intellekt som räknar på marginaler i syfte att berika sig på handeln/förmedlingen av varor. Detta tecken vill inte offra eller förlora något alls. Det är därför en paradox (men en begriplig sådan) att principen kopplats till sjätte huset för just olyckor och fiendskap. De profithungriga självtjänarna vinner sällan många vänner, däremot har de otaliga anledningar att beklaga sig över livets ofta små olyckor (se nyligen om Anita Ekbergs eftermäle).

Men som sagt, det är extra bonusar att så tydligt se de två tornen tecknade i horoskopet. Ytterst sett är detta en karta för attacken och intentionen bakom denna. Och precis som med Paris-attackens horoskop kan man pröva om detta var en gudomligt sanktionerad attack eller något gjort utifrån låg och partisk illvilja. Givet den klimatväxling som skedde i västerlandet behöver frågan inte ställas: detta var en av de historiska milstolparna och i den meningen en del av Guds plan (återigen: vilken gud?)

Det är mest av nyfikenhet jag återvänder till 2001-kartan för att se om dharma-husen är lika starka som i horoskopet för attacken mot västs arroganta smädelsecentrum, Charlie Hebdo.

Komplexiteten är som sagt enorm i 2001-horoskopet och tonvikten på tionde huset visar att det var en attack iscensatt för maximal effekt i det offentliga, precis som Solen i 10e i Paris-horoskopet, disponerad av en förpliktigad Jupiter i det goda femte huset, visar att männens syfte var alltigenom gott: de återupprättade den vanärade Profetens heder. Västerlänningar, som mördar varje dag i kapitalismens namn, behövde bli påminda om vad de själva ständligen ägnar sig åt, fast med en annan valuta. Bara en skyldig västerlänning skulle kunna ha problem med ett så solklart (!) horoskop. Mycket riktigt har viktiga namn gjort sig hörda som medger att fransoserna gick för långt.


Men 2001-kartan är svårare. Enligt tidigare inlägg godtar jag inte längre det första ego-huset som ett dharmiskt hus. Jag ser ingen plikt kopplad till att "bara vara sitt ego". Det är i själva verket en ren mardröm att stanna på en så låg nivå av insikt eller agerande, mot sig själv och sina medmänniskor, att man hela tiden är observant på sitt rollspel, kanske på bekostnad av sanningen. Ändå är hela världen full av inställsamma och smått fulspelande rollmasker.

Men jo, indisk astrologi klassificerar det första huset som ett av de goda, det är ändå en gåva att återigen kunna få framträda genom en jordekropp och via upprepade liv både få erfara mänskligheten men också växa sig större än världen (och så inte via Rahu/Ketu-axelns, den sublunära varelsens ignoranta idéer om vad som är storhet, utan den tillväxt som gör att man kan acceptera mer och mer av hela världen och dess skeenden som en del av det egna Självet - man är på väg att komma på god fot med den Gud som de minsta förbannar i sina sekulära böner).

Den verksamt goda Merkurius är därför primärt inte den slipade handelsman (eller handelsmaskin) som World Trade Center representerade, utan Attacken som en kommuniké, Merkurius som ängeln eller budbäraren. Grundad i sitt döda Jordelementet är detta att fysiskt statement som heter duga.

Men, som noterat i tidigare inlägg, äger Merkurius också Tvillingarna och det är Rahu - förhävelsen - hos de två tvillingtorn som tycktes sträcka sig upp i Luftelementet mot Himmelen själv som Mars/Ketu här underminerar. Attacken riktades mot en jordbunden Merkurius som likväl gjorde anspråk på att vara något mer, något himmelskt. Bara den USA-kritiska ser vad den här kartan säger. Tionde huset är något osunt och attacken riktar sig mot det osunda. Därför skiljer sig kartan från Paris-horoskopeet där upprättandet av Profetens anseeende ger ett positivt tionde hus för "full världslig manifestation". Här är det den amerikanska rovkapitalismens "världshandel" som är en monstrositet som måste jämnas med marken. 

Det är ett intressant samspel mellan Merkurius båda tecken om man inte försöker tänka själv utan låter de astrologiska symbolerna leva sitt liv i det egna sinnet. Framgången ur ego-nivå (Merkurius i 1a) är inte så självklar när man tittar på tionde. Särskilt inte när man inser att Fredrik Reinfeldts horoskop upprepas i 2001-attacken: Jungfruns självtjänande har en rimlig och acceptabel nivå men blir till en olycka och skapar fiendskap om den tillåts bli en ledande princip i ett samhället. 

Skräptidningar som Aftonbladet som ständigt stressar medborgarna med smörja om hälsa och vikt är ett exempel på när självtjänandet (Aftonbladets) föder kontraproduktiva resultat i formen av fitness- vikt- och utseendeångest eller ren fiendskap ("så fan att jag tänker följa de här fascistiska hälsotipsen") 

En av de mest intressanta effekterna av att självtjänandets princip intar första huset är att den gigantiska Jupiter blir en fullständigt livsfarlig planet. Den står för växande bubblor, tillförsikt och chanstagande, lätta vinster som i spekulation. Men livet var aldrig till för att självtjänande blåsa upp egot! Jupiter förvandlas till en "verksam illgärningsman" och ett potentiellt problem.

Den fulla vidden av det storskaliga bubbleblåsande dagligen pågick i World Trade Center - profitjakt i stor skala - visar sig i denna onda typ av Jupiter långt uppe i luften, i tionde huset. Reinfeldt hade en ond Jupiter i sitt nionde hus, det var hans "högsta goda" den gud han bad till: Jupiter i Oxen, kärleken till stort ägande och stora pengar. Inte konstigt att han sökte amerikanisera Sverige så till den grad att det nu talas om att han bidrog till framväxten av ett tvåpartisystem i Sverige. I 2001-horoskopet befinner sig istället den verksamt onda Jupiter i ett långt mäktigare hus än det nionde. Den världsliga maktuppvisningen har ju kulminerad i föregående tionde hus. De två tornen var vräkiga symboler för den amerikanska själviskheten och det gjorde dem till perfekta symboliska måltavlor.

För att avgöra om attentatsmännen hade kosmiskt mandat måste man analysera, inte egohuset utan dharma-husen 5 och 9 (som med Paris-horoskopet) samt även Saturnus, gränsdragare och exekutiva makt. Ja, lag lägger upp texten så tydligt att det bara är att titta på kartan här ovan för att se hur denna Lieman faktiskt agerar precis som Reinfeldts onda Jupiter gjorde - utifrån det universella dharma. 

Dessa var ödesbestämda agenter, dessa var brickor i det större lagbundna spelet, Reinfeldt en ömklig liten USA-dyrkare (små män för små länder) och Attentatet mot World Trade Center en handling i proportion till rovkapitalismens förbrytelser. (Ingen ska tro att terroristerna nådde sina mål, den vite djävulen kommer nu att söka öka trycket på världen genom det frihandelsavtal amerikanska rovkapitalister vill ingå med Angela Merkel och hennes lydstater i EU, frågorna överlappar indirekt).

Horoskopet för 2001-attacken har alltså en gradexakt och perfekt stigande Merkurius i öster som tecknar ett bud framgångsrikt levererat av budbärarna (änglarna, flygplanen). Men vem var avsändaren och därmed intentionen? 

När Den Gamle (Saturnus) står i Guds hus och är en neutral faktor i sin verksamhet, är det som att säga att Gud varken fröjdar sig eller begråter denna handling. Attentatet var en kosmisk nödvändighet (Saturnus, särskilt i Jordelementet tecknar det som blivit nödvändigt på ett påtagligt och konkret manifestationsplan - budskap via Jordelementet är för dem utan ögon att se eller öron att höra - för dem som bara kan förstå handgripliga lektioner.) 

