Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 17 april 2012

Det ultimata sveket från (s)

Jag hör på morgonradion att sossarna "erkänner" sig ha varit för dåliga på att understryka vikten för arbetslösa att de har ett eget ansvar för att hitta jobb. Likt Moderaterna kommer de nu att pressa de arbetslösa hårdare.

Det var precis vad jag misstänkte när jag såg hur snarlik Löfvens horoskop var Reinfeldts. Och vad värre är: nu försöker även (s) låtsas som om marknadsliberalismens utstötningsmekanismer är den enskildes problem!

Detta är det största svek från (s) jag sett sedan mediedrevet eliminerade socialdemokraternas sista (?) ideologiskt sunda partiledare, Håkan Juholt.

För den som hörde men inte förstod radionyheten: Här dog tanken om Sverige som ett land styrt av en intellektuell vision av den goda staten som håller girigbukar i styr. Som motverkar åldersdiskriminering och marknadens samlade jävelskap för att få sin arbetskraft så billigt som möjligt.

Nu introducerar den föga säljbare Löfven åsikten att vi på amerikanskt pr-vis ska sminka upp oss och göra oss "anställningsbara" på det sätt marknaden vill höra: vi ska boosta vårt ego via lögner i cv för att matcha de likaledes lögnaktiga företagarna, vars produkter aldrig håller vad de lovar. Hur kunde (s) falla så här lågt? De uppvisar ju absolut noll insikt om hur man fostrar en god ton i ett samhälle !!!

Löfven och nya ekonomiska talespersonen Magdalena Anderson ÄR marknadens verktyg. De är lika köpta som någonsin Borg och Reinfeldt.

*****

I frågan vem som diskuterar ekonomi bäst, Anders Borg eller Magdalena Andersson, ställde Aftonbladet igår en högertyckare mot en vänsterdito. 

Men vänta lite! Vänstertyckaren var ju socialdemokraten Jonas Morian, till förvillelse lik en egoistisk Moderat som f.d. presschef åt vinstmotiverade vårdföretaget Attendo och hårt pådrivande i drevet mot Håkan Juholt - mannen som insåg att man inte kan stirra på pengar när man hjälper människor!

Det ska vara en fullständig idiot att fortfarande inte se vilka intressen som kapat socialdemokratin (kanske sedan många, många årtionden) - människor helt renons på ideologisk rättrådighet och viljan att vidareutveckla den starka och ideologiskt sunda staten. För det är sant som Platon tänkte kring det goda samhället för 2.300 år sedan: det behövs ideologiskt rena människor för att stäva marknadsnissar och pöbel som Morian.

Såsom (s) handlöst glider på ett sluttande plan åt höger återstår bara för de rådligaste att parera genom att söka sig en hemvist vänsterut. Det är tydligen enda sättet för att markera en tilltro till det nu rejält urholkade talet om människans värdighet. Aldrig hört uttrycket? Den okunskapen har du i så fall förtjänat dig. Det är därför du bara är en nyttig idiot i det stora spelet.

*****

Se även första inlägget från 26 januari om då nye partiledaren Löfven: 


Jag försökte mildra den första oroskänslan att något var mycket fel i en djupare analys av Löfvens orientering i "Två sidor men samma Penning?" - men rubriken sade alltjämt vad det handlade om. 

Och alla farhågor bekräftas nu av (s) blixtsnabba utspel just efter att ha vunnit finansdebatten över Anders Borg. I klartext säger man: "Oroa er inte borgare, vi kommer att fortsätta den politik ni röstade på både 2006 och 2010. Vi anser också att de utan jobb är ett pack som ska pressas hårdare, medan arbetsgivare är världens bästa människor, välvilliga och generösa."

Förrädare och inbäddade lobbyister gör numera partifärgerna helt obsoleta. De arbetslösa behöver inte anstränga sig hårdare, det är medelsvensson som måste börja se igenom maktens taskspel.

*****

Medierna om senaste (s)-skandalen:

AB: "Hon tog hem rond ett"
DN: "Människor har eget ansvar för att bli anställningsbara"
SvD: "Mindre blir mer i budgeten" (regeringen i trångmål)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Läste någon västastrologisk liten bok som lovprisade de kardinala tecknen eftersom dom var så "drivande", och nästefter de fixerade tecknen eftersom de "upprätthöll ordningen". De rörliga tecknen "tramsade mest runt" och brukade/missbrukade allting.

Seaward sa...

Detta är vad västerlandets repeterat i 2.000 år sedan Ptolemaios skrev just på det viset i sin bok Tetrabiblos. Det är därför jag hellre väljer den korrekta indiska traditionen kring de tre kvaliteterna. Den är djupare och mer filosofisk.

Alla tre typerna kan visa sig funktionsdugliga eller på ett sämre sätt. Sök på SATTVA GUNA på bloggen ser du hur majestätisk Ljusets kvalitet egentligen är. Västerlandet spegelvände det mörka och kallade det "gott och stabilt". Och där är vi än: dyrkar världen som satanister och ser ner på intellektet!