Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 30 juni 2009

Förutbestämd till torsk - pokertorsk?

Ryssland stänger spelhallar och casinon pga det spelberoende och kriminalitet fenomenet föder...

En berättelse om omdömeslöshet från Poker Magazine återberättas i Aftonbladet. Den som följt de senaste blogginläggen vet tolkningsnivån ökat ett litet snäpp, och fler horoskop granskas via den indiska astrologins sparsmakade men viktiga uppsättning aspekter.

I inlägget om supersvindlaren Bernard Madoff konstaterade jag att framgångens planet Jupiter gillar "lätta pengar", utöver vad annat den kan bidra med i formen av okuvligt hopp och vilja till expansion. Den är i själva verket den klassiska ingrediensen i fartblindhet och bubblor som till sist spricker.

Det hade därför varit ett sorgligt tecken för astrologin om inte den här spelberoende mannens tråkiga berättelse varit tydligt skriven i förväg på födelsehimmelen via Jupiter. Men det är den, och med besked.


Fallet liknar faktiskt massmördaren John Gacys (just föregående inlägg) på ett sätt eftersom vi även i pokerspelarens fall hittar en Jupiter som skänker sin "förmerande" inverkan till den ondskeklassade Mars, samtidigt som också den illgärningsklassade Saturnus skickar fram sin "särskilda" aspekt och drabbar Mars. Eländes elände. Notera att "lyckans" Jupiter detta år befinner sig i Oxen, pengarnas tecken. Jupiter i Jordtecken fastnar ofta i materialism och planetens filosofiska höjd blommar inte ut...

Och för att toppa den här härdsmältan i mentala Jungfrun (känd för sina flinka händer, med vilka pokerspelaren arbetar), bildar den onda Mars en "horbocksaspekt" tillsammans med pengarnas och njutningens och gatflickornas Venus/Afrodite (Oxens härskare).

Men här vet vi alltså vad personen var torsk på - spelet. Excessiv libido kanaliseras i Jungfruns (ett mentalt tecken) mot "smartness" - poker som ett i viss mån taktiskt spel.

Och givet Månens oerhörda betydelse för sinnelaget, är det sista man behövde en Måne i självförnedrande Fiskarna (tecknet som kanske oftare än något ställer till det för sig, besudlar sig i obetänksamma uttåg), ett sinnelag helt degraderat av all den mentala obalans som pågår mitt över i Jungfrun - den vanligen så "sanitärt tänkande", men just vid denna födelse så extremt degraderade.

AB-artikeln talar om ett lögnaktigt beteende, vilket alla astrologer känner igen från en svårt skadad Merkurius - i den grekiska mytologin är ju de lille pojken Hermes också känd som en tjuv. Som försäljarnas och handelsmännens patron är Merkurius din klassiske "ohederliga bilhandlare" som lurar på dig smörja medan han breder på med orden... I pokertorskens horoskop är Merkurius inblandad i angreppen från båda de onda Mars och Saturnus. Men en räddning ges: Jupiter sträcker också fram sin välvilliga hand - om den inte används för "snabba pengar" och "lätt framgång"...

Är ovanstående himmel ett perfekt argument för föräldrars födelsekontroll ? Planera avkomman så den inte landar i perioder som denna. Här var en tidpunkt då helvetet portar stod öppna för svårt belastade själar att reinkarnera. Men realistiskt föds barn givetvis året runt, år efter år, och karmas lagar ger varje själ chans på chans att möta sina forna blindfläckar, i liv efter liv.

Att pokerspelaren talar ut om sitt helvete kan tyda på att han börjat vakna upp ur sin dröm (för dröm har det varit, givet sinnets Månen i ett "undermedvetet" Vattentecken så stört av så mycket degradering som den "horbockskombinationen" av Mars och Venus, i sig ytterligare förvärrad av Saturnus inkommande fixeringar).

Ska han tacka den utomordentligt starka viljekraften - Solen i härskarläge i Lejonet - för både att den drog honom ner i spelträsket men också att den till syvende och sist symboliserar viljan att leva? (Notera att Lejonets tecken står för lek och spel i zodiaken, den roar sig kungligt och skyr inga överdrifter.)

Klockslaget saknas och detaljrikedomen i tolkningen blir mindre exakt än där t.ex. massmördaren John Gacys planeter kunde rangordnas i betydelse tack vare födelsetiden som "fryser" himmelen exakt som den såg ut vid födelsen. Likväl är pokerhajens födelse en av de värsta jag sett på ett tag och hela dygnet verkar havererat pga. den massiva störningen mot Månen/sinnet.

Inga kommentarer: