Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 28 januari 2015

Begåvningsmördaren iPhoneÖversköljs av kvartalskapitalismens statusrapporter på morgonradion. Speciellt den inte-så-smart-fånen iPhone skänker sin lilla grupp aktieägare enorma nya rikedomar. Aftonhoran på nätet lovsjunger också den kortsiktiga rovdjursmentalitet som blivit så många västerlänningars inofficiella religion.

Det är användaren som öser pengar i it-fascisternas och datatrafikoperatörernas fickor och som tack får de för varje år se de eventuella medfödda spåren av sin intelligens avta allt mer. 

Det knappt längre att umgås kreativt med människor eftersom så få numera utvecklar egna tankemönster. Istället rusar alla vid första tillfälle till smartfånen, gör revor i den sociala väven för att googla fram en trivial uppgift om ditt eller datt. 

"Användarna" är missbrukare och de förstör det sociala flödet som en gång gjorde det så roligt att vara en tänkande och kommunicerande människa. Istället sitter dårfinkarna samlade runt en liten lysande lägereld i formen av en grällt kolorerad display som de hoppas ska frälsa dem svaret på den trivialitet någon i sällskapet lyft.

Om inte AB:s skribenter var så hemmablinda
skulle de se lika stora hot på bakgården

Den stora Rovkapitalismen har reducerat dessa människors intellekt till samma status som en gång växeltelefonisterna hade. De sitter och kopplar om datamängder via sina tekniska vidunder men har skrivit ur sig själva ur historien. De är döda zombies, slutkonsumenter i ett näringssystem som de bara förlorar på.

Västerlänningens skam är nu uppenbar för alla, och tyvärr tycks kineserna gå samma väg, av deras köplust att döma.


2 kommentarer:

 1. Samtidigt rapporterar Tino Sanandaji att Sveriges BNP per capita, som 1950-2006 växte med 2,4 procent per år, under Reinfeldt och Borgs två mandatperioder växte med 0,3 procent per år. Nolltillväxt, Siwert! Rensvält var en förtäckt Miljöpartist hela tiden. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Attans! Vem hade kunnat tro han bara trampade vatten?

   Fast det var alltid "de inte pursvenska" eller "krisen" eller något annat som förklarade varför inget riktigt ville sig.

   Radera