Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 8 januari 2014

Kung Guillou!

Gammal är äldst. Just inför sin 70-årsdag desarmerar landets arketypiska grävande journalist ett insidiöst försök till karaktärsmord från en uppenbarligen väldigt feg människa som ställer intervjufrågor men undviker att förvissa sig om sanningshalten i några riktigt fula planerade angrepp. Det här stråtrövarsmygandet har jag tidigare noterat hos andra personer med horoskop liknande "karaktärsmördaren".

Borgaren Karin Olsson tror på sin blogg i Expressen att socialisten Guillous spektakulära seger - direkt i SVT och som han själv liknade vid brittens seger över nazistens skändliga anfallskrig mot England - inte kommer att bli mer än ett kapitel i den växande krönikan om usel svensk intellektualitet på förlagsredaktionerna. 

Men den växande krönikan är nog så illavarslande i det borgarnas fria skolvals-Sverige och man kan börja undrar varför Olsson söker tona ner den här spektakulära medietilldragelsen i krympande alfabetiskt färdiga ankdammen Sverige. (Vi konsumerar numera som bekant bilder - som förskolebarn - eller som bäst one-liners via sms eller twitter.) Hon kanske har skaffat sig lite för mycket vänner i den bransch som tydligt uppvisar samma intellektuella och kunskapsmässiga kollaps som PISA-rapporten pekar ut hos barnen till dem som förbunkrat sig inne i de stora förlagshusen...

Roligare då att besinna Jan Guillous horoskop ännu en gång. Varifrån den exakta födelsetiden kommer, minns jag inte längre, men jag tror det var en sajt på nätet med hög trovärdighet och källangivelser. Det finns anledning till stor skepsis över mycket smörja som fyller Internet. Franska Astrotheme var en skräpkälla som på senare år skärpt sig rejält. Jag har sett felaktiga födelsetider ändrade vid återbesök några år senare och många gånger anges numera födelsetidens källa.Med tanke på at Jan Guillou är större än journalistiken själv i Sverige och en författare som säljer bra internationellt, är det inte orimligt att anta just den sideriska Tvillingascendent som födelsetiden 13.40 resulterar i. 

Faktum är att jag drömde min egenartad klara dröm om en bråkig och högljudd brittisk aristokrat som kallade sig Oxford på morgonkvisten den 26 november 2005 några minuter före åtta på morgonen, just som kommunikatören Tvillingarna steg över Stockholms östra horisont. 

Drömmens klarhet och historiska realism var så påfallande att jag började nätforska och genom ett antal detaljer i drömmen var det inte problem att eliminera staden Oxford som en ledtråd. Det var i själva verket den 17e greven av Oxford jag drömt om, i vår tid bättre känd som det engelska språkets mest kända författare, eller rättare författaralias, William Shake-Speare. (Bindestrecket förekommer på flera tidiga utgåvor och avslöjar att det här är en ordlek vars källa journalisten Mark Anderson grävt fram - se inlägget "Vass penna en fjäder i hatten").

Ett antal år efter den här drömmen (och de efterforskningar den inspirerade till) kan jag bara instämma i Oxford/Shakespeare att det är arketypernas värld - de formgivande väsendena i Guds medvetande (Himmelriket) som är stoffet den här drömmen om världen vävs runt. Drömlivet äger rum på en högre verklighetsnivå än vakenlivet och är därför mer plastiskt. 

Det är en meningsfull samordning av båda världarna att drömmen injicerades i denna värld vid en tid då Tvillingarnas tecken steg i öster där drömmaren bodde. Det stigande tecknet blir ett definierande omen att ta med sig och tänka kring (än tydligare då drömmaren själv var född med föreställningens Måne nästan exakt i öster i Tvillingarna).

Bloggaren har därför inga problem med att se Guillous stigande tecken exakt för vad det är: ett första omen om en stor pennfäktare. Men det krävs multipel attestering som bekräftar en stor kommunikatörs återfödelse till Jorden. Och ytterligare belägg ges, dels av Tvillingarnas härskare Merkurius och dels av det tredje huset för kommunikation. En prominent (hörnplacerad) Merkurius i den universella expansionens tecken Skytten - och därmed i triggande opposition till Tvilling-personan är inte ett dumt första tecken på att vi har med en speciell kommunikatör att göra.

