Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 27 januari 2014

Psykoanalyserad Reinfeldt ger dålig tv

Människor företrädesvis dominerade av Vattenelementet trivs som fisk i vattnet med varandra, men omgivningen har bara oändligt tråkigt åt deras inre mysande. Ett exempel på detta gav SVT vars public service-uppdrag helt gått åt helvete under högerns år vid makten.

Inget ont om psykoanalytikern Poul Perris som nu intervjuat två partiledare. I mötet med Reinfeldt såg jag en man med psykologiska kvaliteter långt överlägsna "landsfadern" - hans förmåga att hålla i långa tanketrådar utan att tappa bort dem var imponerande - men också en typisk företrädare för Vattenelementets softande egenskaper.


"Själskärnan" Reinfeldt innerst,
psykologen ytterst


Eftersom Reinfeldt nu också drivs av en Sol i den blott nutritiva själens Vatten - en man helt utan föreställningar om vad en människa ska använda sitt korta liv till förutom att jobba och konsumera - blev det här just bara två blötdjur som plaskade runt i den höggradigt falska och friserade bild Reinfeldt släppte ifrån sig. Någon gång antydde psykologen att alltid lika fabricerande "landsfadern" kanske ägnade sig åt efterrationalisering. Blixtsnabbt medgav Reinfeldt att man alltid nyskapar minnena av en sedan länge svunnen barndom och avvärjde konfrontation.

Inte för att psykologen hade något mandat att gräva djupare, programmets produktionsledning gav Reinfeldt friheten att förtiga sånt som kunde störa den officiella bild av den - gäsp - ansvarstagande landsfadern som han återigen gavs tillfälle att måla upp. SVT, vilket förfall detta bolag genomgått under högerns tid vid makten!

Bara en sak om psykologen Perris karta. Solen i Fiskarna står i just martyriets eller bekännandets tecken och dess disponent - välmåendets Jupiter - befinner sig i syndarens (och dödens) tecken Skorpionen. Kan man tänka sig en mer passande kombination av platoniska former eller idéer för en psykolog?

Men samtidigt är Jupiter i Skorpionen en tämligen fixerad position, syndabekännelsen sitter långt inne! Frågan är om den någonsin kommer då Solen i Fiskarna lätt och smidigt simmar runt den svarta och förhärdade inre kärnan?

För att en psykolog ska bli effektiv måste det finnas en katalysator också och inte bara empati med det mörka och onda!

Den katalysatorn har faktiskt psykologen på den subjektiva månsidan, sinnelagets eller psykets planhalva! (Solen är "guden" inom oss och gudarna delar inte människornas ynkliga små bekymmer.) Här finns en mycket spännande ömsesidig reception mellan den fängslade syndaren Skorpionen och den pånyttfödda Skytten - den senare en förbehållslös sanningssökare som riktar sin pil ut mot universum och söker expandera bortom zodiakens föregående tillstånd av förhärdad skorpionisk nej-sägare. (Man ska inte underskatta de historier-i-historien som ges av tecknens placering invid varandra.)

Indisk astrologi håller en ömsesidig reception mellan två teckenhärskare för att vara lika stark som en konjunktion, men bloggen har upptäckt att även denna är på gott och ont. Vissa "receptioner" kan hjälpa en människa till stor framgång i dennas nidingsdåd!

Det intressant med psykologens koppling är att den svarta och förhärdade syndaren Skorpionen själv måste ha en härskare redo att söka sanningen om sig själv för att terapi ska lyckas. Detta illustreras av att Mars tagit ett steg ur dödsskuggans dal och nu verkar som en Mars-Skytt, en energisk upptäcktsresande, en som pickar och hackar och fläckvis kastar Skyttens visuella eld (Mars är inte en konstans ljuskälla som Solen utan ger korta eruptiva utbrott).

Mars verksamhet i upptäcktsresandets tecken tas nu om hand av Skyttens härskare Jupiter, som belägen i Skorpionen återför Mars skarpa framstötar som Vinst - Jupiter är en vinnande planet. Så krigiska Mars fångas upp av en Jupiter ännu kvar i syndens och dödens domän, men till gagn för den arketypiska Syndaren. Jupiter är den stora välgöraren och indierna kallar den Guru, läraren.

Runt, runt går denna ömsesidiga reception mellan Mars och Jupiter och bit för bit bryter det här speciella förhållandet mellan Eld och Vatten ned den becksvärta som till att börja med föranledde psykoanalysen.

Men den här psykologen hade munkavle och order om att inte pressa Reinfeldt, så av den här förmågan såg man inte mycket. Det blev riktigt dålig tv och egentligen bara en uppvisning i Reinfeldts förmåga att likt Kräftan hålla sig dold t.o.m. inför kamerorna. En svårt opålitlig människa som när drevet gick mot Håkan Juholt om alla hans lögner, enligt tidningen ETC visade sig ha minst ett dussin riktigt fula lögner på sitt samvete. 

Att moderaterna attraherar samvetslösa och psykopatiska lögnare borde inte vara någon överraskning längre - de är, likt partiledaren, "vinnarskallar" och prioriterar bara sig själva. Den här mycket lilla och väldigt  extrema minoriteten är så att säga mänsklighetens fiende nummer ett. En sort inom arten som borde ges gratis behandling och reformeras. Reinfeldt var en sjuk man, det kunde man förstå av att han så tydligt jobbade övertid på att framstå som normal och mänsklig! Och han skyllde som vanligt ifrån sig. Den här gången var det folket eller väljarna som krävde denna seriösa mask. Vilka myter och självlögner som valsar runt i huvudet på den mannen!

"Vinnarskalle" var ett ord landsfadern använde om sig själv. I den naturliga zodiaken placeras tecknen i sina egen hus för ett bättre fokus på de himmelska Idéerna. Här har ser vi då Reinfeldts kända Jungfruascendent med den lilla illgärningsmannen och olycksplaneten Mars som psykologen använde till små nålstick i ljuset för att pö om pö bygga godhet där tidigare bara fanns svärta och skorpiongift. Men Reinfeldts Jungfru-Mars faller nu in i sjätte sektorn för fiendskap och olyckor, ett hus helt utan försonande kvaliteter. 

Eftersom Reinfeldt nu är sådan som person men vet att Sverige inte är ett land som uppskattar själviska människor har han skapat en enda stor lögn om sig själv och sitt parti, de låtsas vara urtypiskt svenska och bygga på svensk egalitär tradition medan de i lönndom dränerar staten och berikar sig själva. Sannerligen, Reinfeldt är den arketypiska Fienden personifierad, den osolidariska människotypen som både vill vara och ha för sig själv och som blir lämnad av kollektivet för denna karaktärsbrist. 

Naturligtvis låter det hela mer dramatiskt än det är eftersom en människa kombinerar ett antal principer inom sig, jag har fascinerande fall av horoskop som sparrar Jungfrun mot Fiskarna och där individerna inom vissa områden är Florence Nightingales i sina personer bara för att plötsligt slå över och vara lika kallsinnigt oförsonliga som Reinfeldt mot någon annan svag grupp eller företeelse.

6 kommentarer:

 1. Tråkigt tv - håller fullständigt med. Det intressanta var att jämföra med denna förra intervjun, med Sjöstedt. Då satt Perris och stirrade intensivt på honom hela tiden, utan att röja med en min vad han tyckte. När jag såg det tänkte jag att det skulle vara obehagligt, men att det är väl så psykoterapeuter gör, de har nollställd min för att inte leda patienten i en viss riktning, genom att ge signaler om vad de tycker om det som sägs. Men igår tyckte jag han uppförde sig precis som vid ett vanligt samtal, dvs han log, nickade och hummade åt det som sades. Jag tänkte att där avslöjade han sin politiska preferens. Oprofessionell var han dessutom, om min teori om terapeuters nollställda min är riktig. Och precis som du själv nämner i en kommentar, var det anmärkningsvärt att han inte ställde en enda fråga om Reinfeldts föräldrar! Inte ens när denne själv kort nämnde sin mor följde Perris upp med en fråga. Jag tyckte öht att Perris var "mjäkigare" mot Reinfeldt än mot Sjöström. Nu tilläts FR breda ut sig med sin, säkerligen friserade version, av sin barndom och sina bevekelsegrunder till att bli moderat politiker.
  S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg inte del 1 (och kommer inte att se fortsättningen) men jag kan gott tro att du såg rätt i en viss attitydskillnad mot de två partiledarna. Å andra sidan var Reinfeldt nervig och hörde spöken på ett ställe - trodde psykologen syftade på vänstern/kollektivism på frågan vart moderaterna ville att samhället skulle ta vägen. Eller också gjorde han bara en korrekt distinktion mellan vänstern som vill något med samhället och moderater som inte har någon vision eller styrförmåga alls.

