Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 april 2012

TeliaSonera & vårt delade förfall


Nationalhoroskopet -
en stilstudie i dubbelmoral och kluvna tungor!



När bloggen startade var förslaget om Sveriges födelse vid midnatt bara en arbetshypotes. Det finns naturligtvis inget sant eller falskt i fråga om horoskop, och redan i antiken lät man sig nöja med barnets födelse som det nästbästa men enda realistiska. Metoderna att försöka rekonstruera konceptionsögonblicket var stelbenta och uppenbart schematiska.

Redan tidigt noterades att nationalhoroskopets personlighetstyp i Vågens tecken - "sitta och balansera två stolar samtidigt" -  ledde fram till dessa år som enormt fula och förståndsskadade år. Vi är nu inne på sjätte året med den människohatiska regeringen Reinfeldt, vars enda merit i backspegeln var att ta från de fattiga och ge till de rika - oanständighet i dess prydno! 

Och eftersom inlägget Sverige under en ond demon 2002-2020 tecknade en lång period i intellektuellt mörker (Svenskt Näringsliv: "filosofi är olönsamt"!) vittnade socialdemokraterna häromdagen om att inget lär i grunden ändras efter deras valseger 2014. 

Också Löfven är en kapitalist som springer storföretagens ärenden och det måste nog betraktas som hans och tilltänkta finansministers första mediala fiasko att - precis som moderaterna - försöka lasta de arbetslösa som människor för vad som är ett systemproblem på den svenska arbetsmarknaden. Det vittnade om en skrämmande klen intellektuell förmåga - kanske för att hela Sverige ligger under den vulgära demonen Rahu dessa år. Rubriker är illa vinklade och oförstånden spöregnar. 

Minns min rubrik från den 20 januari i år, när drevet var som hårdast mot partiledaren Håkan Juholt: "SAP-krisen. Regissör: Marknadskapitalismen". Nu har vi således ett "ombildat" (s) som skuldbelägger de arbetslösa svenskarna, precis som marknadskapitalismen vill ha det. Som gammal it-tekniker med många användbara kunskaper bad Arbetsförmedlingen om en kortkurs i ett efterfrågat programmeringsspråk - bara en knivsudd av alla de där miljarderna som AF låtit flyta tillbaka till Regeringen Reinfeldt de senaste i åren i syfte att skapa en större, permanent lågavlönad underklass. 

Naturligtvis fick jag avslag. Kontaktpersonens direktiv från högre nivå är istället att söka omvandla min fas 3-plats till en fast anställning. I dagsläget tvingas jag arbeta gratis och ta av en krympande hög sparpengar för att komma runt varje månad medan regeringen Reinfeldt ger arbetsgivaren 5.000 kronor i månaden! AF:s direkt är att söka omvandla min fas 3 till subventionerad anställning. Dvs, man fortsätter betala arbetsgivaren medan jag fick veta att jag måste räkna med en anspråkslös lön!

Permanentandet av en större svensk underklass! Och Löfvens (s) har tydligen för avsikt att fortsätta samma politik. Detta är Sverige under en ond demon, en vettlös falskhet har utbrett sig i landet och retoriken (3e kommunikationshuset) är numera helt substanslös. Den lilla medelklassmänniska som inte kan se igenom Lögnens Ande kommer sannerligen att bli chockad den dagen också hon upptäcker att hon också degraderats till de växande underklassen. (Slutsats: valrösten måste läggas till vänster om socialdemokratin, Tydligen är det bara vänsterpartiet som ännu värderar människan framför penningen.) 

Nationalhoroskopets - alla vår - "indiska" planetcykel antyder således att rötan utgår från det tredje huset för kommunikation, och midnattsfödelsen känns alltmer riktig efter avslöjandet om att TeliaSonera tillhandahåller kommunikationsutrustning för diktaturer i deras övervakning av oliktänkande! 

