Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 7 april 2011

Borgerliga beslutsfattare ska brinna...

Aftonbladet återkommer med berättelsen om f.d. stjärnkrögaren Erik Videgård som i likhet med så många andra misshandlas av Fredrik Reinfeldts Nya Försäkringskassan i ett Sverige där den som inte jobbar inte behöver leva. 

Vad kommer våra barnbarns barn att säga om åren då en människohatande galning styrde Sverige och nedmonterade allt som påminde om en human civilisation, en högcivilisation? 

En del borgerliga beslutsfattare kommer att brinna i helvetet efter det här livet, tro mig.

All respekt till Videgård som uppenbarligen tillhör "de goda" fast hans horoskop dignar under problem. Stjärnhimmelen är ännu ett exempel på att Eld och Jord i drabbning antyder ett "hårt livsöde", antingen ett sådant där individen knappast ligger på latsidan utan utkämpar strider varje dag, eller också ett öde där faktiskt livet kastar in obegripliga käppar i hjulet och tycks förneka en det mest självklara. 

Uppenbarligen kan man uppleva båda sidorna när det mörka och murriga Jordelementet förnekar Ljuset (Eld) ingång.



Att Videgård föddes med Solen i Kräftan är förstås en lyckosam slump i termer av att han faktiskt valde en karriär som krögare. Kräftan anknyter till magen och sinnes-/näringskonsumtion och assimilation. Månen är dess planet, men det är också här kampen för överlevnaden uppstår.

För ex-krögaren upprepar faktiskt det svenska nationalhoroskopets smått problematiska kombination av en extremt egocentrisk utblick, Månen i Väduren relaterar precis allt som händer till sig själv, tar allt väldigt personligt (jfr Maud Olofssons horoskop). Detta är alltså grunden för hans solära karriärväg i "matmamman" Kräftans tecken och i det här yrket fungerar kombinationen Sol/Måne perfekt! Den krögare som inte engagerar sig personligen i sin matlagningskonst blir det inte mycket av.

Kopplingen till mat blir ännu tydligare eftersom Månens disponent är Mars och den (precis som i svenska horoskopet) befinner sig i orala Oxen - tecknet som lever för sinnesnjutning. Det är en paradox att det är i munhålan tecknet på cancer visade sig, och frågan är hur neutral olycksplaneten Mars egentligen är som Månens disponent i det här horoskopet... Det får vi inget svar på av en karta ritat för hela dygnet.

Kort sagt kan allt som bloggen sagt om den materialistiskt och oralt fixerade fattigsvensken i låsningen mellan Månen (en hungrande planet) och Mars, närmast kortsluten i det karga Jordelementet, sägas även om detta horoskop. Det är lätt att leva sig in i den totala "förnedring" (Videgårds ord) som det innebär för en människa i den orala mognadsfasen att bli förnekad ersättning från F-kassan pga. dess Reindfeldtskt hjärtlösa inriktning i vår tid.

Rösta bort borgarna nästa val. De är ett girigt pack som saknar elementär kulturell resning i sina psykiska system. Videgård, så stjärnkrögare i det förflutna, får här representera den lilla människan - folkflertalet - som inte har något ut av ett demonterat välfärdssamhälle. 

Att många av de små likväl hyllar Borg & Reinfeldt är helt enkelt en följd av den lilla människans värsta problem: hon är så osjälvständig att hon rövslickar vem som än har makten för tillfället. Det här har Reinfeldt slugt utnyttjat genom att fejka ett möte på halva vägen, i "samtalets form" eftersom han är så slug att han känner sin och svenskarnas konflikträdsla och t.o.m. plockar poäng på detta.

Vakna, och se hur makten intrigerar och utnyttjar din lättrogenhet.

*****

Anm. "Egenmäktighetssyndromet" (Eld och Jord i hårdnackad kollision) bör här hellre läsas som "egen makt". Videgård framhåller hur han jobbat hårt i alla år och inte legat någon till last. Och "egen makt" är just det beskedet Videgård får av F-kassan när han nu klappat ihop: "Så du är cancersjuk? Nå, men klara dig själv, du."

Vissa kommer att brinna...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Videgårds tragedi visar bara med all tydlighet att den som hela sitt liv arbetat och betalat skatt i Sverige har prioritet noll när sjukdom slår till.
De, som däremot kommer hit från andra länder med sina mödrar och fäder och barn får livstids försörjning utan att att vår Statsminister som du väljer att kalla människohatande galning ens blinkar.
Det rör sig enligt Migrationsverkets egna siffror om drygt hundra tusen personer om året.
Hur kan du då kalla Statsministern för människohatande?

Seaward sa...

Eftersom detta är samma röst som i annan invandrarfientlig kommentar inlägg kan jag bara upprepa mitt sista ord från det stället:

På den här bloggen diskuteras zodiaktecknen, deras psykologi och hur de kan antyda rimliga eller orimliga uttryck i konkreta åsikter eller aktiviteter. Är det svårt att förstå?