Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 24 maj 2018

Skandiamannen och kopplingen till Olof Palmes horoskop

Medierna (inte minst DN) grabbar tag i och söker profitera på någon småtidning som lyft fram Skandiamannen från Palmeutredningens första fas. Jag börjar läsa Flashback-tråden men efter att ha ägnat en timma åt att analytisk bedömning av materialet på de första 14 sidorna inser jag att tråden är mer än 190 sidor lång och lägger ner. Men på denna timmas läsning har också jag hunnit fatta misstankar mot den här moderata Palmehataren från Fredrik Reinfeldts blåa näste Täby. Kan mycket väl föreställa mig honom som gärningsmannen i ett dåd med flera inblandade. Ett smart upplagt politiskt mord, med andra ord.

Inte minst bör man precis som i ett strävsamt äktenskap hitta nära kopplingar mellan mördare och mordoffer om man jämför de bådas horoskop (en synastri-karta). Och det är just vad man finner här! Skandiamannen är dessutom nära integrerad med den falskaste delen av vårt nationalhoroskop, den del jag tidigare beskrivit som "den rike onde mannen", en perversion av det goda som Vattenbärarens tecken egentligen borde representera.

Palmes karta har tidigare kommenterats på bloggen, här ligger den inre kretsen och det är naturligtvis extremt kritiskt att ha en dödens Skorpionascendent med Liemannen Saturnus stigande i öster alltmedan ascendentens egen härskare olycksbringaren Mars placerar sig i den hinduiska 210-gradersvinkeln och från FIENDENS SJÄTTE HUS angriper den egna kroppen/ascendenten!Är då Skandiamannen en mördartyp? Någon åsiktsriktning menar att han inte var mer än en mytoman som försökte skriva in sig i mordhistorien som tidigt vittne. Det rimmar illa med att han var Palmehatare med engagemang i det lilla CIA-finaniserande högerparti som spred Palmehat utanför t.ex. varuhuset NK i centrala Stockholm sommaren som föregick mordet. 

Jag minns det än och undrade vad det var för osmaklig organisation som delade ut stickers med en monstruös version av Palmes porträtt. Påminde mycket om hur högern fortfarande beter sig när den söker dreva mot och störta kapitalismens fiender. Tänk bara Aftonbladet-skribenten som prisbelönades av sina egna för att ha startat drevet mot vårdvinstmotståndaren Håkan Juholt. DN och SvD fortsätter intill denna dag att använda namnet Juholt i nedsättande bemärkelse. Sannerligen att dagens borgare alla är kollektivt medskyldiga till Palmemordet och inte bara Täbyborna. 

Så här låter en av de kollektivt medskyldiga, de som gärna skulle se det egna mörkret slippa granskning:
Jag bestämmer mig för att granska graden av patologi i Skandiamannens kombination av sol- och måntecken. Det är alltid en smula kritiskt att ha ena Ljuset i rationell Luft och det andra i irrationellt Vatten. Börjar den här "dissociationen" slira illa kan det uppstå galna rundgångar i huvudet där negativa känslor växer och blir till fixa föreställningar. Man rationaliserar sin egen dårskap och bygger kanske upp en demoniserande bild av en tänkt fiende, i det här fallet Palme. Krängaren av mediokra datahandböcker, Christer Sturmark, ledde t.ex. under ett årtionde de sekulära Humanisterna och under denna tid urartade organisationen till en sjuk religionshatisk tokorganisation. 

Ordförande Sturmark hade en vek aggressions-Mars i Kräftan i attack mot hårda formalisten Saturnus i Vattenbäraren, en variant på den socialisthatiska Täbysonen Fredrik Reinfeldts horoskop, vars Saturnus i Vattenbäraren befinner sig i fiendens 6e hus och angriper hans 3e intellektshus som om han fått ett virus i tankelivet.

Jag hade redan för den här bloggen kommenterat den intressanta motsättningen mellan lilla klaniska Kräftan som alltid tenderar mot fruktan och hur det möjligen kan vara svårt att för detta tecken att samexistera i samma horoskop med den väldiga Vattenbäraren, ett tecken som har det i sig att hantera stora konceptioner eller omfattande ideologier. Jag misstänker utifrån den antika symboliken att Kräftan är för liten i "huvudet" för att fungera ihop med den vittomfattande Vattenbäraren och att resultatet blir fanatiska knäppgökar som hugger tag i någon liten aspekt av den större situation som de sedan fanatiskt försvarar eller driver. Kräftan är som person underbart empatisk och roligt småknäpp men jag har märkt hur något slår snett när det kommer till det rena intellektet (Luftelementet). Vid minsta affekt slutar tankarna förlöpa logiskt och irrationella smitningar i argumentationen märks - om man håller koll på vad den affekterade egentligen säger.

Men den här teckenkombinationen ska nu prövas och till min hjälp har jag dels två set med 1000 slumpgenererade födelsedatum vardera, samtliga 770 "CRIME"-taggade kartor i min horoskopsamling (f.n. omfattande 10.137 personhoroskop, de flesta egentligen bara kartan för hela födelsedygnet i fråga), samt set subset av de kriminella som mördat, 367 kartor.

För att inte få ohanterligt många träffar tittar jag på Skandiamannens horoskop och inser att hans intelligens (Solen) disponeras av den rigida Saturnus och att denna aspekterar psyket/Månen. Att ha Saturnus fingrande på både Sol och Måne skulle just kunna vara en indikation om risker för en patologisk hangup där individen snöar in och bara fördjupar sig i en partiellt och tendentiöst perspektiv - precis som Europeiska Arbetarpartiets hatkampanj mot Palme på 80-talet. Missa inte likheten med Fredrik Reinfeldts Nya Moderater många år senare, de också fejkade "arbetarparti" för att dupera det svenska folk vår elit har arbetat till det yttersta för att fördumma och degradera till lättledd valboskap och förlorare i spelet om resurserna i detta f.d. fattigdomens Sverige.

Sökmönstret blir således detta: sol- och månpositionen som hos Skandiamannen samt någon av Saturnus fyra aspekter:

SO.AQU & MO.CAN & (SA.0.MO | SA.180.MO | SA60 | SA270)

För att få en uppfattning om ev. över- eller underrepresentation bland sociopater vad gäller detta mönster använder jag den här enkla metoden:


(1/12 * 1/12 * 1/3) * 10.137 eller
(0,083 * 0,083 * 0,33) * 10.137 =  23 förekomster


27 st hittades eller 17% fler än förväntat. Eftersom hela horoskopsamlingen rymmer kreti och pleti är den förmodligen rätt jämförbar med en slumpmässig samling.

1000 RANDOM - här är förväntade värdet 2,27 förekomster per set:

I verkligheten hittas:

SET A: 1 st
SET B: 2 st


Set A ligger 56% under förväntat utfall medan set B bara är 12% under. Adderar vi avvikelserna och delar med två är en avvikelse om ±34% från det sannolika utfallet något att hålla i bakhuvudet när vi nu tittar på 770 brottslingar:

CRIME ALL 770
(0,083 * 0,083 * 0,33) * 770 = 1,59 förekomster


I själva verket hittades 3 stycken i den här gruppen, eller 88% mer än förväntat. 770 mätpunkter är inte långt från slumpseten, men för att inte kunna anklagas för att som en moderat politiker ägna sig åt falsk matematik översätter jag förekomsterna till procentsatser av hela ifrågavarande dataset:

Hela samlingen 10.137: 27 st (0,26%)

Slumpmässiga 2000: 3 st (0,15%)
Brottslingar 770: 3 st (0,39%)
Mördare 367: 3 st (0,81%)

Det visade sig att alla tre brottslingarna också var mördare och nu kan man verkligen tala om att sökmönstret förefaller överrepresenterat hos de sjukligaste människorna, mördarna, jämfört med hela samlingen. Sökmönstret är drygt tre gånger så frekvent bland mördare som hos allmänheten. 

Egentligen gör jag ett litet metodfel här, mördarna ska hellre jämföras med de 2000 slumpkartorna eftersom det ändå samlats en hel del extremism i min stora kartsamling. Då blir patologin i "Vattenbärare + Kräftan (+ Saturnus-aspekt-Månen)" än mer uppenbar, 5,4 gånger fler än förväntat från en slumpvist utvald grupp .

Den här Vattenbäraren är inkontinent, störd av sin låga irrationella själshalva!


PS. Förespråkaren av mörkläggning och glömska, DN:s Helmerson, har med största sannolikt en annan variant av det sliriga förhållandet mellan instinktivt Vatten och rationaliserande Luft: Månen i sena Vattenbäraren men ansatsen till intellektualitet neddragen i djupet eftersom måndisponenten Saturnus står i Vattentecknet Fiskarna. Dessutom Solen i Jungfrun opposit Saturnus så att det onekligen råder en olustig parallellism mellan DN:s kapitalistkramare och den här intressanta småstudiens patologiska hatare och mördare...

2 kommentarer:

 1. Nyligen avlidne Sven Anér är den före detta DN-journalisten som ägnade sina sista decennier åt Palme-mordets alla gåtfullheter. Han landade i en övertygelse att Palmes mördare hette Anti Avsan, född 8 januari 1958 i Huddinge och sedermera moderat riksdagsman. När det begav sig medlem i den fruktade "baseball-ligan"... Vore kanske intressant att ställa "Skandiamannens" och Avsans horoskop sida vid sida för att se vem det lutar mest åt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sparat din uppgift - tack för den! - men frågan är om man inte blir sittande i en enda gissningslek. Det är ofta den fysiska ascendenten som förklarar allt, som när jag kollade en töntig brittisk popidol från 70-talet som jag plockade upp några begagnade plattor med för 20 kr styck för att höra vad det egentligen handlade om. Underlig artist, begränsad röst och begränsat låtskrivartalang, men en PRETTY BOY för unga flickor!

   David Essex blev STORMRIK på bara några års superkändisskap i England. Det visar sig att det urgamla brittiska horoskopet och Essex Måne (Essex födelsetid känd) klickar perfekt med varandra. Måne i Jungfrun för "folket" exakt på brittiska nationalhoroskopets Jungfruascendent. Så ser folkkär ut.

   Men en liten bit kan man kanske komma med en ytlig jämförelse av Skandia och namnet du nämner. Jag har rapporterat om hur lätt det verkar bli att nå medie- och underhållningseliten i Sverige om man bara har en kraftigt markerad Vattenbärare i sin karta (matchande nationens soltecken).

   När jag i samband med Skandiamannen tittade på några relaterade horoskop visade sig detta gälla även fd ÖB Stig Synnergren. Det är möjligt att någon av kartorna är "mest involverad" med antingen Sverigehoroskopet eller Palmekartan (eller båda). Återkommer eventuellt med åtminstone alla kartorna sida vid sida...

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.