Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 15 mars 2018

Språkets förfall i svenska medier samt något om Polens främlingshat

Jag är inte säker på att det bara är DN:s och övriga svenska mediers föraktade "gratisläsare" som serveras texter utan en anstymmelse till redaktionell kontroll. Det mesta talar för att vinstjakten permanent har sopat all kvalitetssäkring av bana. Angeläget som ämnet Polens nya judehat är, framtonar ändå den av sekulära judar ägda DN som en ömklig skräptidning för ett folk som inte har vett att kräva bättre. Särskilt när sådana här språkliga fadäser till och med blåses upp i extra stor teckenstorlek. Det är sannolikt DN:s egen kulturchef, översättaren av texten, som producerat den logiska kullerbyttan.

DN formligen ropar: hjälp oss! ingen på den här redaktionen behärskar längre svensk grammatik. Gör gärna kopplingen till tidningens obegripliga USA-kärlek (uttryckt även genom besattheten av landets problem med det galna barnet Donald). Det är bara en tidsfråga innan tidningen importerar billig amerikansk arbetskraft (medelklassen i USA svälter!), portar den senaste skocken juniora svenska journalister och börjar publicera direkt på engelska, näringslivets eget språk... 

Sen är "gentrifieringen" av Stockholm helt genomförd, precis som London numera är tillhåll för rika ryssar och marknadspriser engelsmännen själva inte klarar av. Sade jag att kapitalismen är ett självdestruktivt system? Slutmålet är alltid är ett storkrig (därav regeringen Löfvens månande om den svenska krigs- och mordindustrin), en primitiv slash and burn-ekonomi. Människan tycks inte förmå tänka bättre från det att hon börjat skrapa åt sig fördelar jämfört med grannen...

*****

Och vad är problemet med Polen då? Jag har ett nationellt horoskop för 1989 och landets rekonstitution som demokrati. Men judehatet i dessa trakter sitter djupt och sträcker sig långt tillbaka i tiden. Nätet innehåller en närmast fånigt utförlig lista horoskop för viktiga faser i Polens historia, men jag tar fram mitt gamla nationalhoroskop (redovisat av Astrotheme.fr) - benämnd kartan för den andra polska republiken i långa listan. 

Året, 1918, ligger perfekt i en extremt antisemitisk tidsanda i Europa, 12 år efter slutdatumet för den generande franska republikens antisemitiska Dreyfus-skandal och 20 år före den ökända tyska Kristallnatten då folkmobbar angrep judiska butiker och synagogor. (Utlöst, läste jag just på Wikipedia av en klantig uppgörelse mellan en homosexuell jude och hans tyska ex-partner som slutade i det tyska homots död! Ibland är historiens gång bara freakig.)


Främlingshat genom två svagheter - båda involverande
ett förskjutande av den Rationella Själen (Luft)
och en preferens för den lägre Naturen (Vatten)


Jag tänker inte djuploda den här kartan men nog mår det gamla Polen gräsligt dåligt! Och när en folksjäl mår pyton, då jagar den syndabockar. Faktum är att gamla Polen är ännu mer illa däran än dagens svenska folksjäl - känd för att dras mot negativ självdestruktivitet och brist på konstruktivt tänkande utanför lådan. Månen i båda horoskopen tecknar den irrationella näringssjälen (gr: HE ALOGOS PSUCHE, η αλογος ψυχη) som politiker alltid försöker trälbinda människor vid så att de blir lätta att kontrollera. En ganska enkel match, givet att näringssjälen tydligt gör sig påmind genom en kurrande mage som hos de svagaste helt stör ut tankelivet. Många säljer sin själ i ovärdiga arbeten bara för att mätta magen!

Men det viktiga här är att Månens disponent i båda nationalhoroskopet burats in i det onda 8e huset för degeneration och död! Gamla Polen och dagens svenskar bär en oförlöst dödsfixering inom sig! Jag har tidigare resonerat om Sverigehoroskopet och hur måndisponenten Mars i Oxen tecknar en nedärvd ångest inför hunger och armod från det gamla Fattigsverige. (Som om inte en vek ande är det verkligt generande!) En rädd befolkning som inte längre har vare sig rättrådighet eller revolt i blodet lägger sig platt för sin överherre, tiger, lyder och lider. Därför mår alla skit på sina jobb nu under kapitalismens sista och mest demoniska period innan västcivilisationens sammanbrott.

Men gamla Polen har faktiskt än ännu värre konstituerad nationalsjäl eftersom Månen borde vara djupt empatiskt med allt levande i martyriska Fiskarnas tecken och därtill i ett starkt individualiserande hus som det femte. Men problemet är att budskapet perverteras genom att disponenten Jupiter befinner sig i det mörklagda och onda åttonde. Eftersom Vatten och Luft tenderar mot dissociation och förnekande att "man har det inom sig", är folkets (Månen) projektionsbenägenhet extrem i den här kartan! 

Man kan också börja nysta från Skorpionascendenten och få en liknande berättelse som tecknar den irrationella eller vegetativa själen som den ledande principen, varvid Polens identitet genast osäkrat då Solen i intellektuella Lufttecknet Vågen offras i 12e huset för världsliga förluster. Vad av kärlek och harmoni till sin nästa som än stod på det officiella programmet (och Polen naturligtvis en konfessionellt kristen nation vid denna tid), så dominerar Hatets eller Separationens (i döden!) princip Skorpionen och undertrycker Vågen, det harmoniska och sammanhållande kittet. Vi har att göra med ett fattigt land, att döma av Skorpionhärskaren Mars generande primitiva placering redan i 2a huset för "mat i magen", så sammantaget landar alla de viktiga faktorerna på en primitiv nivå där oärligheten och villfarelsen i folkdjupet står som spön i backen!


*****

Tillägg. Det finns mycket att förstå om en varelse beroende på i vilket hus ascendenthärskaren befinner sig. I Sverigehoroskopet går Vågascendentens härskare Venus och "gömmer sig" i det 4e huset för personlig trygghet och komfort. Det här skulle man kunna beskriva som att Sverige och dess hushåll är djupt egoistiska, det är ett strutsbeteende som är nöjd att stanna vid den egna komforten och harmonin. Korrelerat med vår historia tecknas Sveriges dåvarande tradition som konfliktneutral världsförbättrare (hyckleri naturligtvis). 

Frågan är om inte en fredlig entitet, om än hycklande, var att föredra framför nuvarande NATO-fanatiska ledarskap som direkt ansluter sig till representanten på jorden just nu till Djävulen själv! Men notera hur listigt livet far fram med oss: det är fortfarande vår fega hycklande önskan om att freda vårt eget välmående som ligger bakom "strategin" hos en certifierat galen politiker som försvarsminister Hultqvist, som för att freda vår komfort inviterar kärnvapenbärande amerikaner på vår mark. Som sagt, kapitalismen med dess många produktyttringar är ett självdestruktivt system som obönhörligt leder fram mot storkrig. 

Den här gången blir det ett helt förödande atomkrig som föröder världen - Terminator style! - och slutligen frigör mänskligheten och ger henne klarsyn för den teknokrati som dessförinnan förtrollat och förlett henne så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.