Men det helt dominant budskapet är förstås hur Merkurius tillfälliga ägare står. I Skytten blir det den stora framgångens Jupiter som förfogar över författarpennan och att sedan hitta denna i tredje huset för skriftspråklighet och välsignade av kungamakaren Regulus - den som inte får en rysning inför detta ultimata omen, har kommit in för sent på den här bloggen. Det här är åtminstone astrologi på mellanstadienivå och förutsätter en personlig förtrogenhet med symbolernas innebörd.

Guillous balanserar med bravur på gränsen till storhetsvansinne ("jag är större än en tiotaggare"), vilket kan förklaras med att denna välgörande Jupiter faktiskt är en verksam illgörare när Tvillingarna stiger i öster. Han har också använt sin "verksamt onda" Jupiter till att sticka hål på en och annan bubbla i sin dag, men löper själv risken att skapa mytiska sken. Som t.ex. när han utelämnade sin lilla episod som spion ur självbiografin och sedan tvingades skriva till ett kapitel.

Faktabitaren och sensualistiska vinsamlaren Guillou är precis lika tydlig. De tre Jordtecknen står för konkreta föremål (empirisk förekomst) och hans seger över "karaktärsmördaren" var till lika delar den fenomenala visualitet Lejon-Jupiter ger i tredje medie- och kommunikationshuset och att han hade avgångsbetyg från internatskolan i hand. Fysiskt och ovedersägligt. Den karaktärsmördande drömmaren verkade visserligen med sin Sol-Jungfru mot precisa fakta men hade Månen i Kräftan. Hans grundlösa fantasi om en räkmacka till pengar och litterär berömmelse till priset av Guillous vanära (som en present på 70-årsdagen!) upplöstes i nesa och skam. 

Kräftan har tyvärr ingen ära att förvänta sig, tecknet och dess härskare Månen signifierar det Platons filosofi kallar en overklig värld som strävar och strävar men ändå aldrig uppnår äkta existens. Det beror på att orienteringen är fel - den söker mätta den Irrationella Själen, människoväsendets lägre aspekt. Den lägre verkligheten bara bränner resurser och åstadkommer inget bestående. 

Med rätta illustrerar Kräftan magens mättande och i värsta fall en politiker som Fredrik Reinfeldt som gör girighet och ständigt habegär till en kärna i en ond och självisk filosofi. Hade "karaktärsmördaren" valt vårdyrket istället för journalistik hade hans Kräfta varit "rätt man på rätt plats" men kanhända lämnat Sol-Jungfrun otillfredsställd eftersom denna tarvar konkret stoff att söndra, finfördela och analysera. Notera karaktärsmördarens uppsåt med boken: att "ta ned" Guillou, dekonstruera hans "ofelbarhet". Varje zodiaktecken har en viss spännvidd, men man bör inte upphöja den vegetativa själens avbrutna behov till ett egenvärde, vilket sker i Reinfeldts horoskop!

Summa summarum. Den födelsetid som ger Jan Guillou sideriska Tvillingarna i öster är ett extremt stabilt omen, stärkt av såväl Merkurius som det kommunikationshus som korrelerar med Tvillingarnas symbol i den "naturliga zodiaken". Solen i Stenbocken uppbackad av Saturnus i Jord men i "upplösningens Vattenhus" är också intressant i försöken att defamera honom. Vattenhusen nöter ned sitt innehåll och "befriar" dessa uppenbarligen karmiskt belastade planeter. Solen i onda åttonde tyder på att själen som föddes som Jan Guillou återvände till denna värld med en hel del smutsig byk och som han troligen tvättat rent i detta genom sina kritiska granskningar. 