Att läsa Wolfgang Hanssons krönika i AB visar hur lite han förstått av de egentliga principer som driver världen och hur hans förslag till lösningar är helt inadekvata. Tills västerlandet återvinner sin förlorade kontakt med det gudomliga intellektet Nous kommer man inte att förstå islam, som faktiskt bevarade skatterna från de gamla grekerna sedan europeiska barbarer störtat romarriket. Islam prioriterar heder, dvs. respekt, vilket är precis det som det ärelösa och giriga västerlandet tappat sikte på. Därför kommer terrorn att tillta tills den vita djävulen lärt sig den hårda vägen.

Det är ingen slump att 11-sepemberattentatet har den gudomliga triangelns hus sjunkna ända ner till Jordelementet, medan Paris-attentatet rentvår fötterna på den gudomliga triangeln genom renande och helande Vatten. Den antika läran står intakt och Lögnens barn kommer inte förrän de lägger av sig sina jordiska kroppar att återigen kunna se nyktert och objektivt.
Femte reprisen av den här bilden? Bloggen har
också diskuterat den alternativa antropologi och
kosmologi som låter Elden brinna från hjärtat och
låter kroppens sjunde och högsta energicentrum
tecknas av den blå Luftplaneten Saturnus - en
på många sätt mer tillfredsställande modell än
det här försöket att sammanfoga de fyra
elementen med Platons tredelade själ
i en och samma bild.

Wolfgang Hansson var USA-korrespondent (innan Aftonbladets ägare föll in den giriga Hydrans mentalitet) och att han tar så käpprätt fel helhetsgrepp i den här texten om terrorns väsen beror naturligtvis på att han själv föddes under exakt den horribla störning som just nu ligger på himlen och som bloggen halvt profetiskt döpte till "Tid för svensken att hata och frukta" just innan Paris-attentatet. Hade jag inte skrivit på svenska hade det globala perspektivet varit det naturliga eftersom symboliken förstås gäller hela världen.




Hanssons karta kan med fördel "avpersonaliseras" maximalt och visas som en "naturlig zodiak" (den tillfälliga och dödliga personen är i vilket fall inte åtkomlig när födelsetimman saknas). Det mest påfallande är förstås att han nu återupplever sin tid i paranoians hemland USA och skriver om det i AB. Detta är en av några få gånger i hela hans liv som den medfödda "utstötningskontakten" mellan Mars och Saturnus (vardera gästande den andres härskartecken) återkom på himlavalvet. Eftersom Mars knappt han äntra Vattumannen förrän Paris-attacken skedde, kan man misstänka en tidig eftermiddagsfödelse för Hansson, så att hans psykiska mottagare Månen ligger i position att till fullo återuppleva 11 september.

Det här horoskopet har också egenheten att den onda stjärnan Algol, ibland frestare, ibland korrumperare och ibland åklagare ifrågasätter Saturnus på denna himmel. Satan är en av de änglar som lyder under Gud, ett bekvämt sätt för judendomen på sin tid att slippa säga att Gud är direkt skyldig till alla de eländen som drabbar människan. Fram emot Jesus tid hade judarna putsat sina doktriner och en viktig del av befolkningen (bland annat innefattande viktiga medlemmar av prästklanen) hade ett treenighetschema med Gud ovan allt, en yttersta ansvarig för de inomvärldsliga ljus- och mörkerkrafter som stred mot varandra intill tidens slut. 

Djävulens barn finns till i ett givet enstaka liv enbart för att pröva ståndaktigheten hos Ljusets barn. Det finns en kontinuitet i tankegången från den stackars Job som fick Satan på sig. Om jag inte missminner mig fungerade de sataniska påhoppen och Job fattade till sist att det var hans eget högmod, hans inbillning att ha gjort allt rätt som kommit att skjuta Gud i bakgrunden och därför tvingade fram Satan - skuggan av hans egen illgärning.

I den meningen är militant islam inget annat än skiten på västerlänningens egen bakgård. Om ett tillräckligt antal terrordåd driver väst till självrannsakan och insikt i sin förfärande arroganta historia, gott. Annars fortsätter striden mellan Ljusängeln och Mörkerängeln intill "tidens ände".

Inga kommentarer: