Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 1 mars 2018

Gekås vd och den sjuka svenska konsumismen (ack, våra tomma själar)

På grund av Tryckfelsnisse gäller bara delar av den ursprungliga kommentaren. Den korrekta kartan ser ut så här:Trots att årtalet knappades in fel, kvarstår viktiga invändningar från originaltexten: Den frugala gränsdragaren Saturnus är minst lika illa placerad här, som "verksam illgörare" och ett definitivt problem för näringsinstinkten i en Vatten-Sol anfäktad av Frestaren (Algol). 

Venus som "verksam illgörare" är nu ännu mer markerad genom en förstahusplacering i ett solärt horoskop för handlingsmänniskan. För förklaringar till detta, se den felaktiga texten. 

I det här horoskopet får Mars pluspoäng i Jungfrun för "flit och företagsamhet", men uppenbarligen kan detaljtecknet Jungfrun inte hantera de större missljuden på denna stjärnhimmel.

Vad som tillkommer jämfört med den felaktiga tolkningen är förstås en Jupiter nu i chefsskapets Lejon och välsignad av kungamakaren Regulus. Fattas bara annat med Gekås årsomsättning på 5 miljarder för strunt och distraktioner! Det här horoskopet är faktiskt ännu tajtare för sakfrågan än det felberäknade... Regulus som kungen av meningslös konsumism.


*****

Läs Expressens text om kritiken mot Gekås/Ullareds konsumtionshelvete - ett falskt himmelrike på jorden. Hör vd:n Lennerhov urskulda sig på krämarens patetiska sätt: Vi kan väl inte ta ansvar för vad kunderna efterfrågar.


Se sedan samma naiva välvilja i formen av Jupiter i begärsfulla Kräftans tecken (näringslivets egen symbol) hos företagsledaren. Men också hur all proportion och sunt omdöme gått i exil i 12e förlusthuset medan Satanshuvudet i rollen som den korrumperande Frestaren infekterar och derangerar chefens grundläggande solära intelligens!

Addera sedan till detta framväxande ONDA OMEN att Vågskålarnas tecken (förvisso en tydlig symbol för Handel!) här står under den Onda Daimonens inflytande. (Skorpionen i första huset för självintresse gör alltid vågskålarnas kooperation till en kvarnsten som man helst vill slippa ha hängande om halsen.)


Det är alltså pengarnas Venus som representerar det onda och här landar Venus i sitt "fallna" läge för egennytta som skiter blankt i omvärlden bortom sin egen lilla täppa - Jungfrun när tecknet beter sig som värst - och därtill i 11e idealhuset. 

Den nobla upphöjda Saturnus som skulle kunnat få den här handelsmannens vågskålar att iaktta måttfullhet har tyvärr också skyfflats in i det 12e exilhuset där rättrådigheten inte har en chans mot den sataniskt förenklade livsfilosofi de lägsta krämarna håller sig med: "vi ger bara folk vad de frågar efter". 
 
VD:n är således en ren personífikation av allt det onda västvärlden inom kort kommer att få vänja sig av med. Missa inte att horoskopet har en generell "dissociation" via de svårförenade elementen Vatten (irrationella begär) och Luft (klart tankeliv). I fuktig atmosfär frodas galna demoner och sjuka tankefoster och jag tror konsumtionsvansinnet bör kunna kopplas till just denna osunda mellanzon mellan rena grönssakssjälar och de med ett uns (ounce) av mänsklig tankekapacitet. 

Dessa människor är ibland helt oförmögna att styra sig själva rätt och när nu Reinfeldt (ett fall av mild dissociation mellan Vatten och Luft) försöker introducera etik i gruvindustrin är det möjligtvis ett tecken på tillnyktring. Mer troligt handlar det om den slemme mannens sliriga Luft/Vatten-anpassning till en ny och mer moraliserande tidsanda. Ingen kan (utan gudomlig intervention) gå från skräp till helgon på ett enda människoliv (själen växer sig gradvis tillbaka till Himmelen). Däremot kan de mer förslagna av oss helt byta rollmask för att säkra sin "relevans" i medierna och annorstädes...

Se vidare dagens första inlägg om Apokalypsens härold och det efterföljande om publiceringstidens egenskaper. Det rör sig tydligen om åtminstone två härolder, Spotify och Gekås...

2 kommentarer:

 1. Det där är kartan för 16 november 1895. Rätt år 1955 ger:

  Solen i VÅGEN eller SKORPIONEN
  Merkurius i VÅGEN
  Månen, Venus, Saturnus och Rahu i SKORPIONEN
  Mars i JUNGFRUN
  Jupiter i LEJONET

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du såg tryckfelet. Ett inlägg för mycket samma dag - ögonen tröttnar fort.

   Tar tillbaka hela analysen, fast den lustigt nog perfekt beskrev "näringsliv utan balans" naturligtvis olustig läsning för ALLA Vågar med Skorpionascendent inom näringslivet (som Havsörnen)!
   :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.