Förvisso har han utsatts för mycket hatiskhet (och "karaktärsmördaren" var bara den senaste lönnmördare Ödet skickat mot honom). Skribenten Tvillingarnas enda vän bland planeterna är Venus, förmågan att harmoniera med sitt studieobjekt och intellektuellt tränga in i det och ge det en logisk och fattbar form. Men i det här horoskopet står Venus i Fiendens sektor vilket visar vilken formidabel strid Guillous utkämpat i detta liv. Han har tagit sin största tillgång (Venus) och borrat sig djupt ner i Skorpionens mörker och dragit fram fakta i målen. 

Den "sataniska axeln" är dold men ändå märkbar i Guillous karaktär och beteendemönster - notera den skeva snörpningen på munnen som ska föreställa ett leende alltunder att blicken är iskall. Detta är Saturnus/Mars opposit Venus längsmed Satans axel och i husen för förlust och fiendskap! Så mycket dålig karma han hade med sig, denna ovanliga själ! 

Det är inte alls omöjligt att han faktiskt varit kung i ett tidigare liv. Som Shakespeare sade, unisont med de gamla grekerna: "Inget kan komma ur inget". Det här horoskopets unika detaljer måste ha en upprinnelse, någonstans och i någon tid.

13 kommentarer:

 1. Ja, det är lätt att tänka sig Guillou som en före detta kung, vars pondus och pompösa stil hänger sig kvar i detta liv :-) Han har ju faktiskt en lite pösig och självsäker attityd, som säkert retar många. Dessutom har han (långt innan den här boken) anklagats för att ha påstått att fadern var finare än han i verkligheten var, (vaktmästare på en ambassad). I den här artikeln säger Guillou själv att han trodde fadern var fransk greve ända till 34 års ålder: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article166513.ab (intressant även om uppväxten och hans syn på ondskans mekanismer).

  Hörde Guillou i radio idag säga att frun fyllde år igår (f 1952 visar det sig). Det verkar stämma bra med tvillingascendent för hon är ju även hans partner i arbete/affärer, och har alltså sin sol/merkurius i hans 7:e hus.
  S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant gammal artikel i AB. Kom att tänka på att också rapparen Ken Ring (nyligen kommenterad på bloggen) är siderisk Stenbock och har kritiserats för samma okänslighet och hänsynslöshet som tydligen utmärkte Guillou i tidigare år.

   Detta känner jag igen. Jag har sett eller hört om praktfulla psykopater med Solen i detta tecken. Det är här Reinfeldts subhumana "drivkrafter" till seger är som starkast.

   Jag hade glömt Ondskan (som jag inte läst) när jag rafsade ner inlägget, men helt klart stämmer hans åttonde och tolfte hus väl med tankar om gammalt dåligt karma som i detta liv tar gestalt via omild behandling utifrån.

   Guillous skepsis mot psykologer är visserligen typisk Stenbocken som upplever sig som herre på täppan (även Lejonet! här har vi en dubbel-herre på täppan), men Solens härskare Saturnus står i det "mörklagda" 12e huset, vilket inte minst avslöjar rätt svåra problem med att hitta Solen eller sin identitet. Kanske därför uppblåstheten som jag, kanske delvis felaktigt, tolkat som medveten humor.

   Jag har alltid uppfattat Guillou som en härlig retsticka. Men om man använder makt för komisk effekt är risken överhängande att de flesta - som lever med en negativ eller svag självbild - inte fattar grejen.

   Partnerkopplingen i 7e är bra indikation om Tvillingarna i öster, även om resonemanget gäller även för den tropiska zodiaken. Fast då är det bara hustruns Sol-Stenbock som matchar en Kräftascendent hos Jan, hennes Merkurius hamnar i annat tecken. Men hans väldigt tydliga profil passar bättre med Tvillingarna än med Kräftan. Om man tittar på tecknens grundbetydelse, vill säga. (Men Kräftan och "fri fantasi" ger också det tecknet en litterär anknytning.)

   Radera
 2. Några utdrag ur en AB-chatt 2012-10-25 kanske kan ge några ledtrådar om JG som person:

  "Vem är din värsta fiende?"
  JG: "Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen."

