Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 8 april 2012

Ljuvliga punchar från Neurath

Jag har lämnat Anders Borgs kosmiska diagram i fred en tid. Men efter att SvD:s ekonomireporter Caroline Neurath klätt av honom in på bara mässingen, förtjänar det att upprepas. 

Borgs aktieinnehav i precis allt det han låtsas vända sig mot, är en helt logisk följd av ett horoskop som ser så här illa tilltygat ut, sänkt i Okunskapens Kvalitet (Tamas guna) men som ibland också kan indikera fruktansvärt förslaget dubbelspel. 


Satan viskar Borg i örat -
men säger rösten "Vakna" eller "Sov vidare"?

Och den "sataniska axeln" som här är något av det mest monetärt fixerade som kan beskådas, talar för sig själv. Det hungrande sinnet i imploderad kollaps med penningens Venus!
 
Lyckligtvis börjar svenska folket nu se att Reinfeldt och anhang är det mest vedervärdiga pack lögnare vi någonsin haft oförmågan att rösta in i regeringsställning. Jag tror det kommer att bli omval innan 2014, för det här blir bara mer och mer generande...

Kanske kan man säga att Neuraths rådliga spaning (genial!) kommer som ett svar på min diffusa profetia från den 24 november förra året: Borg lovprisad men snart i förfall... Hon friköper faktiskt astrologins "negativa polarisering" från mycket av det klander som den ådragit sig på den här bloggen!
 


Till den tidigare kommentaren över denna karta kan tilläggas att Venus - pengarna - hemma i härskarläge i Vågen, är den enda positiva placeringen. Men den står med halshuggna Draksvansen som söker minimera dess inflytande!

Bäva månde alla penningens vänner, för detta tycks vara en av de återfödda själar som jag aldrig trodde jag skulle få se i Sverige, en av de urkristna ebionitierna (esséerna) som jag skrivit om på denna blogg och på Ockulta ögat.

Det kan inte ha funnits så många grupper på jorden med ett så oförställt förakt för penningen som de första kristna (judarna i Palestina). De såg med egna ögon hur helleniseringen korrumperade sina landsmän och att det dumma packet sprang som dårar efter importerat glitter och guld - då som i vår tid. I föreställningen om att vara reinkarnerad medlem av den här gruppen har jag föreslagit att astrologins berättelse om den onda stjärnan Algol kommer från judarna. Araberna tog över ett mischmasch av hellenistiska och judiska (halvhelleniserade) traditioner. 

Satans egen stjärna i Oxens tredje grad - exakt på samma grad där världslighetens sinne Månen anses upphöjd - är en så remarkabel koincidens att man måste misstänka en bakomliggande tanke och tradition. Det är i Oxens tecken själen somnar in i falsk identifikation med det materiella (via näringsintaget). Men redan i "Oxens fot" står Satan - Vedersakaren - och söker att genom ondska hjälpa själen att vakna upp och återfå sin korrekta distans till den dröm som kallas jordelivet. 

Tyvärr är dagens västastrologi en härva av historiska missförstånd och tillbyggnader på basis av äldre missförstånd. Varför sinnelagets planet Månen är upphöjd i Oxen synes vara just därför att den då perfekt gestaltar Denne Världens Herre, dvs Djävulen. Med Frestelsen kommer också Självförebråelsen. Den inkrökta själen har i Oxen en möjlighet att vakna - eller helt falla in i ledet och blir en duglig Konsumist - en som lever enbart för att mätta sin värdkropps fem sinnen. Ett meningslöst liv ur själens ståndpunkt.

För vidare studier, se "Satans tre fångstnät" i Dödahavsrullarna. Djävulen kallas här Belial, och texten kallas antingen "Ett zadokitiskt dokument" eller "Damaskusrullen" beroende på översättning.

"...Under tiden kommer emellertid Belial att härja fritt i Israel, såsom Gud lät meddela genom sin profet Jesaja, Amos son: "Förskräckelsen, avgrundsgropen och fällan skall komma över dig, o landets bebyggare!" Referensen avser de tre snarorna, nämligen hor, vinstlystnad och förödelse [av kulturmärkena], varom Jakobs son Levi sade att genom att få dem att se ut som tre slag av rättskaffenhet skulle Satan snärja Israel i dem. Han som undgår den första lär bli fångad i den andra, och han som undgår den andra faller offer för den tredje."
Det är ingen slump att åtminstone två av de tre snararna tydligt sorterar under Oxen, hor och glädje i pengar. Den tredje snaran, "förödelse", syftar på hur romarna drog in hellenistisk kultur i landet och skändade den traditionella livsstilen. När en ståthållare byggde sig en terrass med där han kunde ligga och läppja vin med överblick över tempelgården, hade förödelsen gått för långt! Dagarna var nu räknade innan det judiska upproret mot ockupationsmakten Rom (våra dagars marknadsliberalister).

Att kulturell indifferens också sorterar under Oxens tecken har framgått empiriskt av bloggens studier av horoskopen i anslutning till Svenskt Näringsliv. Att bara säga att "filosofi saknar lönsamhet", säger allt. Intressant nog var det en Sol-Oxe, SN:s vd Urban Bäckström, som fick pudla för den avgrundslika primitivismen! Den med ögon, han/hon ser!
 
I inlägget "Horoskop för ting" provade jag att göra horoskop på själva dagen jag första gången köpte ebioniternas textsamling Dödahavsrullarna. Jämför det horoskopet med Neuraths. Utmärkande för den kartan (och esséernas livsföring) var den saturniska kontrollen över Venus, faktiskt inte helt olikt Neuraths kombination av Venus med Ketu. Jag läser ekonomireporterns kombination som den klassiska "jag har varit där och gjort det - nu behöver jag inte längre den aspekten". 

Vi har med andra ord en själ som t.o.m. passerat normala partnerumgängen, och reagerar negativt på låg och fallen materialistisk filosofi (Månen + fallen Jupiter). Ju fler krönikor jag läst av Neurath (men tämligen immun mot demonen Mammon rör det sig kanske bara om ett tiotal totalt), desto mer övertygad har jag blivit om att detta är en dedikerad ideolog som i detta liv maskerat sig i vän kvinnoskepnad!

Hur viktig Venus är (med eller utan den strypning Draksvansen introducerar) framgår när man använder Chandra lagna-metoden och låter sinnelaget (Månen) agera ascendent. Utifrån Stenbocken i öster blir Venus horoskopets yoga karaka - "unionens signifikator". Rent tekniskt händer detta för att Venus äger både ett världsligt viktigt hörnhus och ett triangulärt hus - viktigt för den religiösa plikt den här själen satt sig för detta liv! Vi har alltså något så ovanligt som en människa som döljer sig bakom ekonomijournalistik för att berätta en större historia. Vilken den till sist kommer att bli kommer att visa sig med åren! Respekt, Carolina!



(Just efter trycket på Publicera-knappen noterat jag tidpunktens numerologiska värde: 1 2 2 2. Den Ene och den trefaldiga Tvåan. Så sjufaldigt perfekt - det vill säga ebionitiskt!)



Anmärkning.

Ebionim = "de fattiga" men ska fattas som frivilligt fattiga för den högre intelligensens skull (materia omtöcknar sinnet). I själva verket gick det alls ingen nöd på de första kristna eftersom de levde i egendomsgemenskap (kommunism, att vara för sin kommun) - en doktrin som skulle ge de privategoistiska satanisterna Borg och Reinfeldt mardrömmar!

Inga kommentarer: