Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 januari 2015

Generation mobiltelefon sänker nivån ytterligare

Journalisten Lisa Irenius kunde inte ha tagit sitt nästa karriärsteg mer olyckligt. Börjar på Rovkapitalismens husorgan SvD samma dag vedergällningen mot den västerländska arrogansen skördar självförvållade dödsoffer i Paris. (Se bloggens analys av hur himmelen legitimerar temat med den halshuggna Draken.)

Irenius har hyllats för innovativ journalistik tidigare, men är, så vitt jag kan se, bara en okreativ mobilmissbrukare som kommit på den "ljusa" idén att skicka kultur i fragmentiserad form via sagda apparat. Suck. 

Nu visar hon också att hon har påfallande problem att klassificera företeelser. Det var en typisk anti-islamistisk (inte anti-islamsk) satirteckning som vinklar tidsaspekten på ett sätt jag redan sett flera gånger i liknande sammanhang. I Irenius föreställningsvärld blir den istället till följande:




Det är smått tragikomiskt. Här är den nya svenska kognitiva nivån och tidningen för landets rika gör mig mörkrädd för kunskapsnivån hos den ekonomiska eliten.

Ska man korrekt exemplifiera kategorin spådom, fanns en löslig sådan på den här bloggen dagen före vedergällningen för västs mångåriga attitydproblem rörande islam. (Bloggaren är inte överdrivet profetisk och känner i allmänhet av framtidens skuggor för sent för att förnimmelsen ska vara till någon nytta.) Förutsägelsen var baserad på de onda stjärnor som gick i läge bara två dygn före skottlossningen på Charlie Hebdos redaktion, och det är bara den galna islamofoben Lars Vilks koppling till tidningen som gör att man kan tala om en relevant profetia här.

Se: Tid för svensken att hata och frukta

Jag har två förslag till astrologiska inslag som kan bidra till förståelsen av en försvagad genre-förståelse och det första har med Gränsdragaren (Saturnus) att göra:

Månen/sinnelaget gynnat av celebrationens Jupiter
i journalistiska Tvillingarna. Men firad av vem?

Det här är en födelse till en "sub-generation" där Gränsdragaren passerar Lejonets tecken och därmed antyder en slags kollektiv karmisk skuld till ting som nu ligger gömda bakom Dödens barriär (Saturnus håller nycklarna till vår kompletta historia som själar förirrade djupt i det här solsystemet.)

Saturnus är en kontraktiv influens, den drar allt till sig och hämmar fri utveckling. I Lejonets tecken begränsas kapaciteten hos tecknets härskare Solen och enligt det här månhoroskopet är det logikens tredje hus som drabbas av den intellektuella muskelkrampen. 

Hur ska man då uppfatta det faktum att kungamakaren Regulus söker välsigna det tredje mediehuset men där välsignelsen sugs upp av den stela och formalistiska Saturnus? Jo, dels som att Djävulens barn här på jorden - de som jagar lönsamhet genom att förslava mänskligheten mentalt - redan har välsignat Irenius och förklarat henne kungavärdig. Hon fick Stora Journalistpriset 2013 för sitt urbota horande för IT-fascisterna som Djävulens barn tror ska rädda gammalmedierna från undergång.

Bloggen har inte kommenterat Saturnus värst mycket i frågor rörande kreativitet, men en femtehusplacering är en verklig döddämpare för originaliteten. Saturnus tenderar till "Stockholmsyndromet", man anammar överhetens värderingar, konsumerar reklam eller pekpinnarna i de glättiga reklambroschyrerna. Hackordning och position i näringskedjan är viktig. Saturnus i femte KÖPER sin originalitet färdigförpackat. 

Resonemanget kan överföras Irenius tredje hus, där Saturnus indikerar en anti-intellektuell rörelse via redan givna fraser och språkliga former. Detta är så långt från en verklig förnyare man kan komma, det är bara industrins lilla påläggskalv, belönad av samma industri med ett pris för sin förnyelse.