  "Vilka råd skulle du vilja ge till en ung man med författardrömmar??"
  JG: "För det första att läsa på. Korrekta detaljer är en metod att övertala." (...)

  "Skulle du kalla dig ateist eller agnostiker?"
  JG: "Ateist."

  "En annan person med samma bakgrund som du skulle lätt ha blivit knäckt. Men du har alltid framstått som självförtroendet personifierat. Vad har varit avgörande för dig att kunna stå så pass rak som du har gjort genom alla år? Var kommer din inre styrka ifrån?"
  JG: "Från den fysiska styrkan. Om jag inte hade haft den så hade jag blivit knäckt som barn."

  "Hur långt tid tar 100 meter frisim för dig i dagsläget?"
  JG: "Fruktansvärt lång tid. Mitt personbästa låg kring 56 sekunder."

  På frågan vad han hatar mest svarar han "lögn, hyckleri och rasism ". Det är ju intressant, eftersom han på nätet kallas både mytoman och kaviarkommunist! Följande citat från hans mamma (ang. Guillous uppgifter i boken Ondskan) motsäger ju hans utsago om betydelsen av "korrekta detaljer":

  "Att han skulle vara misshandlad varje dag, det är helt fel. Det är hemskt synd att Jan går så in i sin fantasivärld. Det gjorde han redan som barn. Jan har alltid haft svårt att skilja på fantasi och verklighet."

  Att han var duktig på simning är också intressant. I den tropiska zodiaken hamnar ju Asc i Kräftan, vilket tycks passa bra in på Jan Guillou rent kroppsligt. Han är ju är kort och har stubbiga, kraftiga underarmar (som krabbklor, vilka han gärna visar upp i favoritplagget pikétröja). Jag har fått för mig att Tvillingar påfallande ofta är långa och slanka. Å andra sidan hamnar Månen i fjärde huset med Tvillingarna som Asc, vilket är ett annat uttyck för samma princip, men som väl inte har lika mycket med med kroppstyp att göra? Men Tvillingascendenten passar naturligtvis en kommunikatör. Ascendenten är väl extra stark i kartan, eftersom första huset saknar planeter. Jag är inte tillräckligt initierad för att tolka vad det betyder att ascendenthärskaren befinner sig alldeles vid Desc., retrograd dessutom.

  Känsliga punkten Drakhuvudet ligger i Kräftan som ju är lynnig och överkänslig, speciellt för kritik. Jag såg sändningen av "Svepet" på TV 1988 när Guillou helt sonika blev sur och gick när John Crispinsson ställde en kritisk fråga upprepade gånger. Se klippet här:

  http://hd.se/noje/2012/09/04/tv-historiens-argaste/

  Du nämner snörpningen på munnen. Den snörper åt höger, och samtidigt sniper det högra ögat mer än det andra. Höger kroppshalva styrs av vänster hjärnhalva, som är den analytiska och verbala. Som ung hade Guillou blivande nobelpristagaren Jean-Marie Gustave Le Clézio som förebild, men växte ifrån honom helt till ett författarskap präglat av saklighet och realism (till skillnad från stil och form). Svenska Akademiens motivering är ju så långt från Guillou man kan komma: "det poetiska äventyrets och den sinnliga extasens författare".

  SvaraRadera
 3. (forts.)

  Det är verkligen en paradox att en person som ägnar sig åt journalistisk realism, som är en av landets mest kända sanningssökare och som anser att all form av esoterika (såsom astrologi) är "nys" har en mor som säger "Jan har alltid haft svårt att skilja på fantasi och verklighet"!

  Huruvida det är Jan eller modern som talar sanning har jag ingen aning om, men Guillou bröt med både modern och systern efter debaclet. Både horoskophärskare och sinnelagets härskare är handelsmännens gud Merkurius. Vid en googling på "lögnens Merkurius" får jag inlägg från denna blogg som andra, tredje och fjärde träff. Sjätte träffen innehåller detta citat, från "Detaljhandelns kundtjänst" av Bertil Thorburn:

  "Det var förvisso ej utan orsak, som redan de gamla perserna ansågo detaljhandeln vara en lögnens skola, som Merkurius råkade vara både handelsmännens och tjuvarnas gud, som det grekiska ordet för detaljhandlare var detsamma som för förfalskare eller som motsvarande ord i gammalitalienskan var synonymt med bedrägeri och girighet."
  Är det Mars och Venus i den sataniska axeln som ger hans största intressen, jakt och franska viner?