Nätet är den första antydan om vad äkta kommunism är: en stor mängd människor förenade i samma sak och samtidigt fria individer. Inte konstigt att diktatorer som Carl Bildt älskar nätet för dess möjlighet att kontrollera massorna! Sedan ljuger dessa män sig blåa som moderater och låtsas att de värnar individens frihet när det bara är storkapitalet de värderar.

Tidigare har det tredje kommunikations- och mediehuset och den onda demonen Rahu (Drakhuvudet/norra månnoden) förts på tal t.ex. i samband men ett uppenbart dekadent svenskt medieklimat - dreven avlöser varandra för var finns intäkterna? Nätet är kollektiv-demokratiskt till sin natur och "gratiskänslan" redan djupt rotat...  

Problemet är ett delat västproblem men mot ev. kritik mot förklaringen "demonangrepp" mot den svenska själen kan man anföra att Sverige nästan är världsledande när det gäller IT-teknologi - minns hur tidigt landet var ute med att bredbandisera. Det kan alltså vara från Sverige själva pestsmittan sprids över världen, vilket TeliaSonera och vår vapenexportskandal vittnar om. Ja, vapen ingår också i tredje kommunikationshuset.

Den indiska astrologin har, troligen på basis av erfarenhet, utvecklat en tradition av vilka planeter som har mycket med husen att göra. Det onda tredje huset (ont för att lögnen eller trixandet med kommunikationen kommer härur)  har som signifikator (karaka) krigaren Mars! Ja, kommunikation kan såra, och man kan som svenska politiker i vapen- och demokratifrågor gör, tala med kluven tunga - en effekt Mars klyvande svärd i lika hög grad som intellektets Merkurius förmåga att bena upp och sortera fakta i olika högar på basis av olika kriterier.

I medierna:





Tekniska anmärkningar.

Inget tidigare inlägg har påpekat att Sveriges horoskop har sitt tredje intellektshus Trippelangripen av onda Rahu i huset och under ond aspekt från de två illgärningsmännen, Mars och Saturnus! Dessa förhållanden stör effektivt den annars så fantastiska disponenten till tredje, Jupiter i det kungliga femte huset!

Ansatsen är därför kanske god, men det som kommer ur det svenska intellektet störs från tredje självt, åttonde korruptionshuset samt nionde huset för högre bildning (Svenskt Näringslivs demoni: "filosofi är inte lönsamt".)

Svensken, korrupt kärlek till pengar, ointresse för högre bildning, vita lögner och otrohet - sådan är vår andra natur! Och: det bor en liten Anders Breivik inom många av den här nationaliteten...

Vi har också historiskt tydliga problem med att korrekt värdera intellekt, värdet av utbildning och många andra ting. (Att nuvarande horoskopet bara är från 1974 förhindrar inte att det uppvisar kvarvarande surdeg från äldre nationalhoroskop.)

Tredje huset är verkligen ett nyckelhus och att indierna klassar det som "ond" måste ses i perspektiv av att det också är ett upachaya-hus, ett hus som behöver och också möjliggör "förbättring". För det är sant: skolning och utbildning kan göra folk av t.o.m plump pöbel! Men detta vill inte den lilla styrande eliten i Sverige! Vilket litet råtthål på jorden detta är. Nej, jag återföds nog som tysk igen. Där växte själen - åtminstone under medeltiden...


Den onda cykelns "mikroandning" - snabbrepris:

Antardasas i denna mahadasa:

Rahu:        2002-10-13  -  2005-06-23
Jupiter:     2005-06-23  -  2007-11-19
Saturnus:    2007-11-19  -  2010-09-25
Merkurius:   2010-09-25  -  2013-04-10
Ketu:        2013-04-10  -  2014-04-28
Venus:       2014-04-28  -  2017-04-28
Solen:       2017-04-28  -  2018-03-23
Månen:       2018-03-23  -  2019-09-25
Mars:        2019-09-25  -  2020-10-13


Inga kommentarer: