Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 april 2011

Islamofobisk pastor kostar svensk livet

...Men så komplicerade samband förstår nu inte Sverigedemokraterna, bottenskrapet av svensk obildning. För dem spär den FN-anställde svenskens död för talibansk hand bara på deras vansinne än mer. Barak Obama fördömer den fundamentalistiska pastorn Terry Jones nidingsdåd (AB) som skapat sådana oroligheter I Afghanistan.


Via Wikipedia hittar jag den födelseuppgift som kanske är så nära man kan hoppas komma med den här fundamentalisten. Det är han själv som uppgivit "oktober 1951" inför pressen. Inte mycket går att göra astrologiskt av en så vag uppgift, nog för att bloggen har försökt både en och två gånger tidigare. (Minns Mel Gibsons Oksana...)

Men det är i mina ögon rätt uppenbart att vi har en födelse i Jungfrun här, ett tecken som figurerat misstänkt ofta i snäva och avgränsande sammanhang, om än vanligen som måntecken och inte soltecken. 

Ett annat (ytligt) stöd för antagandet om en födelse i händernas tecken är hans sätt att gestikulera på fotot ovan! Se hur han dramatiskt och samtidigt anspänt han spretar med fingrarna alltunder han tuggar fradga i sin själ över muslimerna dessa utsända från Satan själv! (Ja, det är hans åsikt. På den här bloggen vet vi vilka som egentligen är av Djävulen - de själviska materialisterna!)

De här handrörelserna luktar Saturnus lång väg - kraften inom oss som vill koppla grepp och kontrollera saker och ting.

Den 17 oktober 1951 går Solen in i Vågen, men det är alltså det som händer under månadens första hälft som är intressant. Se här:



En födelse till samma tecken där den tunga och legalistiska Saturnus befinner sig behöver inte alltid innebära stupiditet, men den grundlighet och förkärlek för metod som dessa människor snärjer sig i, ska vanligen ses ha lagt en liten dimma över klartänktheten. Det är ytterligt passande att hitta en fundamentalist med en Sol under stark låsning från sin naturliga och ömsesidiga fiende Saturnus. 

I skenet av denna snustorra jordiskhet blir genast Fiskarna mittöver ett potentiellt hot. Vi har varit inne på det tidigare: Vatten i rörelse kan erodera den lilla avgränsade jordlott där Jungfrun framlever sina dagar och det är i den här spänningen vi hittat så mycket fördomsfullhet och främlingshat. Fiskarna är här, vill jag påstå, hotet som får pastorn att ta fram sina värsta polisiära Saturnus-fasoner.

Att Jupiter inte fullgör sin normala uppgift som befriare och den sanna religionens företrädare, tror jag ganska säkert vi kan säga efter att ha sett det furiösa och helt perversa angreppet från Mars i härsklystna Lejonet mot densamma.

Denna krigiska Mars är dessutom kopplad till Ketu (södra månnoden) som har bestraffning i sinnet! Det är ingen lätt kombination att förstå, särskilt som även Venus, den andra naturligt goda, nu dras in och korrumperas av onda planeter. 

I elementkombinationen ser vi hans bokbål med Koranen i lågorna. Eld och Vatten i krig. Högljudd sensationalism. Upprördhet i den muslimska världen. Han tror islam är från Djävulen men det är han själv som är en Mörkrets utsände! En vettlös och extremt inskränkt människa. I det här fallet är det uppenbart att Saturnus rejält hämmat intelligensnivån. 

Var Månen befinner sig är det lönlöst att spekulera kring, när inte ens födelsedagen är känd.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Svensken blev inte halshuggen av pastorn från USA utan av
en hatisk folkmassa nyss utkomna från fredagsbönen.Man kan ju undra vad imamen som ju representerar fredens religion enligt de politiskt korrekta, egentligen sade till sina åhörare.
Och, märk väl att den enda som skonades sade att han var muslim.
Koranbränningen var bara en förevändning till slakten av de FN anställda.
Ansvaret för mördandet av dessa kvinnor och män
bär den muslimska mobben och inga andra.

Erik sa...

Muslimer utsätter kristna för betydligt värre saker hela tiden utan att det resulterar i någon blodig hämnd från de kristnas sida.
Problemet är inte att en amerikansk pastor bränner Koranen. Problemet är att Islam är en så intolerant och våldsförespråkade ideologi.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jones kanske inte har alla hästarna hemma, det kan inte jag bedöma men han har absolut inget att göra med dom mördade FN-arbetarna. Anledningen till att dom dog var för att Staffan di Mistura vägrade tillåta vakterna att använda sina skjutvapen för att försvara FN-arbetarna. Skyll på honom istället och på imamen som eldade upp mobben. Vill också passa på att islamofobi inte är någon medicinsk, psykiatrisk eller ens en vetenskaplig diagnos. Man kan nämligen spra ursprunget och det går tillbaka till mullornas Iran strax efter revolutionen. Man hittade på det för att tysta kritik mot islam helt enkelt. Man kan även spåra ordet rasism tillbaka till ingen mindre än Leo Trotskij på 20-talet. Syftet där var också att använda det för att tysta kritiker. Som du säkert kan se så har det verkligen fungerat alldeles utmärkt. Så lugna dig och ha inte alltför bråttom att stämpla folk som rasister och islamofober i fortsättningen.