  "Vilka tre franska viner skulle du rekommendera under 300 SEK?"
  JG:
  "Con Drieu till våra laxrätter.
  Chateu-Du-Pape till vilt.
  Chateu Bonet till kräftor."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stopp och belägg trogne kommentator! Du menar inte att Guillous krabbliknande kropp skulle vara ett belägg för en Kräftascendent och därmed den tropiska zodiaken? Då har du fullständigt missat vad en metafor är och literaliserat den!

   Samtidigt inbjuder ju hela astrologins värld till bokstavstrogna tolkningar – vatten, eld, luft. Det är därför jag några gånger (och inte så få heller) smugit in distinktionen mellan de fyra naturliga elementen (med liten begynnelsebokstav) och de arketypiska elementen (stor begynnelsebokstav) som är Idéer. Jordelementets karaktär av ”gripbarhet” och ”ägande” kan överföras den intellektuella domänen (Luftelementet) som intellektuell upphovsrätt. Var hamnar vi då, vilket elementet kan vi symbolisera med. Jord, menar jag medan internetpirater och omogna nätideologer pratade enbart om Luftelementet när ”informationen sökte sin frihet”.
   Simning och Tvillingarna passar perfekt om man istället ser Tvillingarna/Merkurius som en entitet som smidigt rör sig genom alla kommunikationsmedel. Inom ljudteknik används både luft och vätska i kablarna i jakten på så ”neutralt” ljud som möjligt.

   Utvikning. Johnny ”Tarzan” Weismuller: 5 OS-guld i simning: siderisk Sol,Venus,Mars i Oxen och Måne i Stenbocken – total landkrabba. Eller så torr att han sökte sig till det närmast besläktade elementet vatten? Tropiskt var han lika tydligt en Luftens varelse. Mark Spitz, 7 OS-guld i simning. Siderisk Sol, Merkurius, Venus, Jupiter i Stenbocken, Måne i Skorpionen (och Lejonascendent, tropiskt faller den massiva Stenbocken sönder i Stenbock och Skytt. Guillou = siderisk Sol-Stenbock. (Det slår mig att tecknet som illustreras med en snabba vattensimmande krokodilen i indisk, siderisk zodiak och att den ju är en halv get och med en fiskstjärt... )

   Här dominerar Stenbock i båda de gigantiska OS-mästare som jag hade i minnet men där jag inte ens hade Spitz noterat sen min tid med den tropiska zodiaken. Kan tilläggas att kinesiska Ho Lo Li Shu ger Spitz födelsetemat SHÊNG, ”Uppåtsträvandet” en organisk träd-metafor, vilket jag personifierat som ” The Striver, or, The Confirmed, or, The Confirmation Seeker” – 7 OS-guld behövde denna maktlystna Stenbock för att känna att han var någon. Man kan börja förstå Guillous predikament...

   Astrologin och fysionomin - ett hopplöst trassligt ämne! - har jag mer eller mindre lagt på hyllan, det finns så många andra aspekter som inte luktar rasbiologi som jag finner mer spännande – kopplingarna till Platons filosofi/kosmologi t.ex.

   Många intressanta ledtrådar annars i texten du refererar till. Guillou refererar själv till sin kroppsliga massa som det som räddade honom. Saturnus i Jord disponerar Sol i stenhård Jord – men i upplösningens hus 12 och 8. De vattniga husen lyckades tydligen inte erodera Guillous fysikalitet trots att detta enligt sideriska Tvillingascendenten stod på programmet för detta liv. Därför är han ateist medan denna bloggare med samma ascendent betraktar sig som gudstroende (fast mer på ett Luft/intellektuellt eller filosofiskt sätt).

