Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 4 januari 2014

Look-alike. Den själviska girigbuken Britney Spears...


Britneys fans betalade 17 500 fick tre fucking
sekunder var med sin idol

Bloggen har inte bemödat sig med någon systematisk genomgång av det i och för sig intressanta ämnet "ascendentens påverkan på utseendet". 

Men när jag läser i Aftonhoran-Expressen - i princip samma tidning i landet som inte hade råd med mångfald - om den senaste bluffen från Britney Spears Corporation, denna troligen lika olyckliga som själviska och oansvariga brud som till och med varit sinnessjukförklarad en tid i hennes och faderns eviga bråk om pengar, slår en sak mig. 

Hennes och bedragaren Fredrik Reinfeldt delar inte bara självtjänandets (det kallas "egenvård" av de skyldiga) och vinstintressets tecken Jungfrun, de har också exakt samma "ledsna hundögon" som gjorde Reinfeldt till en trevlig prick i ögonen på de svenskar som aldrig borde ha fått rösträtt!
Så vad ni än gör, rösta aldrig på en kokett politiker med svåra lögntendenser och hundögon. De förstör ett land med sin själviskhetens politik på nolltid.

Och vad säga om seriefiguren E-Type, en man som döper sig efter en bilmodell och i pressen nyligen stolt förklarade att han haft Britney, språkrör för marknadskapitalismens globala tragedi, övernattandes på sin soffa? 


Horoskop med "hög potential" - var E-Type
kung i ett tidigare jordeliv? Är det därför
han saknar ideologisk kompass och substans
i detta, alltför uppfylld av sitt eget majestät?

När man ser att det driftiga, partajande och kriminellt ytliga Lejonet har den fallna Venus i självberikandets Jungfru kan man rätteligen fråga sig om han lyckades komma till med den då unga popsnärtan så nära till hands.... E-Type med Venus i den penningkåta skökans tillstånd (moderaternas mentalitet - se deras partihoroskop!) befinner sig ju i Britney-kroppens omedelbara närhet och hon har den obetänksamma passionens Mars i Lejonet, E-Types sol- och måntecken:


Girigheten kan annars förutsägas med horoskop av Britneys typ. Gång på gång under det att bloggens horoskopsamling har vuxit tycker jag mig ha noterat just självberikandets Jungfru i kombination med dödsfruktans Skorpion hos människor som varit riktigt äckligt själviska. Och hos Britney fyller dessutom Stenbocken i bilden ytterligare, ett tecken som egentligen står för den programmatiska viljan att kontrollera de materiella resurserna. 

Om allt detta nu filtreras genom självtjänande Jungfruascendenten förstår man mycket väl hur Britney kan blåsa sina fans precis som Reinfeldt blåst hela Sverige på det förhållandevis bra samhällsskick vi hade innan han påbörjade sitt galna sönderstyckande och privatiserande av verksamheter som alla var nöjda med. Nu funkar ingenting men en snabb analys av Reinfeldts horoskop hade kunnat avslöja detta för PLATONS HÖGSTA RÅD, som enligt modellen för ett mönstersamhälle i boken "Staten" därmed diskret hade kunnat eliminera Reinfeldt redan tidigt, långt innan han hunnit åsamka staten den skada han nu gjort.

För notera: i Platons idealvärld är det filosofer och astrologer (!) - människor som har visheten som sitt studieobjekt som ytterst styr samhället (utan vinstmotiv - filosoferna lever faktiskt frugalt och kommunistiskt - utan egna ägodelar - som ett samhälle i samhället). 

Demokrati är där, precis som i västvärldens lurendrejeri, en illusion folk i botten av pyramiden kan roa sig med för att känna att de har ett ord med i laget. Skillnaden ligger i vem som styr politikerna. 

I Platons värld är det bara visa män som klarar hålla samhället på rätt köl. I väst har "marknaden" och de näriga kapat samhället med de förödande resultat vi ser. Se det gift särskilt tidningen Aftonhoran sår i underklassens psyken genom sitt oavbrutna tjatande om pengar och sex och mer pengar! Platon visste att mänskligheten aldrig kommer att bli bättre och gjorde det bästa av en ond värld: skissade på ett samhälle där åtminstone de goda värderingarna har kontroll över politikerna så att i varje fall något av det goda kommer folket till del.

Detta söker dagens hyenor till politiker nu förhindra eftersom hela högern är köpt av Storfinansen (bl.a. tidningsägarna).

Inte konstigt att Svenskt Näringsliv sökte förklena filosofin i sin utskrattade kampanj från 2011, där de basunerade ut att högskoleämnet filosofi var "olönsamt". (Undertext: Se där unga män och kvinnor - välj något skygglappsförsett och yrkesinriktat istället så att vi, Storfinansen, kan fortsätta mjölka er hela era liv igenom.)

Det är just dessa avgrundslika verkligheter astrologin kan avslöja men som de låga näringsmänniskorna söker mörka genom att stoppa folket fulla av den skit som E-Type och Britney Spears och det gångna årets konsumtionssuccé Netflix representerar. 

Som synes skulle E-Type kunnat ha bli så mycket mer än en underhållare. Jag hade hans tidigt döda mor som svensklärarinna i gymnasiet och jag minns att E-Types far höll i något naturvetenskapligt program på tv. En bildad och vänlig man. Detta syns på barnets födelsehimmel - det finns tydligt vinnande kvaliteter på E-Types himmel. Men han tycks ha fått bildningsångest av sådana föräldrar och valde jönsens och moderaternas väg istället.

1 kommentar:

  1. Min gissning är att Martin "E-Type" Eriksson INTE kunde låta bli Britney den natten... Personligen är jag evinnerligt glad att han verkar ha slutat fjanta sig på scenen, och varför ska han göra det när han nu är inne på sitt andra år i restaurangbranschen, efter att ha startat sin vikingarestaurang, och som han säger själv "kanske den enda i världen"

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.