   Jag tyckte dock psykologen var proffsig, men uppenbarligen redan på förhand klar över vilka frågor inte Reinfeldt ville höra! Med resultatet, som du säger, att vi fick en dos av den "ansvarsfulle statsministern" som mest var löjligt eftersom det bara var den officiella propagandamaskinen fast nu från en fåtölj...

   Radera
  2. Såg att även krönikören Jan-Olov Andersson i AB noterar den påfallande vänligheten mot Reinfeldt hos Perris. (Utan att göra jämförelser med första programmet.)
   Hörde också ett inslag i Studio ett för någon timme sen där Perris bedyrade att partiledarna inte hade fått ställa några villkor i förväg.
   Om jag nu minns rätt när det gäller skillnaden i attityd mot Sjöstedt så är det ju verkligen oproffsigt, att låta sin personliga preferens skina igenom. Skulle vara kul att se det igen, men jag har för klent internenet för Svt-play. Men jag ska kolla in de kommande programmen, speciellt mht till Perris attityd.

   Radera
  3. Rapportera om det du erfar! Vad finns det för övrigt mer att säga för Löfven? Han har ju redan dragit sin adoptivhistoria dussinet gånger och verkar inte ha förmågan att nyansera bilderna värst... Annie Lööf är en driven mytoman, likt Sol-Kräftan Reinfeldt (Solen dippar in i Kräftan någon gång under hennes födelsedygn), den skulle förvisso vara kul att se... Kräftan är ju Månens tecken och som sådan mest benäget av alla tecken att fabulera ihop något som skyddar en själv maximalt... (Kan även gälla en Måne som stiger i öster i Vatten)

   Radera
  4. OK, här kommer en rapport efter ytterligare två program; med Löfven och Björklund.

   Det intressanta var att Perris grävde djupare i både Löfven och Björklund, genom att ställa tuffare frågor, som handlade om ev. svårigheter och negativa saker, och fråga om föräldrar osv. Det gjorde han ju inte alls när det gällde Reinfeldt. Alltså var de två senare intervjuerna mera lika den med Sjöstedt, och också mera levande och intressanta. Man fick reda på mer, och de intervjuade verkade mer äkta än zombien Reinfeldt, som ostört fick framföra sin inövade monolog. (Möjligen tyckte jag att Perris log mer mot Löfven, och såg mer allvarlig ut mot Björklund, ung som mot Sjöstedt.)
   Av detta följer att man frågar sig vad flathetlen mot Reinfeldt kommer sig av (som f.ö. ju noterades även av en tv-krönikör). Kanske din spekulation om order uppifrån om munkavle inte stämmer, kanske han gav sig själv (säkert omedveten) munkavle av underdånigheten mot makten? Och vänligheten mot Löfven, (även om han vågade fråga mer) kanske beror på att denne leder Sveriges största parti och de andra småpartier... Perris kanske är en furstslickare... Kul att analysera analytikern! :-)
   Ska bli intressant att se om han har samma stil mot de övriga intervjuoffren, som ju alla leder småpartier.
   S

   Radera
  5. Det låter onekligen som ett visst krypande inför överheten. Inte lätt att ha en maktens man i terapisoffan !!! :-) Jag är övertygad om att bara Reinfeldt har ställt krav. Löfven har visserligen också Solen i sekrettesbenägna Kräfan men ett sinnelag/Måne som vågar mycket mer än Reinfeldts konfliktskygga Mån-Våg. Att Löfven ändå fegar och inte vet skillnaden mellan höger och vänster var nog mer ett strategidrag som fullständigt slog slint. Han försöker vinna de kapitalstarka i "mitten" och ignorerar att folket är mer åt vänster än så.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.