   Jag ser ingen paradox - Jan Guillous är inte sin mor. Du använder här biologismens tanke om att barnet i princip bara är en förlängning av föräldrarna. Hela den här bloggen gör sig möda om att hålla själen autonom från dess tillfälliga manifestation via kropp och mänskliga kartläggningar.

   Det är förstås svårt att inte bli fascinerad av att folk så ofta beter sig just som deras horoskop ger anledning att misstänka.

   Jord/Vatten-axeln med fermentationens Skorpion är helt säkert vinälskaren i Guillou! :-)

   Radera
  2. "Tropiskt faller den masssiva Stenbocken sönder i Stenbock och Skytt."

   Du menar i Vattuman och Skytt. Fast Spitz är inte så gigantisk jämfört med Michael Phelps, som har 18 OS-guld och 27 VM-guld i simning. Sol, Mars och Asc i tropiska Kräftan, hihi. ;) Hollywoods baddrottning Esther Williams hade Solen, Mars och Merkurius i sideriska Kräftan. Weissmullers tropiska karta ger Sol, Mars och Venus i Tvillingarna, Månen och Saturnus i Vattumannen, alltså en renodlad Lufttyp som svingar i lian mellan trädtopparna, bortsett från Asc i vattensportiga Skorpionen (om födelsetiden 18:00 stämmer). Apan (liksom papegojan) är en Tvillingsymbol, kanske inte gorillan, men de mindre med tricksterfunktion. Merkurius i orala Oxen ger Tarzans segervrål (med hjälp av Tvillingarnas lungor). Det går alltså att göra tolkningar med båda systemen. :) Framför allt har både Weissmuller och Phelps Solen i konjunktion med Mars, vilket ger den atletiska läggningen.

   Jag kommer att tänka på Lasse Åberg som Trazan Apansson. Hur kommer det sig att en så otroligt sävlig individ har ett stellium i sideriska Väduren (tropisk Sol-Oxe) med Solen, Merk., Jupiter och Saturnus? Är han född på kvällen ingår dessutom Månen, men en placering i Fiskarna verkar väl betydligt mer trovärdig. Är det Väduren som barnets zodiaktecken som ger konstnärens ofantliga intresse för Musse Pigg och Kalle Anka?

   Radera
  3. Allt jag kan säga är att det är en svår konst att få vatten på sin kvar med astrologin. Alltid en mängd kandidater med avvikande budskap!

   Phelps visste jag inte vem det var. Och beträffande "figursimmerskan" Esther Williams slår det mig att svaren kanske beror på vad man frågar efter. Eller att man ska ha respekt för vad personerna själva gör innan man söker bevisa något om den. Det kanske inte var så mycket att hon plaskade i VATTEN (en rätt banal observation) som att hon verkade i en skyddad bassäng utan några tävlingsmoment (Kräftan = trygg liten swimmingpool utan rovfisk) Jag tror hennes dragning mot figursimning skulle kunna röja något saturniskt-venusianskt, men jag har inte sett horoskopet.

   Åberg påminner psykologiskt om en släkting med Solen, Månen och Saturnus konjunkt i sideriska Väduren - samma dag och år som Naomi Klein. Han är extremt sävlig och kalkylerande och det är Saturnus som visar sig. Så vitt jag vet medger också indisk tradition att planeternas karaktär är tydligare än tecknens. Släktingen/Klein är något så unikt som en födelse när Saturnus verkar rakt igenom både Solen och Månen - de står på rak linje - släktingen är extremt rigid och principfast och kolugn som den passionslösa Saturnus.

   Radera
  4. Som du ser nedan är Phelps den överlägset största olympiern genom tiderna:

   http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_multiple_Olympic_gold_medalists

   Phelps Sol/Mars/Asc i tropiska Kräftan hamnar sideriskt i rörliga Tvillingarna, medan hans Måne och Merkurius flyttar från eldtecken till Skorpionen resp. Kräftan.

   Williams var amerikansk amatörmästarinna i 100m frisim som ung. Trots filmtitlar som MILLION DOLLAR MERMAID, NEPTUNE'S DAUGHTER och JUPTER'S DARLING har hon endast Desc. i Fiskarna. Horoskopet är lätt att sammanfatta:

   Asc/Rahu/Månen/Saturnus i Jungfrun första huset. (Med nöd och näppe - Saturnus 0,02 grader och Månen 29,57 grader. Men födelsetiden är exakta 09:39).
   Solen/Merk./Mars i kräftan, elfte huset
   Venus i Tvillingarna, tionde huset
   Jupiter i Lejonet, tolfte huset

   Saturnus i första huset (med whole signs-systemet) drämmer alltså till Venus i tionde karrärhuset med sin trekvartsaspekt.

   Vet inte om hon var så skyddad i poolen, eftersom hon både bröt nacken, var nära att drukna och spräckte trumhinnorna flera gånger under filminspelningarna. Ur SvDs minnesruna förra året saxar jag följande:

   "I sina roliga memoarer ”Million dollar mermaid” berättar Esther Williams om hur hon simmade för livet i slutminuterna av Aquacade för att komma undan Weissmullers försök att dra av henne baddräkten. Han uppgav gärna också ett Tarzanvrål utanför hennes fönster."

   Lasse Åberg är född samma dag och år som skådespelaren och stenansiktet Lance Henriksen.

   Radera
  5. Addendum till näst sista paragrafen:

   ang. "trygg liten swimmingpool utan rovfisk" :)

   Radera
  6. Det här är en guldgruva och material för massor av forskning! Tack för att du bekräftade min intuition om "figursimningen" (Sat/Ven). Betraktande detta utflöde av info, du är kanske medveten om att du har en personlig fullmåne i dag? Månen passerar f.n. Väduren. Om jag minns rätt hade du Sol-Våg/Mån-Vädur vilket skulle kunna förklara denna formtopp som lämplig nog inföll under under den grävande journalistkungen Guillou !! :-)

   Radera
  7. Det visste jag inte. Å andra sidan befinner sig även Ketu i Väduren i mitt sjätte hus och Saturnus är f.n. i exakt konjunktion med min Merkurius i tolfte huset. Solen i den onda daimonens och Månen i olyckans hus! :)

   "Jag är olyckan
   Ole-dolyckan
   Obi-dobi-dobi-dobi-dolyckan
   Krasch och banglyckan
   Gnissel och panglyckan
   Så akta er för mig annars händer en grej"

   Å då måste vi ju naturligtvis kolla in Ted Åströms karta... 1945-05-28. Minsann är han 52:a som undertecknad. Solen i Oxen, vid lunchtid är Månen på gränsen mellan Skorpionen och Skytten. Med den Christer Pettersson-blicken (fast vänligare) måste det väl vara Skorpionen? Saturnus exakt konj. Rahu kastar trekvartsaspekten mot Mars i Fiskarna (som väl inte spottar i glaset?). Hur blir det, är det Solen eller Venus och Merkurius som hamnar i OLYCKANS hus?

   Radera
  8. ...med Månen som Asc, alltså.

   Radera
  9. Även om det skulle vara svårt att argumentera för en människokropp med anstrykning av vågskålarna eller kentauren :-) finns ändå look-alike-fenomenet - annars måste jag betvivla mitt förstånd... .

   Och det FINNS, vilket du är inne på, en oerhörd intensitet i en viss blick som tycks komma från Skorpionens dödszon. (Maria Bitterfittan Sveland har den utan att vara helt och hållet Skorpion.) Blicken är humorbefriad, ogenomtränglig och STINN - etta just är tecknet som gränsar till det okända.Kalla Skorpionen för den gläfsande monsterhunden Kerberos som håller vakt vid dödsrikets portar.

   Åström, svårt horoskop att uttala sig om utan klockslag med en Måne som når Skytten tidig eftermiddag. Bättre bränna energi på ett mindre problematiskt dataunderlag. Och husplaceringar för en månascendent är också "astro för oss utan något verkligt problem att jobba på" :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.