Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 29 april 2012

Jesus ger fingret - Jonatecknet





Det blev inte direkt några förstasidenyheter i tvärsekulära Sverige när James Charlesworth - världens kanske mest välrenommerade bibelforskare - bekräftade att han hittat Jesus sturska provokation om Jonatecknet till sin samtid i rätt arkeologisk kontext. 

Kontexten bestod i att tecknet hittades inristat på ett relikskrin i en gravkammare i Jerusalem från någon gång före år 70, då romarna förstörde den judiska civilisationen och drev ett folk ut i förskingring. 

Faktum är att varken DN eller SvD eller GP (och än mindre kvällspressen) skrev något överhuvudtaget! Det säger en del om hur lågt det här landet fallit från det internationella sammanhanget.

Men vad betyder fyndet? Jo, att någon blivit begravd på ett sätt judarna bara en kort tid hann använda sig av (före det judiska upproret mot ockupationsmakten Rom) och att denne någon velat ta med sig i graven Jesus unika uppståndelseomen, kanske i hoppet om att själv likt profeten Jona komma levande ur fiskens buk på tredje dagen. 

Eller enklare uttryckt: någon trodde på Jesus uppståndelse från de döda och ville ha samma omen inristat på sitt relikskrin (för kroppens benrester). Det handlar därför om det äldsta "kristna" vittnesbördet om att Jesus faktiskt levt - och kanske gjort något ingen annan känd människa i historien gjort: att själv, från andevärlden, reanimera sin egen kliniskt döda kropp.

En apologetisk sajt, som söker klargöra kristendomens centrala föreställningar, berättar väl hela historien om Jonatecknet, det enda tecken Jesus sade sig villig att ge det otrogna släkte han fann sin samtids "moderata medelklass" vara - glatta, platta och själsligt döda människor. 

Tyvärr ledde hans gudomliga vrede till historiska konsekvenser för landsmännen. De kristna, sedan de tappat alla sina judiska rötter, började använda sin mottagna texttradition till att förklara alla judar för Gudsmördare! Det var knappast vad Jesus avsett. Där ser man hur ord, registrerade av åhörare och satta på pränt av nästa generation, kan få förödande konsekvenser!

Nyheten kablades ut i världen den 28 februari och en artikel i Popular Archaeology berättar historien (en av många artiklar, ska tilläggas). Bilden på ossuariets lock är för mörk så jag ljusade upp den en smula för det här inlägget, så att fisken syns bättre. Artikeln har också ett foto på de fyra bokstäverna på antikt hebreiskt skript som tycks säga YONAH.

*****

Glädjande nog kan ett horoskop göras för detta sensationella fynd som stärker sannolikheten för Jesus historiska existens enormt (nog för att demonbesatta ateister inte förmår hantera verkligheten).

Jag hittar ett användbart klockslag hos universitetet i Charlotte, North Carolina (där jag lustigt nog levt ett tidigare liv som en färgad trädgårdsarbetare - slav. Än lustigare eftersom jag också arbetade med trädgårdar i Palestina cirka ett århundrade före Jesus födelse och det är från det förkristna livet jag misstänker att fascinationen för Dödahavsrullarna springer).

I sitt pressmeddelande nämner universitetet att en presskonferens på museet Discovery Times Square i New York skulle hållas den 28, klockan 11.00. Det får tjäna som underlag för horoskopet, även om själva pressmeddelandet troligen kom något tidigare samma dag.




Uppseendeväckande är förstås storkorset i Mörkrets eller den andliga sömnens kvalitet.
Judarna sade då till honom: "Vad kan du visa oss för tecken, du som gör så här?"
Jesus svarade: "Riv ner detta tempel, så skall jag låta det uppstå igen på tre dagar."
Judarna sade: "I fyrtiosex år har man byggt på det här templet, och du ska låta det uppstå igen på tre dagar!"

Men det tempel han talade om var hans kropp.
(Johannesevangeliet 2:18-21)
Precis som Platon kallade Jesus och hans modersamfund Ljusets barn kroppen för en grav - en plats dit själen störtar ned och sedan är död för så länge som säsongsblomstret människan lever. Där omvärldens astrologi åtminstone något århundrade efter Jesus liv hyllade Månen som upphöjd i kroppsliga Oxen, där tycks judarna ha sett en annan berättelse. 

I ett av de ebionitiska (förr kallade esséer) textfragmenten från Dödahavsfyndet 1947, noterar astrologen att en födelse i Oxens fot ger ondska. Tredje steget in i Oxen, definitivt alltjämt i tecknets "fot" har vi den onda stjärnan Algol som i senare judisk tradition fått namnet Satans huvud. 

På Jesus tid kallade man den Onde för Belial (varav man svagt igenkänner ett annat namn för Djävulen: Beelzebub). Djävulen är denna världens herre, djurets mentalitet, den irrationella själens mentalitet, själviskhetens drivkraft, för vilken Jesus ofta varnar i Nya testamentet. En pakt med Djävulen och hans värderingar kan bara sluta på ett sätt. (Se horoskopet för Svenskt Näringsliv och Algols position på himlen, samt det för NASDAQ-börsen.)

Så vad säga när Rosh ha-Satan själv stiger i öster nästan vid minuten för den sensationella presskonferensen i New York? Är Djävulens spefulla hångrin ett senkommet "Tji fick ni, belackare och förnekare"? "Här har ni Jonatecknet som visar att folk redan vid denna tid hört mig, mindes mig och trodde på det jag sade."