Mitt andra förslag till kognitiva begränsningar som leder till en så käpprätt felaktig läsning av satirteckningen ligger i själva den kognitiva kapaciteten - Solen. I Väduren sägs Solen upphöjd, men här är återigen fenomenet med att tecknets härskare Mars har "fallit" och är en liten och mörk eld i extremt defensiva Kräftan, instängd bakom det trygga Hemmets fyra väggar och därmed så subjektiv att den gränsar till total ovederhäftighet. Detta är dubbelnaturen Kapten Klännings kombination av Sol och disponent, detta är samma kombination som också DN:s chefredaktör Wolodarski har.

Och minsann, var det inte hans Saturnus som blockerade den sanna kungavärdigheten som jag kommenterade bara för några veckor sedan. Här tillträder nu mer av samma sort, i den andra borgerliga stockholmstidningen!

Se: Wolodarski & anhang grisar i sig välsignelsen.

Skulle man använda Lisa Irenius stapplande logik är det väl henne jag profetiskt alluderar till genom ordvalet "anhang" eftersom hon visar sig klippt ur samma tygstycke som Wolodarskoj...

4 kommentarer:

Unknown sa...

Som du mycket riktigt påpekar så försöker vissa grupper att öka sina privata förmögenheter genom att förslava mänskligheten mentalt. Terroristövningen i Paris är ett tydligt tecken på det. Jag har hela tiden i åtanke att dessa övningar verkställs just med ett attentatshoroskop för att få maximalt genomslag. Det gäller ju att väcka den sovande medborgaren och få alla att reagera kollektivt som en fårskock. http://www.whitetv.se/en/mind-control-mk-ultra/1109.html

Seaward sa...

Jag tror du menade "misstanke att..." men det finner jag mindre sannolikt. Jag har hört om att terrordåd sammanfaller väl med viktiga datum ur historien, men aldrig att de skulle planläggas utifrån strikt astrologiska bevekelsegrunder. Vad som händer är att astrologin (särskilt den sideriska/österländska) på outgrundliga vägar visar upp potenta omen när saker av stor betydelse inträffar, likt en rullande undertext till en pågående film. Antikt talesätt: "Som därovan, så härnedan" - syftar direkt på de gamla astrologiska föreställningarna. Romaren Plotinus förnekade på filosofisk grund orsakssambandet men bejakade astrologin som en korrekt lära om "tecken". "Där" och "här" är båda i lika hög grad föremål för Observatörens strukturerade (och strukturerande) upplevelse, det är en enda Lag som genomsyrar världsalltet. Typ.

Unknown sa...

Vi skapar ju vår egen verklighet och detta är ju frågan om hur människor mentalt reagerar på händelser oavsett om de inträffat eller inte eller vad som egntligen hände. Detta är alltså enligt min mening en i allra högsta grad strukturerande händelse som då är menat till att väcka flera observatörer och få dem att agera. Det är mera än slumpen som avgör när attentat inträffar och man kan börja misstänka att en hel del också styrs av organisatörer.

Seaward sa...

Om det är terrordådet du syftar på med den "strukturerande händelsen" kan man istället för att fastna halvvägs i konspirationsträsket ta hissen ända till översta våningen eller Sjunde Himmelen vilket är bloggens egentliga ärende: Saturnus (7e kretsen) som just exakt den Stora Stuktureraren. Även känd som Fader Tid som rullar ut en Plan som är teleologisk - dvs tillvaron är inte meningslös som naturalisterna säger, allt är designat för ett syfte.

Det är t.ex. detta som Islams (och alla religioners) fiende vägrar att medge eftersom bl.a. naturvetenskapen givit västerlänningarna hybris. I horoskopet för attentatet (tidigare inlägg) ser man exakt Hybrisbestraffningen (södra månnoden) stiga i öster i martyrens tecken Fiskarna. I kombination med den ”sociala utstötningens” signatur på himmelen under jan-feb är det ett mycket potent horoskop med tydliga tecken på ett ”yttrande” från de utstötta.

Det här är ett nytt 9/11 fast i mindre skala (stort för fransmännen tydligen som varit förskonade från terrorattacker). På sikt kommer sådana här attentat att tvinga fram en ny och mer fruktbar mentalitet hos västerlänningarna. Men det är naturligtvis svårt att se eftersom man står mitt i skiten som måste tvättas bort ur det västerländska kollektiv-psyket. Självbilden (en import av den amerikanska drömmen) är så hopplöst ur takt med den historiska rörelsens uppenbara riktning...