Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 januari 2010

Ulf Nilsson & Bomben

Varför tror ärrade utrikeskorrespondenten Ulf Nilsson så på Bomben att han direkt frammanar Armageddon i en krönika i Expressen? Det här är ett direkt kommando till astrologen att söka efter ett zodiakalt motiv som gått överstyr på födelsehimmelen. Eller, med andra ord: en människa kan bli besatt av demoner eller transpersonella motiv som rider en som maran. Men vilken är maran i detta fall?



Detta är en remarkabel himmel! Inte minst för att en ovanlig ömsesidig reception här får ovanligt djupgående följder - den tekniskt grönfärgade (men egentligen olycksbådande) aspekten drar in nästan alla planeter i ett grundmotiv.

Det är Solen och Jupiter som bytt härskarhus med varandra, Solen har lämnat sitt Lejon och stationerat sig i Fiskarna, medan expansionens och tillväxtens Jupiter lämnat Fiskarna och nu ockuperar Lejonet. Notera att krigets Mars och den "straffade" draksvansen Ketu drabbas av inflation till följd av Jupiters förmåga att blåsa upp allt!

Men allt detta är det finstilta. Använder man bara rätt zodiak (den sideriska), så att symbolerna beter sig som de ska, ser vi här Lejonets Dominans kombinerad med Fiskarnas Förlust. Redan har vi faktiskt löst gåtan!

Kombinationen talar om Grandios Undergång, dvs, Armageddon. Vore det inte Bomben (just nu projicerad av Nilsson mot Iran), hade den här typen av människa hittat någon annan skurkstat eller något annat problem att bortom rim och reson tillskriva sina egna psykologiska motiv. (I rättvisans namn ska sägas att planeterna i Lejonet bidrar till det perversa motivet, till en dödslängtan i stor stil.)

Problemet är att Nilsson är en påläst senior, så det är lätt att tro honom. Notera, som sagt, det grandiosa, lätt aggressiva eller kverulanta övertrycket på pompöst "lejonskap"!

I själva verket handlar det bara om - vilket omvittnas av den brända Månen i mest verklighetsfrämmande av alla tecken, Fiskarna - rent psykopatologiserande. Överaktivitet i Vattenelementet har bloggen studerat i många fall av kroniska sexmissbrukare eller massmördare. För mycket Vatten drunknar i sina egna inre fantasmer och det är inte alls säkert profetisk klarsyn (Eld) som driver dem. Eld och Vatten (som här) kan faktiskt ge formidabelt derangerad "sensationalism".

Skillnaden från massmördarna är att Ulf Nilsson, likt en typisk Fisk, fantiserar om dåden utan att leva ut dem själv. Istället tillskriver han sina depraverade fantasier utvalda lagom realistiska kandidater som får ta skitrollen som civilisationens dödgrävare. Typ, projektionsytan för Nilssons svarta mardrömmar bör rimligen ha en atombomb för att inte mytomanin ska avslöjas alltför enkelt.

Jag tror Nilsson kommer att reinkarnera som en fullfjädrad terrorist i nästa liv, han visar här exakt vad han egentligen har fyllt sitt hjärta med. Varför skulle då detta påstående om Nilsson som arabisk eller annan bombkastare vara mindre mytiskt än hans egna påståenden?

Därför att Vattenelementet ännu beskriver en andesjäl i fritt syndafall. Fallet når inte sitt slut förrän med Jordelementet, och om detta vet vi att det beskriver psykopatologins somatisering.

Dvs, den som idag drömmer hemska drömmar kommer imorgon att stå mitt i samma drömmar! De har nu objektifierats och utgör den naiva realistens enda verklighet. Därav betydelsen av att ha kontroll över sitt inre liv - mindfulness.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ulf Nilsson är ju välkänd för att jämt överdriva och ta till i sina skriverier. Redan på 60-talet proklamerade han att tredje världskriget skulle bryta ut, och det har han väl gjort flera gånger varje årtionde sedan dess.

PS. Harmagedon heter det på svenska.
S

Seaward sa...

Jag känner mig alltmer lyckligt lottad som konsekvent valde bort politiken från mitt liv efter att ha lagt en oinformerad röst vid 18. När man årtionden senare och ev. lite mognare återvänder och ser vad folk har för sig (med astrologins typologi) blir man förvånad! Politik, från vänster till höger, och dess kommentatorer är tillhåll för en annan sorts själar...
:-)

Tack för stavningskontrollen. Jag är förtrogen med Megiddos dal, och skyller engelskan på läsandet av enbart utländsk religionsvetenskaplig litteratur.

Och hade det inte varit den så hade istället biblicistisk reggae från Jamaica (tänker du förslå ett "k" här?) ställt till det. Hämtade från diverse skivomslag plockar jag här några ur min låtdatabas:

SongID Song
24101 Armageddon
20918 Armageddon Dub
530 Armageddon Rock
14893 Armageddon Time
18659 Armageddon Warriors
531 Armagedon - Dubdisco
26756 Armagedon (Dubd'sco)
14582 Armagiddion War
34561 Armagiddon
34568 Armagiddon Version
16212 Armagideon (Armagedon)
36905 Armagideon Man (Righteousness)
36889 Armagideon Man Version
533 Armagideon Time
30325 Armagideon Time/Version

Och det finns säkert fler stavningar där ordet inte inleder sångtiteln! Det är analfabetismen i tredje världen som gör sånt.

Jag har säker flera timmars Armageddon-musik på lager om Ulf Nilsson skulle behöva material att fördjupa sin posthypnotiska suggestion!
:-)

Anonym sa...

Och så finns "Nuclear war" med Jimmy Cliff: "But this a Armageddon fire a go burn, Armageddon whre you a go run". Det verkar ju faktiskt som om reggaeartisterna och Ulf Nilsson har en del gemensamt med sina domedagsprofetior!:-) Fast man får tänka på att det här var ju på 80-talet då världsläget ju såg lite annorlunda ut...

Seaward sa...

Harmageddon-temat - tror jag - har en lång tradition tillbaka i rastarörelsen (från före Kalla kriget och långt innan den smugit sig in i reggaemusiken).

Rent språkligt var den här rolig: "16212 Armagideon (Armagedon)" - uppenbarligen osäker på stavningen lägger någon till ett alternativ inom parentes, och får det fel också!
:-)