Jag tror horoskopet berättar en större historia, förutsatt att man inte stirrar sig blind på enskildheterna utan i sitt sinne söker syntetisera de mest framträdande faktorerna. Graven syns tydligt genom Månen rakt i öster. Ett negativt Jordtecken i öster stiger på intet sätt utan symboliserar en återfödelsen av en själ som ännu är på "vägen ner", på väg att involvera sig djupare i denna världens enskildheter (snarare än förlagorna som alltid finns i den högre idévärlden eller i Himmelen). I synnerhet kreaturet som betar gräs visar med hela sin konstitution att den vänder ryggen mot himmelen.

Men detta omen i öster är bara en pusselbit. För vad talar vi om till att börja med? Uppståndelsen från de döda. Dels om Jesus påstådda kontroll över det fysiska livets principer, men därmed också om en andlig komponent som överlever kroppens död och som i just detta extremfall andesjälen i fråga ämnade bevisa genom att från andra sidan återskapa sig själv. Vi har med andra ord den klassiska tvåvärldslära som dagens satanister, typ Humanisterna och simpla konsumtionsmänniskor i gemen, springer miltals för att slippa konfrontera evidensen för. 

Astrologin delar cirkeln (helheten) två delar och kallar den himmelska delen "positiv" och den fallna eller kollapsade halvan "negativ". De positiva elementen är, som Shakespeare och många före honom sade, Eld och Luft. De passiva elementen Jord och Vatten motsvarar den lersörja som biologin studerar och ateister "tror på", och som alla sekulära dårar tror alstrar liv av sig själv. 

Livet kommer i själva verket inte ur någon kemisk soppa utan från övervåningen. Den beskrivs astrologiskt genom Eldelementet. Den romerske 200-talsfilosofen Plotinus blir så lyrisk över Eldelementet att han är villig att lyfta ut det från de andra tre och förklara det för gudomen själv!

*****

Även om kartans storkors i Mörkret har en ominös och hotfullt förtryckande ton, ska man inte glömma att dess låsning kan upplösas genom att istället fokusera de två korsarmarna. Det är den sataniska axeln - Jordens och Vattnens oinspirerande fysiska betraktelser som utgör den horisontella plattmarken i horoskopet - den jordbundna människans naiva verklighetsuppfattning. 

Hon börjar som Oxe - identifierad med sin fysiska lekamen och vandrar sedan plattmarken dagen lång. Hon når, förutsägbart, dödens Skorpion vid dagens slut i väster. En skäligen fantasilös livsvandring i tecknet för ätandet, drickandet och knotandet efter penningen som möjliggör än mer av samma vara. Mot detta sade Jesus: "Människan lever inte av vatten och bröd allena", dvs. det finns en andlig dimension som bara de djupast fallna själarna skulle ignorera (eller t.o.m. förhåna).

Men något annat går på tvären mot konsensusuppfattningen om att när man dör så dör man! Och vad är det som likt romarnas Sol Invictus upphöjs vid presskonferensens början till astrologins tyngsta (om än inte "bästa") hus? Jo, symbolen för den odödliga andesjälen: SOLEN. Som nötboskapen (Oxens tecken) vänder ryggen mot himlen så vänder här Solen ryggen mot plattmarken Satans hångrin inuti den tomma intitet som den sublunära sfären sammanfattad som livet under Månen (förslavad under betraktelser som enbart bygger på de yttre sinnenas intryck). Solen står här i världshärskarens tionde hus.

Men det här är inte vilken Sol som helst som uppstiger ur Oxens dödsliknande tillstånd av enbart materialitet. Det är inte ens den reguljäre världshärskare vi känner som Stenbocken, tiondehusets naturliga korrelat.  Nej, detta är ben Adams signum, Människosonens Sol, Solen i Vattumannen. 

Som de sade förr: Den mån ögon att se, ser. Den med öron att höra, hör.

*****

"När jag blivit upphöjd ska jag dra alla (mina) till Mig." 

Tiden börjar bli kort, västerlänningar. Ansvaret kommer att fördelas olika beroende på kunskap och beredskap att agera på det man vet. Om svenskarna genast gör sig av med regeringen Reinfeldt och återinför Humanitet i landet kanske himmelen kommer att skona oss när det smäller.


Tillägg.

2007 skrev både DN, SvD och GP om Titanic-regissören Camerons dokumentär om Jesus förmenta familjegrav. En "Jesus, Josefs son" med hustru och barn hade hittats i Jerusalem redan 1980. Intressant nog låg den gravkammaren bara 60 meter från graven med Jonaskrinet. Men det utlöser förstås många historiska problem... Om Jesus uppstått en gång från de döda, hur stor är sannolikheten att en sådan själ sedan plötsligt bildar familj och dör som "en av oss"?!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha hoppas verkligen att ditt bokmanus blir antaget för skriva det kan du...här finns både käftsmällar och kindpussar, ja jag gillar din blogg, kallar den nyheter från kosmos, fler borde se världen och sitt eget liv i ett större eller annat perspektiv ...

Seaward sa...

Tack för god kommentar och för ditt överseende: Jag hittade nu ett antal stilistiska missar i texten som jag sökt rätta till...